dinsdag 26 juli 2011

John Frieda 'Go Blonder' Controlled Lightening Spray

Photobucket

Andere blondjes-uit-een-potje zullen het ongetwijfeld weten; Niets zo vervelend dan na 3 weken na je verfbeurt die rouwrand rondom je hoofd weer te constateren... Uitgroei! Ik denk dat uitgroei bij verf-blondines de meest vervelende, hardnekkige vorm van uitgroei is. Vaak is het contrast vrij groot (en anders lijkt het contrast gewoon groot doordat lichtblond wel erg lichtblond nis en donkerblond (in my case) lijkt daarnaast wel zwart! John Frieda bedacht daar wat leuks voor, wat afgelopen maand op de markt gebracht is, de 'Go Blonder Controlled Lightening Spray'. Een spray die je aanbrengt op handdoekdroog (alleen BLOND!!) haar en vervolgens droog fohnt. Door de hitte zou de spray je haar oplichten (ik hoor een uitgroei-oplossing zonder verf! :D). Maar, werkt het nou echt? En is het handig in gebruik? You'll read it today!

Photobucket

Photobucket
Photobucket

De sprayflacon komt in een doosje met een gebruiksaanwijzing erop. Ook staan op het doosje foto's (hieronder zie je de foto's!) over de te verwachten resultaten na het gebruik van de spray.
Het product zit in een smalle flacon van 100ml. Niet heel groot als je bedenkt dat de meeste sprays (anti-klit, glans, leave-in-conditioners) in een flacon zitten met 250ml product. Opzich is dit natuurlijk ook niet een product waar je zoveel van insprayt als dat je dat met een conditioner of glansspray zou doen. Prima dus!
De spray vernevelt een fijne mist, maar je kunt er wel gericht mee sprayen. Zo kun je highlights creeeren, je uitgroei oplichten of je hele haar een tintje lichter sprayen.

Wat zegt John Frieda over dit product?
'Deze oplichtende spray op basis van citrus en kamille bevat een veelzijdige formule, waarvan patent in aanvraag is. Deze spray gebruikt de stylingwarmte om het haar geleidelijk lichter te maken. Het resultaat is een blondere tint, die er natuurlijk uitziet. Bevat een hittebeschermend middel. De technologie, bevat fixerende en verzorgende polymeren die waterstofperoxide bevatten en het haar lichter maken. Zichtbaar lichter haar na 3-5 keer gebruiken.'

En die citrus ruikt je ook erg goed. Het is een beetje een zurige geur, die uit deze sprayflacon verschijnt. Jammer! Ik had gehoopt op een fijn licht parfum, maar opzich logisch wanneer je bedenkt dat citroen vaak gebruikt wordt om je lokken lichter te maken. Ik had dan ook wel verwacht dat dit in het product verwerkt was (net als kamille (en natuurlijk waterstofperoxide!), wat daar ook vaak voor wordt gebruikt!). De spray kan dus echt alleen maar gebruikt worden door blondines (natuurlijk of geverft, like me!).

Photobucket

Photobucket

Hoe gebruik je de spray?
Je sprayt het product in handdoekdroge lokken (die ik dan gewassen, geconditionert (?) heb en gekamt. Ik doe er nog geen serum e.d. in!). Daar waar jij een oplichtend effect wilt. Ik doe het zelf vooral veel rondom mijn hoofd en op mijn (schuine) scheiding van mijn lok. Vervolgens kam ik het product nog even goed door mijn haren met een borstel en daarna pak ik de fohn op de hoogste en warmste stand. Daarmee ga ik goed langs mijn haaraanzet en de rest van mijn lokken. Wanneer het grootste deel verdampt is (aan water en product), spray ik een leave-in conditioner in mijn lokken en breng ik een pompje serum aan. Vervolgens fohn ik het nog even door, en dan ben ik good to go!

Wanneer zie je resultaat?
John Frieda zegt dat je na 3 tot 5 keer gebruik een resultaat kunt zien, maar ik zag het toch echt al na 2 keer sprayen (en stiekem dacht ik na 1 keer gebruik ook al wat te zien!). Ik spray het dus vooral op mijn uitgroei waar al wel een laagje verf zit, maar die net wat donkerder is dan de rest van mijn lokken.

Werkt het?
Ja, het werkt echt! Hoe meer hitte (fohn, steiltang) je gebruikt, hoe groter het oplichtende effect zal zijn. Ik heb het nu een aantal keren gebruikt op de bovenstaande manier, en ik ben erg tevreden! Zoals op de foto's is het nog niet, maar ik zie duidelijk verschil in de rand van uitgroei die vrij snel weer om mijn hoofd zat, na het verven. Hij is zeker lichter!

Zeker een tip dus voor mede-blondines die zat zijn van uitgroei, wat meer higlights willen of helemaal een tintje lichter willen gaan, deze zomer. John Frieda is your man! Ik zou deze spray zeker opnieuw kopen!

John Frieda wordt verkocht bij de meeste drogisterijen (en soms ook bij voordeeldrogisterijen als Op=Op). De Go Blonder Controlled Lightening Spray kost €8,99 voor een flacon van 100ml. Definitely a re-buy for me!

Zou jij, als blondine, zo'n product gebruiken?

5 opmerkingen:

BeautyLoves zei

Oeh, klinkt goed, ik wil hem zeker proberen!

Kelly zei

Deze moet ik hebben! Ik ga van het weekend hier even de stad voor in <3

beautyforgirls zei

Dat klinkt wel echt heel goed <3
Liefs, xxxx

Germa zei

hmmm, interressant! Deze ga ik zeker proberen. Thnx, Jorna.

Jorna zei

Echt een heel fijn spulletje! :)
Ik heb gisteren trouwens een KNALblauw/paarse zilvershampoo gevonden, die z'n klusje volgens mij, nog beter klaart dan de variant die ik van de kapper gebruik. Ik zal er een review over schrijven als ik 'm wat vaker gebruikt heb!