donderdag 8 december 2011

I Love Movies; 'What did I watch? #3'

Photobucket

Tijd voor alweer deel 3 van 'I Love Movies'! De laatste tijd heb ik de 'swing' weer een beetje terug in het vele films kijken. In deze editie vind je mijn mening over Puss in Boots, Mr. Popper's Penguins, Shouf Shouf Habibi!, Monte Carlo en Change Of Plans. Benieuwd wat ik van die films vond? Lees snel verder!


Shouf Shouf Habibi! (2004)
Deze film kocht ik laatst bij de Blokker voor €2,00. Heerlijk om daar af en toe even in de bakken te graaien. Ik heb daar al vaak leuke films op de kop getikt voor weinig. Stiekem dacht ik dat ik deze film al wel gezien had, maar niets was minder waard, en daarom besloot ik hem mee te nemen!
Ik vond hem wel leuk, deze Nederlandse film, maar een beetje 'mwah' gezien er erg ingespeeld wordt op de cliché's en vooroordelen van Marokkanen. Dat stoorde me de hele film wel, al was de film over het algemeen best vermakelijk.

Het verhaal:
"De 20-jarige Ap, een in Nederland geboren Marokkaan, probeert zijn plek te vinden in de Nederlandse samenleving. Ap staat voor een dilemma: moet hij kiezen voor het moderne Nederlandse stadsleven of doen wat zijn vader wil; een traditionele Marokkaan worden en een vrouw uit Marokko halen. Ap zweeft van het ene uiterste naar het andere: van scooterdief tot rituele kippenslachter, van administratief medewerker tot bankovervaller."


Puss In Boots (2011)
Net deze week (gisteren zelfs!) in première gegaan in de Nederlandse bioscopen, maar ik heb hem al gezien vanaf de bank in mijn huisje, vorige week. Een film die ik moest en zou zien! Ik ben dol op katten, en dol op de poes van Shrek, dus 1+1 is twee! het verhaal is gebaseerd op 'Jaap en de bonenstaak', maar in een gemoderniseerd jasje gegoten. Zo komt ook ei Humpty Dumpty (een jeugdvriend van Puss) voorbij, die in deze film super evil is. Puss beleefd allerlei avonturen en duikelt zelfs een leuk vriendinnetje op, Kitty Soft Paws. Ik heb me echt heel erg vermaakt bij deze film! Hij was leuker dan ik had verwacht (en mijn verwachtingen waren al vrij hoog!). Prachtig gemaakte animatie ook!

Het verhaal:
"Puss in Boots, één van de meest geliefde personages uit het Shrek-universum, gaat over de hilarische en moedige avonturen van Puss (Antonio Banderas) wanneer hij samen met het meesterbrein Humpty Dumpty (Zach Galifianakis) en de straatkat Kitty (Salma Hayek) op zoek gaat naar de befaamde Gans met de Gouden Eieren."


Mr. Popper's Penguins (2011)
Een film waarvan ik wist dat het een 'easy to watch'-film zou zijn. Toch bekeek ik hem laatst, toch met een beetje tegenzin. Toch vond ik deze film best leuk! Je hoeft er niet zo bij na te denken, en de pinguïns in de film zijn natuurlijk masterlijk! Ik heb een aantal keren hardop gelachen (vooral om Loudy in de badkamer!) en dat had ik eigenlijk niet verwacht! Geen hoogstandje qua niveau 'superfilm', maar erg leuk om te kijken rondom de kerst met je familie en (jongere) broertjes en zusjes. They'll love it!

Het verhaal:
"Mr. Popper is een machtige zakenman uit New York, die plotseling zes pinguïns erft van zijn vader. Hij verandert zijn appartement in een wonderlijke winterwereld. Het blijkt niet makkelijk te zijn om voor de dieren te zorgen, maar gaandeweg gaat het hem steeds beter af. Ondertussen leert Popper ook het belang van familie en vrienden kennen. Zijn beroepsmatige en zakelijke kant begint langzaam af te brokkelen."


Monte Carlo (2011)
Ooooh... Selena Gomez... Tsja, wat moet je ervan zeggen? Justin Bieber's meisje heeft behoorlijk wat in haar mars als het op acteren aankomt. Ik had deze film een beetje bedacht als een tienerfilm die ik zelf waarschijnlijk zwaar zou vinden tegenvallen. Ik keek hem laatst 's middags, samen met een vriendinnetje op de bank (met pepernoten en thee!), en we hebben ons serieus vermaakt! We lachten hardop en besloten na afloop dat dit toch wel een erg leuke film was! Een lekkere easy-to-watch en hij neemt je mee naar de luxe lagen van het celebrity-dom (incl. Paris, Monte Carlo, HEEL VEEL MAC in de koffertjes (ik ging helemaal gek!) en Bulgari sierraden). Leuk was ook om Leighton Meester eens in een andere rol te zien dan Blair in Gossip Girl.

Het verhaal:
"Een jonge vrouw, haar stijve stiefzuster en haar beste vriendin gebruiken al hun spaargeld om een langverwachte droomreis naar Parijs te maken. Dit draait echter uit op een grote teleurstelling. Wanneer ze besluiten om hun tegenvallende reis te onderbreken en de lobby van een luxehotel induiken, wordt één van hen verward met een verwende Britse erfgename. Vooraleer ze hun echte identiteit kenbaar kunnen maken raken ze echter verwikkeld in allerlei problemen tijdens een vakantie in Monte Carlo."


Change Of Plans (2011)
Ik had hem al een tijdje, maar ik was helemaal vergeten waarover de film ging. Ik besloot hem gisteravond te kijken, en me te laten verrassen. De film gaat over een jong ambitieus stel dat ineens opgescheept zit met 4 (geadopteerde) kids van een overleden vriendin van vroeger. Met tegenzin beginnen ze aan het avontuur door de kids tijdelijk op te vangen en hun eigen dromen even aan de kant te zetten. Wanneer de kids ergens anders kunnen wonen gebeurd dat waar je de hele film op wacht; Ze willen de kids toch bij zich houden en ook de kids hebben het stel in hun hart gesloten. Eind goed, al goed! Beetje erg voorspelbaar en geen geweldige film, maar wel leuk om te kijken tijdens een regenachtige avond.

Het verhaal:
"Tot op vandaag verliep het leven van Sally Danville volledig zoals zij gehoopt had. Zij, een mooie en vrijdenkende muzikante, en haar echtgenoot Jason, een gevechtspiloot, genieten van het leven, zonder enige huishoudelijke verantwoordelijkheden. Maar door één enkel telefoontje van Dorothy, een bediende bij Child & Family Services, leert Sally dat niet altijd alles loopt zoals gepland. Zij verneemt dat haar beste vriendin uit haar studentenperiode omgekomen is in een tragisch ongeval tijdens een vredeskorpsmissie. Deze heeft Sally als de legale voogd benoemd van haar 4 kinderen, waarvan er 3 werden geadopteerd uit een derdewereldland. Sally en Jason moeten snel het ouderschap onder de knie krijgen en de kinderen leren omgaan met de culturele verschillen van het leven in Amerika."


Welke films heb jij gekeken, de afgelopen tijd (tips are welcome!!)?

1 opmerking:

beautyforgirls zei

Puss in boots lijkt mij leuk.
Liefs, xxx