dinsdag 23 november 2010

Review; HEMA Soft Glitter Kohl & Bright Kohl

Photobucket

Herinneren jullie je de Shoplog nog, van begin oktober? Daarin schreef ik dat ik bij de Hema een 'Gaat uit het assortiment'-plank vond, met glitter-oogpotloodjes voor €0,50 per stuk!
Eigenlijk raken cheapy producten bij mij vaak in de vergetelheid. Zo ook deze potloodjes. Ik kwam ze weer tegen in mijn stash ('Ohhh ja!') en vond het tijd voor een review!

Photobucket
Bright Kohl duo in '03', Glitter Kohl in '01', '06' en '04'

Photobucket
Glitter Kohl in '01', '06', Bright Kohl '03' en Glitter Kohl in '04'

Photobucket
De andere kant van het Birght Kohl duo in '03'

Eigenlijk heb ik dus 5 kleurtjes (inclusief het duo) voor €2,00! Die moesten mee, dat begrijp je.

De potloodjes hebben een metallic 'omhulsel' in de kleur van het stiftje in het potlood. De dop van de Glitter Kohl is fulll of sparkles. Lekker girly! Het Bright Kohl duo heeft twee gewone, doorzichtige, dopjes.
Glitter Kohl kleur 01 is zwart met zilveren shimmers, kleur 06 is paars met zilveren en paarse shimmers en kleur 04 is turquoise met zilveren shimmers. Vanuit de verpakking lijkt nummer 06 donkerblauw. Beetje een fail dus.
Bright Kohl in kleur '03' is een duo met een koele, lila kleur en een donkerpaarse kleur met multi-colour shimmertjes erin.
Hardstikke leuk idee voor een partylook of voor de feestdagen, wanneer een extra glittertjes best op z'n plaats is. Of... toch niet?

Photobucket

Photobucket
'01', '04', '06' & '03' duo
De textuur van de potloodjes is redelijk soft. Het Bright Kohl duo is zelfs creamy, maar daardoor ook vrij kruimelig. Hij laat best wat waxige stukjes achter.
Eigenlijk is het resultaat een beetje wat je verwacht bij een 'Gaat uit het assortiment'-product, voor €0,50 per potlood.

Vooral kleur '06' van de Glitter Kohls valt tegen en de donker paarse kleur (die zooo purrrdy is) van het Bright Kohl duo is dus te waxig met teveel nare stukjes en vettige prutjes.
Van Glitter Kohl '01' valt nog wel wat te maken wanneer je hem over een zwart (diep zwart, that'll be!) potlood of zwarte liner aanbrengt. Nummer '04' is lekker fris en fruitig voor in de zomer (deze is favoriet, voor zover mogelijk), Nummer '06' moet je gewoon negeren en het duo moet je vooral gebruiken om naar de mooie punt van de donker paarse kleur te kijken (shimmery shimmery!!). Of om de koele lila-tint te gebruiken op je waterlijn.

Het is niet zoveel dus, deze potloodjes. Wel verwacht, maar toch een beetje jammer. Haha! Ik zal ze nog een kans geven, voordat ze de prullenbak in vliegen. Misschien binnenkort te zien in een look. ;)

Heb jij ervaring met deze potloodjes?
Wat heb jij er uiteindelijk mee gedaan?

6 opmerkingen:

Evelien zei

Mooie kohl potloden! Toch maar eens binnenkort gaan kijken bij de Hema :D

Roxanne zei

Als ze zo creamy zijn is het misschien een leuk ideetje ze te gebruiken als basis? :)

Nail-Gloss zei

Wel mooie kleuren!

Sam zei

Hmsn. Nee ik ben niet overtuigd! Ben ik sowieso niet heel snel met potloden, ik vind potloden niet zo fijn werken.

Jorna zei

@Roxanne; Dat is misschien wel een heel goed idee! Ik ga het testen! :)

Anoniem zei

Echt heel erg jammer. Maarjah, kon ook niet anders. Ik leg soms wel eens mijn oogpotlood in de vriezer voor een paar uur. Dan is dat creamy zo voorbij en kun je ze zonder problemen slijpen. Liefs, xxxx