zondag 26 december 2010

Tag; You & Make-up

Photobucket

Al op meerdere beautyblogs ben ik hem tegengekomen, de You&Make-up-tag. Ik vond hem zo leuk, dat ik maar zo vrij ben om mezelf te taggen! Vandaag heb ik de lijst ingevuld. Hopelijk hebben jullie net zoveel plezier bij het lezen als dat ik dat bij anderen heb, die hem al ingevuld hebben. Enjoy : )!

01 Welke foundation gebruik je?
Ik wissel eigenlijk elke dag. Ik gebruik vooral de MAC Studio Sculpt Foundation SPF15 in NW20 en Maybelline NY Dream Satin Liquid in Cameo.

02 En welke concealer?
Daar wissel ik ook vaak mee. Sowieso de MAC Studio Sculpt Concealer in NW20 voor het wegwerken van plekjes. Onder mijn ogen gebruik ik óf Bourjois Healthy Mix Concealer in de medium kleur, of Maybelline NY 24h SuperStay Concealer in Medium.

03 Weet je je ondertoon?
Mijn huid heeft een roze ondertoon, ik ben een NW in MAC-termen.

04 Wat vind je van nepwimpers?
Te gek! Helemaal sinds ik erachter kwam dat het aan de lijm lag en niet aan mij, dat ik ze maar niet kon laten plakken. Hurray! Ik zou ze alleen gebruiken op thema-feestjes, feestdagen en misschien soms met het uitgaan.

Photobucket

05 Wist je dat je je mascara na 3 maanden moet weggooien?

I know, maar ik houd me er nooit aan, *blush*. Ik gooi een mascara weg als hij droog wordt en gaat klonteren op mijn wimpers. En zelfs dan kun je je 'oude mascara' nieuw leven inblazen. Zet hem even in een mok heet water, en hij is weer bijna als nieuw! Ik heb niet zulke gevoelige ogen, niet qua 'oude mascara' ofzo. Gelukkig maar!

06 Welke mascara gebruik je?
Momenteel 3 verschillende, ik wissel graag af. Max Factor False Lash Effect is favoriet, Max Factor Masterpiece MAX gebruik ik ook graag en sindskort ben ik ook verkocht aan de Colossal Volum' Express van Maybelline NY.
Ik heb ook tijjjjdenlang Hypnose van Lancome gebruikt. Een hele fijne mascara!

Photobucket

07 Sephora of MAC?
100% MAC! Ik heb bijna geen ervaring met Sephora, en vind het voor een 'drugstore kinda brand' toch nog vrij prijzig. Vind het ook een beetje appels met peren vergelijken, trouwens.

08 Heb je een MAC-Pro kaart?
Nee.

09 Welke make-up tools gebruik je in je make-up routine?
Bufferkwast van Zoeva, poederkwast van Coastal Scents, concealerkwast van Zoeva, stipplingbrush van Coastal Scents, blushkwast van Zoeva, oogschaduwkwasten van Coastal Scents, blendingbrush van de Hema. Verder gebruik ik elke dag een wimperkruller, als de rubbertjes weer af zijn, koop ik een nieuwe. Nu gebruik ik één van Beauty Essentials. Werkt prima! Heb er ook één van NYX, maar daar passen geen Nederlandse rubbertjes op :S.

Photobucket

10 Gebruik je een primer voor je oogleden?
Als ik er aan denk wel. Ik gebruik dan het liefst de Too Faced Shadow Insurance.

Photobucket

11 Wat is je favoriete oogschaduw?
Soort? Merk? Kleur? Eh wat? Ik gebruik in elk geval graag de e/s uit de grote palettes. Verder ben ik verknocht aan MAC Shroom e/s als highlighter.

Photobucket

12 Gebruik je een oogpotlood of een liquid liner?
Allebei! En daarnaast ook nog graag een gelliner, aub. Ik pak het vaakst een potlood; een mooie zachte lijn die praktisch fool-proof is en snel werkt.

13 Hoe vaak prik je met je oogpotlood in je oog?
Gelukkig nooit meer, man wat een ellende was dat! Vooral wanneer je pas oogpotloodjes gebruikt wil het wel eens gebeuren. Auw!

