zondag 31 juli 2011

Review: GOSH Blush Brush 316

Photobucket

Iedereen die gek op make-up en beauty is, weet zo onderhand wel dat je geen flawless make-upje op je gezicht tovert zonder de juistje kwasten. Elke look valt of staat met de kwaliteit van je tools (en natuurlijk ook een beetje je techniek en ervaring). Het is dus erg belangrijk te investeren in goede kwasten, en opzich hoeft die investering geen bakken met geld te kosten.
Dugstore-brand GOSH heeft al tijden kwasten in haar assortiment (en sindskort hangen die ook in mijn kruidvat), en ik besloot deze Blush Brush nr. 316 te scoren. Ik kocht deze vooral om te gebruiken voor het shapen (schaduwen aanbrengen) van mijn gezicht. Maar hij kan natuurlijk ook als 'gewone' blushkwast gebruikt worden. Ik heb dat natuurlijk beide geprobeerd, en vandaag lees je hoe de kwast bevalt!

Photobucket
De verpakking waarin de kwast in de winkel hangt

Photobucket

Photobucket

Ik gebruik zelf vooral kwasten van Coastal Scents, Douglas, Zoeva en ik heb er 2 van de Hema die ik regelmatig gebruik (de blendingkwast en de roze-kwast-met-witte-haartjes voor oogschaduw). Ik had dus nog geen GOSH-kwasten-ervaring, maar ik had via internet begrepen dat deze wel goed te doen moesten zijn.

De kwast komt in een doorzichtig, flexibel 'doosje', waardoor ie geen stof vangt in de winkel (good job!). De kwast zelf ziet er strak en stijlvol uit door het zwarte handvat, de zwarte haartjes en de zilveren 'GOSH 316' letters/cijfers op het handvat. Me likey! Op de looks heb ik in elk geval al niks aan te merken. ;)
De haren van de kwast zijn 100% natuurlijk. Er is namelijk eersteklas zacht geitenhaar gebruikt in deze kwast! De kwast is het meest geschikt voor het aanbrengen van blush en highlights in je gezicht.

Photobucket

Photobucket
Zijkant van de kwast; plat!

Photobucket

De kwast is SUPER zacht! Hij voelt erg fijn aan op mijn gezicht, niet prikkerig of hard. Hij pakt blush gemakkelijk op, en brengt deze ook gemakkelijk op waar het hoort (niet tot op je kin, zeg maar. ;)). Ik breng mijn blush altijd op met een angled blush brush van Zoeva (uit het bamboe-palette), maar daarvoor gebruikte ik zulke kwasten √°ltijd voor mijn blosjes-uit-een-doosje. ;) Het was wel weer even omschakelen, maar het werkt echt prima. Hij blend de kleur goed uit en je blosjes zien er natuurlijk uit!
Ook voor het aanbrengen van highlighter op je jukbeenderen (en daar waar je nog meer highlights wilt ;)) is deze kwast prima geschikt. Ook hier moet ik weer even wennen aan het formaat van de kwast, die toch wat groter is dan de angled blush brush waar ik ook mijn highlighter mee aanbreng. Even omschakelen weer, maar het werkt prima!
En dan waarvoor ik de brush eigenlijk kocht; Shapen! Ook dat lukt met deze kwast, als je in elk geval niet al je haren in de poeder dipt. Weer dat formaatje! Ik moet er erg aan wennen, maar ook nu lukt het me om niet mijn hele gezicht bruin te poederen, maar een mooie schaduw te creeeren, onder mijn jukbeenderen.

Photobucket

Conclusie:
Een echte multitasker, deze kwast! Hij is zeer geschikt voor het aanbrengen van je (poeder-) blush, highlighter en voor het shapen van je gezicht. Daarnaast is 'ie gemaakt van 100% dierenhaar, wat ik ook altijd wel prettig vind voor het aanbrengen van poeders. De kwast is heerlijk zacht en verdient op alle punten gewoon een hele dikke voldoende. Prima kwaliteit!
Hij verliest bij de eerste wasbeurten wel wat haartjes, maar opzich is die fall-out redelijk normaal. Er vallen geen bossen haar uit, en na een paar wasbeurten houdt het vanzelf op.

GOSH kwasten worden verkocht in de grotere Kruidvat-filialen. Er zijn er veel (van foundation- tot oogschaduw- en eyelinerkwasten), dus voor elk klusje een kwast! Deze Blush Brush 316 kost €9,49. Opzich lijkt dat best duur, maar houdt wel in je achterhoofd dat de kwast van 100% eerste klas geitenhaar gemaakt is, wat de prijs van de kwast niet ten goede komt, maar de kwaliteit zeer zeker wel! Hij is dat tientje meer dan waard!

Welke kwasten gebruik jij? Heb je wel eens een GOSH-kwast gebruikt?

9 opmerkingen:

Joany zei

Klinkt als een hele goede kwast. Wellicht dat ik die ook eens ga proberen.

Germa zei

Ziet er goed uit. Gosh maakt na mijn idee een flinke vooruit gang de laatste periode.

p.s. Misschien handig om te weten: ik heb problemen met het reageren via google-account. Ik word doorgelinkt naar blogspot.com (terwijl ik al ingelogt sta) en daarna log ik mij nogmaals in en word ik weer terug gelinkt naar jou blog, als ik dan op reactie plaatsen druk word ik weer naar blogspot gelinkt, and so on and so on. Misschien ligt het aan mijn computer, maar ik heb het alleen bij jou blog en sinds gister morgen.

Jorna zei

Ai, kijk dat is niet handig! Ik heb dit zelf bij veel blogs die werken met Blogspot.com, en ik moet dus overal via 'Naam/URL' reageren. Er schijnen meer mensen te zijn met dit probleem. Niet heel fijn! Ik ga kijken of er een oplossing is, en dan zal ik 't proberen te verhelpen. Thanks Germa!

Jorna zei

Als het goed is, zou het via deze weg verholpen moeten zijn!

Germa zei

It Works! ;-)

Jorna zei

Very good! :) 't Probleem lag wel bij Blogger, trouwens. ;)

beautyforgirls zei

Ziet er goed uit, lijkt mij een fijne kwast.
Liefs, xxx

Kelly zei

Ik kan eindelijk weer commenten bij je! Lukt het niet met je comment system? De kwast klinkt erg fijn en dat voor een leuk prijsje!

Jorna zei

Er zitten wat bugs ja. :( Blogspot deed al een tijdje raar qua comments, dus heb ik maar een pop-up van het Blogger-systeem gemaakt.
Intense Debate mixte verschillende reacties bij verkeerde artikelen. Super irritant. Dit is beter. ;)