woensdag 1 december 2010

Vandaag Wereld Aids Dag

Photobucket

Wat heb je aan cosmetica en het verfraaien van je uiterlijk als je ongeneeselijk ziek bent?!

Vandaag, woensdag 1 december 2010, is het Wereld Aids Dag, een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor HIV en Aids. Vandaag staat de strijd tegen HIV en Aids wereldwijd in de schijnwerpers. En dat is maar goed ook!
Aids is nog steeds een levensbedreigende ziekte, helemaal in ontwikkelingslanden waar HIVremmers niet makkelijk voor handen zijn, of gewoonweg veel te duur.

Er heerst nog steeds een groot taboe rondom het hebben van HIV of Aids. Mensen zijn bang om besmet te worden wanneer ze, op een normale manier, omgaan met mensen die HIV positief zijn. Ze durven niet uit hetzelfde glas te drinken, naar de wc te gaan waar de HIV+ persoon net naar toe gegaan is en in ontwikkelingslanden worden mensen met een HIV status uit de families verstoten.
Allemaal met de angst om zelf besmet te worden. Toch worden er veel te weinig condooms gebruikt, mensen in het Westen zijn er 'te lui' (...) voor en mensen in ontwikkelingslanden hebben gebrek aan goede seksuele voorlichting.
Mensen met HIV zijn, net als mensen zonder HIV, gewoon mensen. Die niet anders behandeld moeten en zouden moeten worden. Ban HIV, niet de mensen die HIV hebben!

Al met al genoeg redenen om vandaag stil te staan bij HIV en Aids en op te roepen tot meer solidariteit met mensen met HIV of Aids.
Er loopt op dit moment ook een actie via StopAidsNow.nl waarbij je Aids wezen in ontwikkelingslanden kunt helpen naar school te gaan, goed te eten en eventueel medische zorg te krijgen.

Stuur een SMS met het woord 'Toekomst' naar 4333 en je kunt een Aids wees al een week naar school laten gaan! Het bedrag per sms is eenmalig €1,50. Je kunt vervolgens op de site een schoentje vullen met de persoonlijke code die je via de SMS terug krijgt.
Ik zeg; doen! Ik heb het ook gedaan. En wat is nou €1,50 voor ons?

Geen opmerkingen: