maandag 17 januari 2011

Missie: ...Op zoek naar dé perfecte creme!

Photobucket

Zoals jullie al konden lezen bij het review over de Studio Moisture Cream van MAC (loveloveloveit!), zou ik gráág de full size hebben van die creme, wat een heerlijkheid! Maar we hadden nog een pot Revlon 24h Cream door te worstelen, remember? Toen ik die Revlon creme begon te gebruiken, merkte ik al dat de formule niet geschikt was voor mijn huid (te 'zwaar' en niet voedend genoeg) en dat de creme te sterk geparfumeerd was, waar mijn neus blij van werd, maar mijn gevoelige huid ietsje minder.
Omdat er geen MAC-counter in mijn woonplaats is (de dichtsbijzijnde is 35km. hier vandaan), besloot ik bij de plaatselijk DA aan te kloppen en advies in te winnen. Ik zocht dus een lichte, hydraterende creme, die snel intrekt, niet vet is en mijn huidje comfortabel en zacht achterlaat.

Ik kreeg het advies wat testertjes van Chanel en Dior mee te nemen en thuis te testen (dit omdat ik aangaf liever een luxere creme te willen gebruiken). Ik kreeg twee cremepjes mee uit de Hydra Life-lijn van Dior (een gelcreme en een meer voedende creme) en twee cremepjes én een serum uit de Hydramax+ Active-lijn van Chanel.

Photobucket

Binnenkort lezen jullie de uitkomst hier, op Fabulously-Beautiful. Want, is zo'n dure creme nou écht beter dan een goedkopere drogisterij-creme of zit dat vooral tussen je oren?

Welke dagverzorging gebruik jij? Wissel je vaak of blijf je trouw aan je favorieten?

7 opmerkingen:

Myrna zei

Ik heb een tijdje de Daily Energizer Cream gebruikt van de Eclat Du Jour lijn van Clarins die is speciaal voor vrouwen rond de 20 met af en toe een onzuivere huid en die werkte echt prima maar is nu helaas op. Maar nu heb ik sinds kort de Olaz Beauty Fluid en die is echt super fijn en kost maar een paar euro!

Chiara zei

In ieder geval beter dan die griezelige Revlon creme *brrr*
Ik zou hem gewoon weggooien als ik jou was!

Niet alle dure spullen zijn goed en niet alle goedkope dingen zijn slecht. Ik ben fan van de biologische lijn van de Duitse drogisterij (soort Kruidvat, maar beter) DM. Kost echt niets, maar ze hebben hele fijne facewashes en tonics voor alle huidtypes. Alleen de creme vind ik niet echt geweldig.
Maar ik gebruik liever wat duurders zonder parfum voor mijn gezicht. In mijn geval Clinique :)Duurdere producten zijn vaak wel zuiniger in gebruik, vind ik.

Roxanne zei

Ik ben zelf dol op de crèmes van Biodermal! :)

Anoniem zei

Ik blijf bij mijn vertrouwde favoriet. En dat is natuurlijk nivea. Overstappen vind ik een beetje eng denk ik. Hahahaha. Al die proefmonsters. Daar moet wat tussen zitten.
Liefs, xxx

Mitchin zei

Ik ben overgestapt naar professionele gezichtsverzorging (Maria Galland, Darphine), en daar blijf ik voorlopig bij =))) De kwaliteit is net zo goed als bij de luxe merken, maar je betaalt niet voor de brand-naam =))) Maar Dior Hydra-life is wel heel goed =))

Jorna zei

@Chiara; Inderdaad! Ik gebruik zo'n twee jaar het drie-stappen-plan van Clinique. Vooral de Liquid Soap en de DDML bevallen me goed. :)
Ik heb ook de Redness Solutions Daily Protective Base, maar die moet echt over een dagcreme, vind ik. Wel een proefje van de Redness Solutions 'nogwatwatikvergetenben' creme gehad. Die was heerlijk!

@Myrna; Clarins raadde ze me ook aan, wanneer dit niet beviel. Maar die kreeg ik niet gelijk mee, nee. ;)

@Roxanne; Ik heb niet echt ervaring met Biodermal, heb er een oogcreme van, die ik steeds vergeet te smeren... -_-"

@Kalypso; Nivea heb ik nooit echt gebruikt als dagcreme. Hiervoor gebruikte ik vaak Olaz met SPF, voor de gevoelige huid (dag + nachtcreme, die laatste zonder SPF natuurlijk :P)

@Mitchin; Hydra-life voelt lekker op mijn huidje inderdaad. Maria Galland en Darphine ken ik niet. Waar is dat te verkrijgen? Klinkt interessant!

Chiara zei

De RS Daily Protective Base is ook niet bedoeld als een huidverzorging, maar als basis voor make-up, als zonnefilter en om roodheid te verminderen, dus daar zul je inderdaad wat onder moeten doen. Maar hij helpt wel om make-up langer te laten zitten. Ik gebruik zelf de City Clock SPF25 over mijn dagcreme. Die heeft dezelfde werking minus de anti-roodheid.
Ik raad je mijn favoriete dagcreme Superdefense aan.