donderdag 2 december 2010

Maybelline NY 'Dream Satin Liquid' foundation

Photobucket

Eén van de allerfijnste drugstore foundations die ik ken; de Dream Satin Liquid van Maybelline New York. Ik gebruik deze foundation al twee jaar lang, en heb inmiddels al bíjna 3 flesjes versleten (en dat zijn niet de flesjes op de foto's, haha!). Ik heb ze standaard in twee kleuren in huis; Cameo (met roze ondertonen) en Nude (met beige ondertonen), voor de winter en de zomer. Nude is de tint die na Cameo komt, in de DSL-lijn.
Doordat de formule van beide kleuren hetzelfde is, meng ik ze in het voorjaar en in de herfst. Works perfect!
Omdat ik er zo gek op ben, vond ik het tijd om een artikel te wijden aan deze fijne foundations.

Photobucket
Flesje 1; 020 Cameo / Flesje 2 & 3; 021 Nude

Ik gebruik al jarenlang foundations van Maybelline, die vind ik echt heel fijn! Ik heb jaaarenlang de Dream Matte Mousse gebruikt, en kocht deze vloeibare variant omdat ik toch weer eens een vloeibare foundation wilde. En dat beviel me blijkbaar goed. ;)

De Dream Satin Liquid foundation geeft mijn huid een mooie glow, heeft een goede dekking die er niet uitziet als een dikke plamuurlaag (de textuur van de foundation is heel luchtig!), hij voelt fijn aan op mijn huid en hij blijft de hele dag zitten, wanneer ik hem afpoeder met mijn favoriete poeder (die ik al een jaar gebruik), de Stay Matte van Rimmel London.
Alleen maar voordelen dus! De DSL is wat ik zoek in een foundation. Hij gaat verder lang mee (toch zo een dikke driekwart jaar, wanneer ik hem dagelijks gebruik), zit in een hygienische pompflacon van glas (waar je helaas de restjes dan weer niet uitkrijgt...) en de prijs is fijn! Je betaald €13,49 voor een flesje met 30ml inhoud (de bekende hoeveelheid voor een foundation).

Swatches dan maar? Yes please!

Photobucket
Drupjes DSL, boven '021 Nude' en onder '020 Cameo'.

Photobucket
Uitgesmeerd met een wattenstaafje

Photobucket
Geblend!

Zoals je ziet past de 'Nude' op het moment nog ietsje beter bij mijn huidskleur dan de rozigere 'Cameo'. Ik zweef er een beetje tussenin vanwege mijn vakantie naar de zon, afgelopen oktober/november. Toch zou je dat, wanneer de foundation niet uigesmeerd is, niet zeggen! Het is voor mij dus zaak, op het moment, de beide kleuren te mengen.
Ik breng deze foundation het liefst aan, net als mijn andere foundations, met een bufferkwast, platte foundationkwast of gewoon met mijn vingers.

Ik ben in elk geval groot fan! Wanneer ik mijn MAC Studio Sculpt niet wil gebruiken (i.v.m. make-up voor werk, of tijdelijke make-up die ik er snel weer af zal halen) door de prijs van het product, kies ik makkelijker voor deze foundation van Maybelline. Maar eigenlijk wissel ik ze gewoon af, net waar ik die dag zin in heb!

De Dream Satin Liquid foundation van Maybelline New York is te koop bij de meeste drogisterijen en kost €13,49 voor een flesje van 30ml.

Heb jij ervaring met deze foundation? Wat vind jij ervan?

6 opmerkingen:

Sam zei

Oeeh klinkt heerlijk!

Anoniem zei

Ik heb hem ook. Maar fijn vind ik hem niet. Hij is niet in mijn kleur en slaat oranje uit. Maar een ander kan het uitstekend staan.
Liefs, xxxx

Jorna zei

Ik vind ze wel heel erg fijn! Ligt het niet gewoon aan de kleur? Had je geen verkeerde tint gekozen? Dat overkwam mij bij de SuperStay 24h foundation.. Ai!

Anoniem zei

Ik heb hem net gekocht!
Waauw, hij is geweldig!
Perfect mijn kleur en hij dekt super goed.
De SuperStay 24h plamuurt bij mij erg,
dus dat is geen gezicht en die kleur was ook niet helemaal oké.
Leuk review en ik vind 'm super!

Jorna zei

Dat is fijn! :) Heel veel plezier van de DSL! :)
Ik gebruik de Superstay tegenwoordig wel weer, maar dan licht aangebracht met een bufferkwast, misschien een tip!

Anoniem zei

Ik heb hem ook en ik vind hem ook fijn. Misschien dat hij zelfs nog beter werkt als ik hem eens met een kwast aanbreng.