zaterdag 11 december 2010

Naar de kapper geweest!

Photobucket

Gisteren ben ik bij de kapper geweest. Nog even de uitgroei wegwerken voor de feestdagen aan (die echt als een rouwrand om mijn hoofd hing...), puntjes knippen... Je kent het wel. Ik draag mijn haar veel te weinig los. Maar ik wilde wel wat anders met mijn coupe! Omdat ik het lang wil houden, kon er niks spannends gedaan worden met mijn lengte, korte lagen werkt ook niet, want dan pluist mijn haar de pan uit.
Enige optie was dus; een andere pony! Anders heb ik altijd een langere, schuine lok. Nu heb ik een piekige, schuine pony! Ik vind het heel leuk geworden, al moet ik er wel erg aan wennen, weer.
De uitgroei is alleen bijgekleurd, maar dat licht op de een of andere manier mijn hele haarkleur op! Zo vaag!
De punten lijken donker op de foto's, maar dat komt puur door de lichtinval. De punten hebben dezelfde kleur als de rest van m'n haar.

We gingen van:
Photobucket
 
Naar:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Yay or nay?

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Wauw, dat staat je onwijs goed.
Heel mooi.
Ben je van jezelf blond? Of verf je het?
Liefs, xxx

Jorna zei

Thanks chick! :)
Nee ik verf mijn haar. (A) Ben sinds 14 februari aan het blonderen geslagen bij de kapper. En sinds afgelopen oktober heeft het de kleur die ik wil!
Ik had het hiervoor chocoladebruin en daarvoor knalrood met dreads. :P

Anne zei

Staat je echt heel erg goed! xx

Anoniem zei

Mooi hoor! Even een opmerking, pluizend haar is vaak de oorzaak van siliconen.

Siliconen doen meer kwaad dan veel mensen denken.
Deze maken vet en normaal haar slap en futloos, alsof er geen leven in je haar zit. Ook kunnen siliconen voor veel hoofdhuid problemen zorgen en ook haaruitval. Droog en beschadigd haar gaat er gezond uitzien door siliconen maar onder die laag word het haar eigenlijk nog meer uitgedroogd. er kunnen ook geen voedingsstoffen meer bij het haar komen van andere niet silicoon producten. Als je je haar donker wil verven kan het lijken alsof de kleur niet goed pakt of te snel afwast, dat komt ook door de siliconen, eczeem op je hoofdhuid komt grootendeels ook door siliconen! Shampoo met siliconen is het allerslechtste, want deze komt op de hoofdhuid!

Marielle

Anoniem zei

En zo herken je siliconen in al je haarverzorgingsproducten: Alle woorden waar -one of -cone inzit of eindigd zijn siliconen. De aller zwaarste siliconen zijn: amodimethicone, dimethicone en dimethiconol. Opgelet, woorden die eindigen op -none zijn geen siliconen maar bewaarmiddelen (deze staan meestal vanachter in de ingredientenlijst en zijn lange woorden). Ook woorden die eindigen of waar -xane of -xene in zit zijn siliconen.

tip: Let aub op met L'oreal want dat is een echte silicone bom!

Jorna zei

Dankjewel voor de tips! :) Ik ben zelf nooit zo bezig met wat wel of niet in een product zit, als het fijn werkt, werkt het fijn en daar ga ik voor.
Welke producten zijn aanraders zonder siliconen?

Beautista zei

Yay! ik wou dat zo'n pony mij zou staan! (al zou ik dan wel elke dag mijn haar moeten stijlen)
x

Jorna zei

Ja, maar dat moet ik ook als ik het los heb. ;) Moet eigenlijk weer naar de kapper, maar draag mn pony nu weer als scheve lok.