zaterdag 25 september 2010

Review; Zoeva 28 Nude Palette

Photobucket

En daar is dan eindelijk het review van Zoeva's 28 Nude Palette! Het heeft even geduurt omdat ik niet precies wist wat ik met dit palette aan moest. Ik wilde hem al zo lang en eigenlijk was ik een beetje teleurgesteld... Is dat veranderd? Lees snel verder!

Ik kocht dit palette voor mijn bruiloft, eind oktober dit jaar. Ik ga trouwen in Afrika en ga zelf mijn make-up verzorgen. Voor een bruidje vind ik het zelf mooi wanneer ze neutraal opgemaakt zijn in een combinatie van matte en shimmery kleurtjes (i.v.m. foto's liever meer matte tinten!). Zo heb je highlighters, lidcolours en crease kleurtjes in één palette. Dat leek me super handig!

Photobucket

Het palette komt in een matzwart plastic, met op de voorkant 'Zoeva' en op de achterkant de naam van het palette.
Doordat het palette matzwart is, wordt hij snel vies door de restjes foundation die nog aan je handen kleven (en nu was ik altijd mijn handen nadat mijn basis (foundation, concealer, poeder, bronzer en blush) helemaal af is). Toch zie je vingerafdrukken met een foundationwaasje.
Er zitten geen applicators of een spiegeltje in het palette, wat hem een beetje cheapy aan doet voelen. Bij mijn 88 palettes van Coastal Scents zitten twee (spons-)applicators en een spiegeltje in de deksel van het palette. De applicators gebruik ik niet, maar ik vind het spiegeltje wel handig! Al met al zien die palettes er net een beetje verzorgder uit door die kleine toevoegingen. Opzich geen ramp, het gaat natuurlijk om de 28 oogschaduwkleurtjes!

Photobucket

Even een grote foto van het palette, hij past nét op de blog, haha. Zo kunnen jullie de kleurtjes en de cijfertjes goed zien (handig voor de swatches, hieronder!).
De oogschaduws hebben een riant formaat. Ze zijn groter dan de oogschaduws in de 88 palettes, maar daar hebben ze natuurlijk 88 kleurtjes in één palette gestopt met gebrek aan ruimte.
Dit formaat is precies goed! Het komt ongeveer overeen met de grootte van een MAC oogschaduw.
Het palette kost €14,95, wat eigenlijk spotgoedkoop is voor 28 kleurtjes oogschaduw. Het komt neer op €0,53 per pann!
Er zitten vooral matte, maar ook shimmery kleurtjes in het palette.

On to the swatches:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Zoals je ziet zitten er best veel dezelfde soort tinten in. Opzich niet erg, want elke 'dezelfde' kleur heeft wel iets anders; of matte, of met een licht shimmertje of een andere ondertoon.
Mijn favoriete kleuren zitten in de laatste drie rijen. Vooral de mauve/paarse tinten zijn gorgeous met shimmertjes. De zwarte kleur heeft goud/rode (?! ja..) shimmers en dat maakt hem fijn voor een smokey eye met een twist. Verder vind ik de highlightkleuren ook geweldig!
Niet alle kleurtjes zie je even goed op mijn huid, helaas. Maar goed, het is een nude palette. Het moet er, na aanbrengen, dus natuurlijk en 'naakt' uitzien. En daar is Zoeva wel ingeslaagd.
Er zitten een paar mooie tinten in, maar een hele ooglook met dit palette is voor mij té nude. Wel heel fijn voor mijn bruiloft, waarin ik het graag neutraal hou. Hij gaat dus zeker wel mee in de koffer!

Iets voor jou, als...
...Je op zoek bent naar leuke neutrale kleurtjes;
...Je houd van aardetinten die niet te donker zijn;
...Je van grote palettes houd;
...Je bang bent voor te opvallende looks (ook een leuk 'beginners-palette', je gaat hier niet snel de mist mee in).
...Jouw looks altijd naturel zijn (it'll suit you like a jacket!)
...Op zoek bent naar perfecte highlighters (dat heeft dit palette zeker!!)
...Op zoek bent naar een palette die een beetje van alles (en van sommigen iets meer) heeft (neutraal/smokey).

Laat maar, als...
...Je van meer opvallende tinten houdt;
...Je een nude look anders intreperteert als Zoeva (dit is kan namelijk wel érg naakt zijn);
...Je al veel neutrale en aardetinten hebt;

Een look die ik maakte met dit palette kun je hier vinden.

Je kunt het palette kopen in de webwinkel van Zoeva (Duitsland), hij kost €14,95. Voor verzenden met UPS betaal je tegenwoordig €7,50 i.p.v. €11,00!

Heb jij het 28 Nude palette? Wat vind jij ervan?

7 opmerkingen:

Anoniem zei

DIE WIL IK AL MAANDEN. Volgende maand ga ik hem dnek ik halen samen met nog 2 anderen. Hahaha, heb er al 3 thuis. Maar deze moet gewoon bij de collectie. Bedankt voor de swatches, nu weet ik ook wat ik kan verwachten. En ik kan je vertellen dat is een hoop goeds. Liefs, xxxxx

Jorna zei

Het moet je ding echt zijn, dit palette.
Denk niet dat 'ie voor iedereen geschikt is. Ligt er maar net aan wat je zoekt in je e/s natuurlijk. ;)
Graag gedaan!

Anouk zei

Ik draag amper oogschaduw, kleurtjes durf ik ook echt niet haha. Ik kan het ook niet zo mooi aanbrengen helaas.

Dus wat dat betreft is dit een ideaal palet om mee te oefenen denk ik.

Jorna zei

Dan is dit inderdaad een fijn palette voor je, denk ik. Het is, tenzij je een flinke dot zwart neemt natuurlijk, een veilig palette waar je niet snel de plank mee zult misslaan.

Jorna zei

Oh en... Oefening baart kunst, natuurlijk! ;)

Christina zei

mooi! deze ga ik ook maar eens bestellen:)

kesa zei

I want this palette! The colors look very nice :)