zondag 8 augustus 2010

Hema Jip & Janneke Lipgloss

Photobucket
Super cute, de LE collectie die nu bij de Hema in de schappen ligt! Deze draait namelijk helemaal om Jip & Janneke make-up.
Als kind was ik helemaal fan, ik had Jip & Janneke pyjama's, tandenborstels, boeken (natuurlijk!), zeepdoosjes en de roze lipbalsem in het blikje (die ik tot in den droevenis droeg en versleet).
Toen ik er lucht van kreeg dat er nu J&J make-up bij de Hema was, ben ik er snel even langs gegaan. Ik kwam thuis met twee glossjes en een bronzer. Mijn mama heeft een (erg felle) J&J nagellak gekocht die ik binnenkort ook even zal fotograferen. In de LE lijn zitten 3 oogschaduw kleurtjes (wit, roze en zwart), een bronzer (in 1 kleur), 3 kleuren nagellak (zilver, roze en doorzichtig) en deze twee lipglosses.
De verpakkingen zijn super lief! Doen ze jullie ook zo denken aan de MAC 'Hello Kitty' LE?

Photobucket
Het lichtroze glossje heet heel toepasselijk 'Light Pink'. Dit is een hele mooie milky roze. Deze kleur staat mooi als nude kleur bij een heftige smokey eye.
De knalroze gloss heet, ook heel toepasselijk, 'Fuchsia'. De kleur is echt knalroze.
De lipglosses zijn goed gepigmenteerd. De kleur die je in het flesje ziet, komt redelijk overeen met de kleur die op je lippen te voorschijn komt.
Swatches, anyone? There we go!
Photobucket
Mijn 'naakte' lippen
Photobucket
Jip & Janneke 'Light Pink' lipgloss
Photobucket
Jip & Janneke 'Fuchsia' lipgloss
Nu heb ik van mezelf geen erg gepigmenteerde (donkere) lippen. Als je donkerdere lippen hebt, kunnen de glossjes wat meer sheer uitvallen, denk ik. Ook dit is makkelijk op te lossen met een laagje concealer of MAC Lip Erase.
De glossjes plakken niet en hebben mooie subtiele shimmertjes. 'Light Pink' is makkelijk aan te brengen (de verpakking heeft de welbekende sponsapplicator), 'Fuchsia' doet ietsje moeilijker. Doordat de gloss niet plakt, is de textuur iets wateriger. En omdat 'Fuchsia' een echte in-your-face kleur is, loopt ie tijdens het aanbrengen uit naar de randen van je lippen. Dit is dus geen gloss om zonder spiegel even snel aan te brengen in een hobbelende bus.
De houdbaarheid is aardig maar was beter geweest als de gloss meer plakkerig zou zijn.

De LE Jip & Janneke lipglosses kosten €2,50 per stuk.
En zeg nou zelf, dat is toch geen geld voor een prachtige reis terug in de tijd. Lang leve jeugdsentiment!

2 opmerkingen:

Eve zei

wauw mooie kleur (a)

Jorna zei

Dankjewel! Zeker de moeite waard, die glossjes. Ben trouwens benieuwd of ze nog in de Hema liggen.