dinsdag 15 februari 2011

Clarins 'Gentle Foaming Cleanser'

Photobucket

My first Clarins! Jawel! Het eerste product ever (op wat proefjes na) wat ik gebruik van Clarins.
Ik gebruik al bijna twee jaar de Clinique Liquid Soap als facewash, en daar ben ik zeer tevreden over. Toch wilde ik gewoon, voor de leuk, eens iets anders proberen.
Eerst bij de Bijenkorf gevraagt, maar daar zei men 'dat een facewash voor ná het make-up verwijderen gewoonweg niet bestond. Clinique heeft namelijk patent aangevraagt op zijn Liquid Soap, en dus het is er niet'. Yoooo whaaaaaaat!? Hoe bizar?!
Ik ben vervolgens maar bij de ICI Paris XL binnengestapt, een parfumerie waar ik normaliter niet zo'n fan van ben. Ik werd die dag heel goed geholpen! Ik heb verteld wat ik zocht, een product (facewash) om met water te gebruiken ná het make-up verwijderen en vóór het aanbrengen van creme, én voor de gevoelige/gecombineerde huid. Daarna vertelde ik het verhaal nog wat ik bij de Bijenkorf gehoord had, en de mevrouw in de ICI vond dit ook maar een zeer vreemde uitspraak. HA! It wasn't me, it was YOU!!

Ik kwam dus thuis met de Clarins Gentle Foaming Cleanser, ik koos de variant van de vette/gemengde huid (omdat deze waarschijnlijk net wat beter bij mijn huid past dan de normale tot droge huid-variant.
Daarnaast gebruik ik Clinique's Clarifying Lotion (nr. 1) die wel voor de droge huid is, dus de mevrouw bij de ICI vertelde dat je er zo weer een beetje balans in krijgt.

Photobucket

Wat zegt Clarins over dit product?
"Deze milde reiniging is zo zacht als melk, maar effectief als zeep en houdt rekening met de behoeften van elk type huid. De luchtige mousse lost eenvoudig op in water en neutraliseert de uitdrogingseffecten van kalk."
Hoe gebruik je dit product?
"Laat een kleine hoeveelheid van het product opschuimen in uw handen. Luchtig inmasseren met ronddraaiende bewegingen op het gezicht en de hals. Vermijd de kwetsbare huid rond de ogen. Afspoelen met ruim water, 's ochtends met koud water (verkwikkend) en 's avonds met lauw water (ontspannend)."
Welke ingredienten zitten er o.a. in, en wat is de werking ervan?

"Gipskruidextract: helpt bij het verkrijgen van een fijne en lichte, reinigende mousse, Polymnia: draagt bij aan het behoud van de onmisbare beschermingsflora van de huid, Katoenmelk: verzacht de huid. Tamarinde-concentraat: egaliseert de huidstructuur."
Photobucket
Nou, dat klinkt allemaal goed toch? Ik besloot direct de avond na mijn aankoop, dit product te testen.

Mijn bevindingen: 
De geur was in elk geval heerlijk 'clean & fresh'. Een beetje komkommer-achtig, ofzo (maar nu vind ik tegenwoordig véél naar komkommers ruiken, op de één of andere manier 8).
Je drukt een beetje product (een cm ongeveer) uit de tube, en laat dit opschuimen in je handen. je voelt dan al dat het één luchtige massa is en dat het mousse-achtig wordt. De mousse zelf is wit en in de mousse zitten blauwe 'pareltjes'.
Ik kan er niet echt achterkomen wat er in die pareltjes zit, maar op de verpakking staat dat het 'Purifying Micro Pearls' zijn. Ze knappen ook in de mousse, wanneer je deze op je gezicht smeert.

Photobucket
Lichtjes geblend

Photobucket
Opschuimen met wat water

Looks yummy, doesn't it? :) Deze cleanser is al een boter zo zacht en smelt weg op je huid. Heerlijk!
Hij is ook weer vrij makkelijk af te spoelen met water, wat ik ook wel een pluspunt vind. Niet dat je de wolken schuim nog rond je haargrens vind, nadat je je handdoek over je gezicht haalt, haha.

Resultaat:
Mijn huid is na gebruik van deze cleanser bíjna 100% gematteerd, voelt schoon en fris aan, ruikt heerlijk naar die komkommers en vormt een goede gereinigde basis voor mijn cremes.
Deze cleanser haalt ook de laatste restjes make-up en remover weg, iets wat de Clinique-variant niet doet.
Een welkome afwisseling, als je het mij vraagt! En ik kan alvast wel zeggen dat dit zeker niet 'my last Clarins' is!

De Gentle Foaming Cleanser van Clarins kost €19,35 per tube (125ml, en dat gaat láng mee!).

Clarins is te koop bij de luxere parfumerien (DA, ICI Paris XL, Douglas etc.) en online bij Belissima.nl, dé Nederlandse Clarins-webshop.

Heb jij ervaringen met Clarins?

8 opmerkingen:

Myrna zei

Klinkt geweldig!! Ik ben helemaal fan van de Gentle Exfoliator en de Beauty Flash Balm1 de exfoliator heeft mijn huid veel zuiverder gemaakt en heb veel minder last van onzuiverheden. En de Beauty Flash Balm geeft een ontzettend mooie gezonde glow aan mn gezicht en als masker is die ook heerlijk.

Jorna zei

Dat zijn juist dé twee producten die ik nog wil hebben van Clarins!! :) Eerst even door mn tegenwoordige voorraad heen werken. ;)
Gebruik je de Flash Balm als creme op zichzelf?

Jorna zei

Is dat trouwens de Gentle Exfoliator Brightening Toner? Daar doelde ik op, namelijk. ;)

Myrna zei

Ik gebruik de BFB op verschillende manieren, soms voor mn foundation over het hele gezicht of op aparte plekken. Maar ik dep het ook wel eens over mijn foundation heen als highlight, of ik meng gewoon een beetje door mn foundation heen. Als masker werkt 'ie ook heerlijk, als die ingetrokken is heb ik echt een hele stralende huid.

Ja klopt, dat is die Gentle Exfoliator Brightening Toner. Had daarvan een mini gekregen toen ik mn BFB kocht en heb later een fullsize daarvan gekocht. Heerlijk spul!

BeautyLoves zei

Dat ziet er allemaal goed uit! Heb eigenlijk nog nooit Clarins gebruikt, maar ben nu wel benieuwd!

Mitchin zei

Mooie review! Ik heb ook ooit een tester gehad van deze reiniger maar ik kan me er niet zoveel meer van herinneren, haha! Ik heb nog een vraagje, merk je echt dat het het kalk in het water neutraliseert? Een van mijn beauty-problemen is namelijk dat het water in NL te hard is voor mijn huid ^_^""

Jorna zei

Ik heb deze cleanser tot nu toe alleen nog gebruikt in mijn eigen woonplaats (en daar ben ik natuurlijk gewend aan het water en ondervind ik geen problemen). Ik merkte wel, toen ik in een hotel in Amsterdam en daarna in Parijs verbleef, mijn huid helemaal naar de #%@&*#$ ging, van het water. Ik had mijn Clinique Liquid Soap toen mee.

Maar of deze het kalk echt neutraliseert kan ik je dus niet met eerlijkheid zeggen, sorry! :( Proefje vragen en dan nog eens proberen?

Anoniem zei

Ik moet deze hebben. Klinkt onwijs goed. Het ziet er ook goed uit. Die substantie alleen al. Dan word dit ook mijn eerste product van dit merk.
Liefs, xxxx