dinsdag 8 maart 2011

Review; Himalaya Herbals (Apricot Scrub, Neem face pack & Neem foaming face wash)

Photobucket

Net als vele andere beautybloggers, was ook ik nieuwsgierg naar het nieuwe, natuurlijke, merk Himalaya Herbals. Heel veel bloggers kregen producten thuis gestuurd om te testen en te reviewen.
Ik niet, want ik ben nog maar een kleine blogster, maar was wel zo nieuwsgierig geworden naar deze producten door de reviews van anderen, dat ik besloot het één en ander te kopen, toen ik vernam dat De Tuinen de producten verkocht (met een kennismakingskorting!).
Ik nam de Apricot Scrub mee (mijn LUSH 'Ocean Salt' was net op), de Neem Foaming Face Wash (handig formaat en het leek me fijn spul! Een fijne facewash is nooit weg) en de bekende Neem Face Pack. Ik heb alle producten nu meerdere keren gebruikt en vind het vandaag tijd om mijn mening met jullie te delen.

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Het formaat

De producten van Himalaya Herbals bevatten traditionele kruiden (100% Herbal Actives) uit het Himalaya-gebergte in Nepal. De bijzondere lichaamsverzorging zijn gemaakt volgens de leer van Ayurveda. De producten zijn wetenschappelijk ontwikkeld en klinisch getest.
Mijn huid is super gevoelig, best onzuiver en kan altijd wat extra liefde gebruiken. Ik was dan ook erg benieuwd naar deze milde en natuurlijke producten die ook nog eens fijn tegen acné werken!

Photobucket

Neem Foaming Face Wash
Ik had deze nog niet in reviews zien verschijnen, maar ik werd uiterst nieuwsgierig toen ik deze face wash in de winkel zag staan. Het product is vrij vloeibaar, en ik was dan ook benieuwd hoe dit een schuimende substantie zou kunnen worden.

Wat belooft de Neem Foaming Face Wash?
De face wash is zeepvrij en kan elke dag gebruikt worden om je gezicht schoon te maken en te verfrissen, zonder je huid uit te drogen en trekkerig aan te laten voelen. Hij laat je huid schoon, zacht en soepel achter.
De foam is makkelijk over je gezicht te verdelen en verwijdert onzuiverheden en overtollige vettigheid.
Neem bevat antibacteriele ingredienten die probleemgebieden aanpakken. De bacterien die onzuiverheden veroorzaken worden op deze manier mild uit de weg geruimt. Er zit verder ook Turmeric in deze face wash die er voor zorgt dat de uitbraak van puistjes en acné onder controle word gehouden.

Photobucket

Hoe gebruik je de face wash?
Simpel! Gewoon op het pompje drukken en een rijke, romige lichtgroen schuim vult je handpalm! De schuim verdeel je over je (make-uploze en licht vochtige) gezicht, en masseer je even in. Vervolgens spoel je het schuim af en je gezicht is diep gereinigd en schoon! En dat inderdaad écht zonder je huid uit te drogen en haar trekkerig aan te laten voelen. I love it!


Photobucket

Neem Gentle Exfoliating Apricot Scrub
Mijn geliefde 'Ocean Salt' van LUSH was nu echt wel op zijn einde, en deze scrub leek me een fijne vervanger. Hij zit in een tube, OS zit in een potje, en tubes zijn nu eenmaal veel hygienischer! Dat is alvast een pluspunt voor Himalaya Herbals.

Wat belooft de Apricot Scrub?
De scrub verwijderd op een milde en zachte manier dode huidcellen en mee-eters. Verder 'ontstopt' de scrub je porieen en maakt 'ie je gezicht op een milde wijze grondig schoon. De scrub stimuleert ook de groei van nieuwe en gezonde huidcellen in je gezicht, zodat je gezicht zacht en glowy blijft.
Wanneer je geen scrub gebruikt, hopen de dode huidcellen en onzuiverheden zich op, met mee-eters als gevolg. Scrubben is dus écht noodzakelijk. De Apricot Scrub bevat abrikozenpitextract die je huid op een milde wijze scrubt om van dode huidcellen en mee-eters af te komen). Tarwekiem-olie zorgt voor hydratatie door de natuurlijk vitamine E van dit product, en appel zorgt voor een gezonde glowy huid.

