zondag 13 november 2011

I Love Movies; 'What Did I Watch? #2'

Photobucket

Begin oktober stond deel 1 online, vandaag is het tijd voor deel 2. Normaal gesproken kijk ik wel een filmpje of 3 per week, maar dat was de laatste maand nogal anders. Sinds ik verslaafd ben aan Gossip Girl (zit nu halverwege seizoen 3), kijk ik liever een aantal afleveren GG dan dat ik er een filmpje in doe. Toch heb ik de laatste tijd wel films gekeken, en ben ik zelfs 2x in de bioscoop geweest! Have fun!The Lion King 3D (in de bioscoop)
Aaaah, wie is er geen fan van geweest? Het was, en is nog steeds, mijn alltime-favourite Disney-film, samen met Belle en Het Beest. Ik had zelfs een legging met simba erop, een kwartetspel, een shirt... Je kent het wel, ik was fan! Wat heb ik al eens een traantje weggepinkt als Mufasa dood gaat, dankzij broer Scar. Die arme Simba! Heerlijke film! Mooi in 3D, maar het leukste was nog altijd dat juist -die- film weer even in de bioscoop draaide. In 2011!!! De oorspronkelijke film stamt namelijk uit 1994, toen was ik 5. Yes! :P

Het verhaal:
"In Afrika wordt de jonge leeuw Simba geboren als zoon van de leeuwenkoning Mufasa. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet, die nu niet langer de eerste troonopvolger is. Terwijl Simba een onbezorgde jeugd geniet in zijn vaders koninkrijk, smeedt Scar samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, en zo zelf de macht te kunnen grijpen."


Johnny English Reborn (in de bioscoop)
Nog geen week later zat ik wéér in de bios, maar dan voor mijn werk. Ik werk met kinderen, en het was herfstvakantie. Ik nam één van mijn clienten mee naar de bios, en hij mocht de film kiezen. Ik houd helemaal niet van films met 'Mister Bean', maar goed, de keuze was niet aan mij! Toch ben ik aangenaam verrast door deze fijne film vol grappige momenten. Leuk om te kijken met je neefje van 11, of met je man (that'll be mine ;)), die ook nog steeds hartelijk kunnen lachen om 'jongensgrappen'. Enne, ook voor dames erg vermakelijk. Heb toch echt een aantal keren harop gelachen. ;)

Het verhaal:
"Er wordt opnieuw een beroep gedaan op Johnny English, de onwaarschijnlijke geheim agent in de Britse geheime dienst. Na zijn laatste perikelen heeft MI-7's Johnny English zijn vaardigheden bijgespijkerd in een afgelegen Aziatisch gebied. Maar wanneer zijn leidinggevenden lucht krijgen van een moordpoging op de Chinese president, wat een wereldchaos zal veroorzaken, gaan zij onmiddellijk op zoek naar hun onorthodoxe agent. Johnny moet wederom high-tech gadgets besturen om een web van list en bedrog te ontrafelen waarbij MI-7, de CIA en de KGB betrokken zijn."Black Butterflies
Een film waar ik al een poos naar uitkeek. Eindelijk had ik hem dan in mijn bezit en ik besloot hem gauw te gaan kijken. Uiteindelijk vond ik het een hele rare, maar toch vermakelijke film. Hij bleef op de één of andere manier wel boeien. Carice speelt de hoofdrol in deze Engelstalig film die zich afspeeld in het Zuid Afrika van de jaren '60. Carice speelt een dichteres (Ingrid Jonkers) en volgt haar bij haar zoektocht naar liefde en een veilige haven. Best arty-farty, en niet wat je verwacht. Een aparte manier van filmen en een verhaal wat omsloten is in mooie poetische zinnen. Hij bleef boeien...

Het verhaal:
'Dichteres Ingrid Jonker is al van kleins af aan op zoek naar een liefde en een thuis. Haar vader, die deel uitmaakt van de Apartheidsregering als minister van censuur, heeft haar afgewezen. Veel mannen voelen zich echter aangetrokken tot de prachtige en gepassioneerde Ingrid. Op een bepaald moment heeft Ingrid een relatie met twee mannen tegelijk: de beroemde en bekende Zuid-Afrikaanse schrijvers Jack Cope en André Brink. Ingrid hoopt dat ze op deze manier de rust kan vinden waar ze al jaren naar op zoek is."


Sharktale
Aaaah, hij was gisteren weer op tv!!! Dit vind ik één van de leukere films uit de nieuwe generatie animatie-films. Hij is alweer 7 jaar geleden uitgekomen, en ik heb hem denk ik al wel 6 keer gezien, maar ik blijf hem heel erg leuk vinden! Een prachtige onderwaterwereld is de speelplaats van deze mooie film waar wel degelijk een goede boodschap in zit. I just love this one!

Het verhaal:
"De zeewereld wordt opgeschrikt wanneer de zoon van baas van de onder(zee)wereld gedood wordt. De jonge vis Oscar wordt gevonden op de plek van de moord. De slimme Oscar maakt gebruik van de situatie door zich voor te doen als de held die het criminele kopstuk daadwerkelijk heeft omgebracht, maar hij komt er al snel achter dat dit de nodige consequenties met zich mee brengt."


Welke films heb jij de afgelopen maand gezien?

7 opmerkingen:

Josephine zei

Ik wil ze allemaal wel zien! De eerste is zo leuk, ook een van mijn favorieten. Sharktale oooh carwash! :D

Paola zei

Ik heb de laatste maand free willy 1,2 en 3 gezien en verder veel american pie delen!

Kelly zei

Ik vind deze films ook allemaal erg leuk! The lion king moet ik ook echt nog zien!

beautyforgirls zei

Ik vind deze films ook leuk, ik kijk vooral films in het weekend.
Liefs, xxx

Germa zei

Leuke films. Back butterflies lijkt mij ook nog leuk om te zien.

Anoniem zei

Ik en m'n vriend hebben dit weekend Drive gezien, hij wou 3 musketeers zien, ik Drive, ik gewonnen. Donkere ruige film soms maar hou ik van, en ik vond het héééélemaal niet erg om op Ryan Goslings mooie snoet te zitten zien :). superfilm!

Charile zei

Leuke films :D