maandag 4 oktober 2010

Hema 'Sensitive Skin' Lotion/tonic & Gezichtsmasker

Photobucket

Ik ben altijd op zoek naar fijne make-up removers. Laatst kocht ik bij de Hema twee producten speciaal voor de gevoelige huid. Dit zijn de eerste (!) verzorgingsproducten van de Hema die ik gebruikt heb.
Ik kocht een 'kalmerend gezichtsmasker' en een 'cleansing lotion & tonic (2in1)'.
Omdat ik zwaar verkouden ben (al een dikke week), kan mijn huid wel wat extra's gebruiken. Mijn huid is er direct de dupe van als ik me niet 100% fit voel. Vandaar dat ik het gezichtsmasker erbij kocht.

Photobucket

De 'Cleansing Lotion & Tonic' kocht ik als een make-up remover. Toen ik achterop las, werd me niet helemaal duidelijk of het product daar nou ook voor bestemd is (kijk straks maar eens op de 'achterop de fles foto').
Ik gebruiktte het product wel als remover en het werkt daar prima voor. Mijn mascara, oogschaduw, blusher, bronzer, concealer en foundation zitten verzameld op een watje.
Het product komt in een handige pompflacon; Super hygiënisch! Het idee van een milk & tonic in één vind ik een beetje raar. Bij mijn weten gebruik je een tonic na de melk, en niet erdoorheen, om laatste restjes cleansing milk en make-up eraf te halen.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

De Reinigende Lotion & Tonic bevat geen parfum, kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Dat klinkt goed, toch?
Verder zou dit product Sepicalm S (beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf) en Inuline (Wát de...?!?! Check vooral die link even!) bevatten, wat de huid zou verfrissen en kalmeren zonder uit te drogen.
Het product zou 'zeer milde, reinigende werkstoffen bevatten'. Zou raar zijn toch, als dit product niet zacht voor je huidje is?
Here's the news; Hij brándt als een gek rondom je ogen! Ik heb het idee dat de 'Lotion & Tonic' van de Hema helemaal niet zo mild is, als hij dattie beweerd te zijn.
Ja, ik heb een gevoelig huidje. Ja, daarom koop ik producten, speciaal vóór de gevoelige huid. Dan wil je toch geen brandende ogen?!?!?! En dan die rare Inuline (prebiotica, 'vezels voor de darmen') erin? I'LL TOSS THIS ONE! :|
Ik heb nog nooit meegemaakt dat een product zó ontzettend kan branden (echt vlammend, heet branden, met traanogen als gevolg), laat staan een product voor de gevoelige huid.

De kalmerende 'Cleansing Lotion & Tonic' kost €3,95. Wat mij betreft is dat gewoon €3,95 teveel!


Photobucket

Het masker, uit dezelfde lijn als de Lotion & Tonic, bevat dezelfde Sepicalm S & Inuline (iewwwl!) en geen conserveringsmiddelen, parfum of kleurstoffen. De gebruiksaanwijzing verteld dat je het product dik aan moet brengen over je gezicht, behalve rodom je mond en ogen. Je moet het vervolgens ca. 10 minuten laten intrekken en het daarna afspoelen met lauwwarm water.Het product mag, van de Hema, 1 á 2 keer in de week gebruikt worden.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Na 5 minuten begint ook dit product flink heet te branden op mijn huid. Niet alleen rondom mijn ogen, maar óveral! :(
Ik kan niet wachten tot de 10 minuten eindelijk voorbij zijn, en haal het er dan af met een lauwwarm washandje. Mijn huid voelt welliswaar zacht aan, maar met die nare branderigheid voorafgaand, valt dat voor mij in het niet.

Het masker kost €2,95 en ook dit product raadt ik niet aan voor de gevoelige huidjes onder ons.

Wat een afknapper he? De producten hebben wel een fijne, zachte geur. Een typische creme/zalfgeur. Maar goed, weegt dat op tegen het branden? Don't think so! Ik ga Hema hier nog over mailen, ik vind dit maar raar. Het vervolg daarop lezen jullie natuurlijk nog!

Heb jij ervaringen met de 'Sensitive Skin' producten van de Hema?

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Wooh, branden. Niet zo goed voor jouw huid dus. Ik had hetzelfde bij deze. Mijn vriendin had hem en dus sliep ik bij haar en was de mijne vergeten van nivea. Dus ik mocht die van haar even gebruiken. BahBah. Nooit meer. Liefs, xxxxx

Jorna zei

Oh wat fijn dat ik niet de enige ben! Ik begon al aan mezelf te twijfelen, haha!
Een product voor de gevoelige huid hoort niet te branden, lijkt me...

Anoniem zei

Als je nog eens een 'brandend' masker op hebt: meteen eraf halen! Waarschijnlijk is de oorzaak van de problemen met deze producten dat een van de eerste ingrediënten op de lijst alcohol is. Voor veel mensen met een gevoelige huid absoluut een afrader! Je kunt je huid langdurig beschadigen met het gebruik van producten waar je huid niet tegen kan, deze wordt dan nog gevoeliger. Ook kan hij er eerder door verouderen. Niet doen dus!

Jorna zei

Het lijkt me logisch dat je het niet op je huid houdt. ;) Dit is wel voor gevoelige huidjes bedoeld, dan ga je er toch vanuit dat t rekening houdt met de 'needs' van de gevoelige huid. Toch bedankt voor je reactie. Dit masker ligt natuurlijk allang bij het grofvuil.

Anoniem zei

Hey Jorna,

Wat heeft de HEMA hier eigenlijk over gezegd?

Groetjes Judith.

Anoniem zei

Ik heb namelijk precies hetzelfde! Ik kan tegen best wat dingen trouwens, dus volgens mij is er echt iets mis met de receptuur van dit product.