maandag 16 mei 2011

Parfum; Sarah Jessica Parker 'NYC'

Photobucket

Ik had eígenlijk besloten (in januari al...) om geen parfum meer te kopen tot mijn parfum-stash (van 30+ flesjes) wat uitgedunt zou zijn. Ik ging al de fout in met de limited zomergeur van Escada, maar afgelopen zaterdag ging ik weer de mist in...
Ik stond in de rij voor de kassa, met mijn Dior lipstick en Herome W.I.C.-lakjes in mijn handen, toen ik deze fijne set zag van de heerlijke zoete zomergeur 'NYC' van Sarah Jessica Parker. Voor maar €20,00! Ik ging dus weer voor de bijl, en nam de set met een parfum, douchegel én een bodylotion mee naar huis!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

De eerste keer dat ik dit geurtje rook, was bij een vriendin. Ze had hem cadeau gekregen bij een abonnement op de Grazia. Toen ik er toen aan snifte deed de geur me direct ergens aan denken. Ik kon (nog steeds niet, trouwens), plaatsen waar deze geur me bekend van voor komt. Misschien een Escada-geurtje van 'vroeger'? Een hele originele geur is SJP's 'NYC' in elk geval niet, maar who cares? Hij is heerlijk voor de zomer!

De geurnoten van SJP's 'NYC':
Topnoten: wilde rode aardbeien, Italiaanse mandarijn, witte osmanthus (voorjaarsbloem)
Hart: Gardenia, honeysuckle, mimosa
Basis: rum geur, sandalwood, romige musk

Zoals je ziet, een bloemig en fruitig parfum met een zware basis. SJP heeft geprobeert fashion met fragrance te combineren met dit New York City-parfum.
Ze gooide de flacon in een hot pink-plasticbad, en draaide er vervolgens nog een papiertje omheen met leuke printjes. Oké, een tikje goedkoop komt het wel over, op deze manier. Ik moet wel zeggen dat ik hem door de verpakking meer geschikt vind voor in de badkamer (waar ik liever geen glas heb staan) en voor 'on the road', in mijn tas. En dat is een pluspunt!

Photobucket

Photobucket

De douchegel en de bodylotion zijn de standaard basis-gels en -lotions, maar met de fijne 'NYC'-geur eraan toegevoegt. Zo kun je goed je geurtje 'layeren' (laag-op-laag), voor een intensere geur waar je langer van kunt genieten omdat 'ie langer blijft hangen. Handig voor het stappen of een feestje!
Echt voeden doet de bodylotion niet. Het is een vrij simpele lotion die niet echt vochtinbrengend werkt, maar vooral de geur overdraagt op je lijf. Opzich prima, maar best basic dus.
De douchegel is net zo basic als de douchegel. Ook hierbij gaat het vooral om het overbrengen van de geur, al maakt de douchegel mijn huid wel fijn schoon zonder al te erg uit te drogen.
Al met al fijne producten met een heerlijke zomergeur! Lekker fris en zoetig, net waar ik van houd wanneer het zonnetje schijnt!

Sarah Jessica Parker's NYC is te koop bij de meeste drogisterijen en parfumerien. De prijzen beginnen bij €11,00 voor een douchegel van 200ml, tot €32,00 voor een eau de toilette van 60ml. Prima budget-proof dus! Deze geur is echt een aanrader wanneer je van de zoete Escada-geuren houdt, maar het prijskaartje wat minder aantrekkelijk vindt.

Houd jij meer van zoete of van frisse geuren?
Wat is op dit moment je favoriete parfum?

5 opmerkingen:

BeautyLoves zei

Toch een fijn setje!

beautyforgirls zei

Het lijkt mij een heerlijk setje.
Liefs, xxx

Myrna zei

Deze lijkt me echt heerlijk, het flesje ziet er ook zo mooi uit! EN ik ben echt van de zoete geurtjes, Flowerparty van Yves Rocher vind ik echt heerlijk!

Joan zei

Wat een super cool flesje! Ben hier wel benieuwd naar!

Jorna zei

@Myrna; Oeh, dat klinkt fijn dan! Toch eens kennismaken met YR dan!