14 Wat vind je van losse oogschaduws?
Love them! Ben al heel lang fan van Aruban Coral van Coastal Scents! Die blijf ik pakken, zo mooi! Verder heb ik een bak vol losse e/s maar gebruik ze toch minder vaak dan vaste poedertjes.

Photobucket

15 Gebruik je minerale make-up?
Niet persee omdat het mineraal is, nee. Het moet toevallig zo uitkomen dan.

16 Wat is je favoriete lipstick?
Chanel Rouge Coco in '19 Gabrielle'. Én de Viva Glam GAGA lipstick van MAC, love it!

Photobucket

17 Wat is je favoriete blush?
Ooooh, wat moeilijk! Ik hou van blushes! Als ik écht moet kiezen, ga ik voor MAC True Romantic, Wet 'n Wild Pearlescent Pink en Chanel Tweed Fuchsia. Maar eigenlijk vind ik al mijn blushes prachtig!

18 Koop je make-up op eBay?
Nooit. Waarom eigenlijk niet?!

19 Houd je van drugstore make-up?
Absoluut! Vind het altijd fijn om leuke goedkope producten te scoren. Favoriete merk? Vooral Catrice.

20 Heb je er ooit aan gedacht make-up lessen te volgen?
Absoluut! Het lijkt me heerlijk de hele dag met make-up bezig te zijn. <3 Maar het komt er maar niet van...

21 Noem een make-up misdaad die je haat.
Té oranje gezichten in combinatie met hoogblond haar, spinnenpoot-wimpers en creamy, frosty oogschaduwlooks, te donkere en onnatuurlijke opgetekende wenkbrauwen. En dan het liefst alles tegelijk; Get the picture? Aii!

22 Houd je van kleurrijke make-up (lippen, blush, oogschaduw) of naturel kleuren?
Ik gebruik alles, vind het heerlijk om te wisselen (as you might know after reading my list, haha). Maar ik gebruik over het algemeen vaak naturelle kleurtjes.

23 Welke beroemdheid heeft altijd mooie make-up op?
Gwen Stefani en Beyoncé Knowles.

Photobucket

24 Als je het huis uit kon gaan met maar één make-up product op, wat zou het zijn?
Concealer. Definatley!

25 Kan je het huis uit zonder make-up?
Tuurlijk. Ik voel me dan wel een zombie, maar waarom niet? Ik ga gerust shoppen en boodschappen doen zonder make-up op. Voor mijn werk maak ik me wel altijd op, maar dat heeft te maken met mijn doelgroep (die zichzelf eigenlijk niet verzorgen. Iets met een voorbeeldfunctie ;)).

26 Vind je jezelf er goed uitzien zonder make-up?
Mwah. Doordat je gewend bent jezelf mét make-up te zien, zie je snel minpunten wanneer je het niet draagt; donkere kringen, grauwe huid zonder kleur, plekjes... Hm. Nee!Tenzij ik een lekker kleurtje heb, op vakantie. Dat scheelt een hoop!

27 Wat vind jij het beste make-up merk?
Oei.. MAC is favoriet, Catrice vind ik ook fijn, Max Factor voor de mascara's, Maybelline NY voor de foundations en Lancome voor de Juicy Tubes. Haha!

28 Wat vind je van make-up?
Hate it! Wat een vraag, haha! Make-up is gewoon leuk!

Photobucket

Feel free om de tag over te nemen! Jullie zijn bij deze getagged. ;) Hij is gewoon te leuk!

4 opmerkingen:

Evelien - www.ohmylush.nl zei

Leuke vragenlijst! En over dat van mascara heb ik ook, haha.

Jorna zei

Haha, gelukkig ben ik niet de enige. ;) Al zijn er mensen die echt die regel in de hand houden!

Anoniem zei

Echt een hele leuk tag met super mooie foto's.
Liefs, xxx

Jan zei

Leuk om te lezen!
&Je bezit ook over aardig wat mooie make-up spulletjes zeg :)