Photobucket

Hoe gebruik je de scrub?
2 á 3 keer in de week je gezicht scrubben met dit product moet ervoor zorgen dat je huid diep gereinigt blijft en minder gevoelig wordt voor mee-eters.
Je brengt een toefje scrub aan op je handen, verdeel het in zachte, ronddraaiende, bewegingen over je gezicht en spoel vervolgens af. Done!
De scrub heeft een dikkige substantie, bijna cremeachtig, met fijne scrubdeeltjes. De scrub droogt mijn huid niet uit, maar laat een olie-achtig laagje achter op mijn huid waardoor mijn huid gevoed aanvoelt.

Neem Face Pack
Dit zou een super fijn masker moeten zijn voor de onzuivere huid. Hij zou je huid diep reinigen en onzuiverheden verminderen. Ik was benieuwd en besloot het masker direct na aankoop uit te testen!

Wat belooft het Neem Face Pack?
Je huid grondig te reinigen en zorgen voor minder break-outs. Het masker verstevigt je huid en geeft haar een natuurlijke glow. Neem is een antibacterieel ingredient die je overtollig vet verwijdert, verstopte porieen 'ontstopt', de huidstructuur verbetert en vervolgens ook nog acné tegengaat.

Photobucket

Hoe gebruik je de Neem Face Pack?
Aanbrengen over een gereinigde huid en 10-15 minuten laten zitten. Het masker droogt en wordt hard. Verwijderen met een natte spons (ik deed het met een washand en dat gaat prima), en de huid vervolgens lekker afspoelen met koud (brrr!) water. Eén of twee keer per week gebruiken.

Photobucket
Net aangebracht & tijd om het masker af te spoelen

Photobucket
Na afloop van het masker; minder roodheid en een glowy, gezonde en egale huid!

I'm gonna be honest with y'all... Het masker is geen pretje om op je gezicht te hebben. Hij wordt super hard en trekkerig, maar op deze manier doet hij wel zijn klusje op de goede manier. Want als ik het resultaat van dit masker zie, dan heb ik die minder fijne 10/15 minuten er zeker voor over!! Mijn huid is na afloop super glad, zacht, egaal, gekalmeert en glowy! Ik heb helaas geen vooraf-foto's gemaakt, dus jullie moeten me maar op mijn woord geloven, haha. Op de na-foto's heb ik het masker net afgespoelt en mijn huid een likje creme (MAC Complete Comfort) gegeven, maar draag ik echt nul make-up.

Photobucket

Conclusie over Himalaya Herbals-producten:
Ik vind dit écht super fijne producten! Het doet me ook goed dat ze natuurlijk zijn en je zo gewoon goede ingredienten op je toet smeert. De geur is natuurlijk en fris, ik vind het wel lekker! De prijs is echt goed tegenover de kwaliteit die je krijgt. Voor mijn super gevoelige en onzuivere huid verrichten deze schatjes in elk geval wonderen. Ik ben van alle producten even hard fan, maar vooral het masker is een absolute must-have!

Himalaya Herbals zijn o.a. verkrijgbaar bij De Tuinen. Het Neem Face Pack en de Apricot Scrub kosten beide €5,95 voor 75ml product en de Foaming Face Wash kost ook €5,95 voor 150ml product.

Heb jij al kennis gemaakt met deze fijne nieuwkomers?

6 opmerkingen:

robin zei

mooi dat het masker goed werkt!

Lacquer Addicts Anonymous zei

Ja wat leuk! Nu ben ik benieuwd waar je voorkeur naar uitgaat voor wat betreft de scrub, Lush Ocean Salt of deze van Himalaya?

Ik ben zelf namelijk fan van de Ocean Salt, maar die is wel pricy!

Miranda zei

Ziet er lekker uit :) Ik vind maskertjes echt heerlijk :D

Kelly zei

Het klinkt allemaal heel erg lekker! IK heb helaas nog niets van dit merk!

Anoniem zei

Het ziet er allemaal goed uit. Ook lijken mij de substantie's stevig en goed van structuur. Ik kende het nog niet. Goed artikel.
Liefs, xxx

Jorna zei

@LAA; Ik geef de voorkeur aan deze van Himalaya. Die is een stuk minder grof en veel meer handzaam door de cremeachtige structuur waar de scrubdeeltjes in zitten. Bij de LUSH OCean Salt viel er nog wel eens van alles van mijn egzicht tíjdens het scrubben. Toch vind ik deze scrub nog wel een tikje grof, maar wel op een goede manier.