donderdag 5 april 2012

MAC 'Saint Germain' Amplified Lipstick

Photobucket

Ik ben dol op roze lipsticks; knal roze, neutraal roze, warme roze, koel roze, bleek roze... Aaah, ik hou er van! Ik wist dat MAC een koele, bleek roze, kleur in haar vaste assortiment heeft zitten, maar die geur bleef ik associëren met 'ordinaire typjes', zoals bijvoorbeeld Oh Oh Cherso Barbie.... Aii!! Toch overwon mijn liefde voor opvallende roze lipsticks het van die gedachten. Ik kocht... MAC SAINT GERMAIN! Een lipstick die je haat of waar je zielsveel van houdt. Kijk je mee naar foto's, swatches, vergelijking met de Viva Glam GAGA1-lipstick en een snelle full face look met deze prachtige lipstick?


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

De lipstick zit in de mooie standaard MAC huls, zwart met een afgeronde dop en zilveren details. Pretty stylish! Maar dan de lipstick zelf... Oooooooooooooh, ik ben verliefd! Kijk nou hoe mooi hij is! De finish van Saint Germain is Amplified, mijn favoriete finish van MAC. Lekker creamy en met een knallende pigmentatie. Bij fellere lipsticks met de Amplified finish gebruik ik graag een lippotlood, omdat deze creamy finish best wat kan gaan uitlopen (bloeden). Dat is bij zo'n lichtere kleur vaak niet nodig.
De lipstick glijdt echt over je lippen, om ze een full colour-dekking te geven (die ook nog eens uren goed blijft zitten!). Lovelovelove!!

 


Photobucket


In eerste instantie dacht ik dat Saint Germain veel op de Viva Glam GAGA1 lipstick zou lijken. Beide zijn namelijk koel én bleekroze. Als eerste is de finish anders. De Gaga-lipstick heeft een Lustre finish, die minder dekkend aangebracht kan worden. Toch heb ik ze even naast elkaar gezet om ze goed te kunnen vergelijken.

Photobucket
Links Saint Germain, rechts Viva Glam GAGA1

Photobucket
Links Viva Glam GAGA1, rechts Saint Germain
Zoals je in de huls al kunt zien, is de Gaga-lipstick toch nog ietsje warmer dan de Saint Germain-lipstick. Die minder dekkende finish zie je ook goed terug in de swatch. Ze hebben dus wel wat van elkaar weg, maar de Viva Glam-lipstick is iets minder gewaagd dan de Saint Germain-lipstick. Op naar de lipswatches van Saint Germain!

Photobucket

Photobucket
(Hahaha, wat matcht m'n nagellak er lekker bij ;))

Full face:
Photobucket

Een lekkere knallende, flashy kleur dus! Echt één voor daredevils. ;) Op de full face foto heb ik de lipstick ietsje neutraler en nonchalanter opgebracht (voor m'n werk). Je kunt de dekking dus best nog een beetje sturen in de manier waarop je Saint Germain aanbrengt. Ik vind deze lipstick het allermooist wanneer je gezicht neutraal is opgemaakt, met een mooie winged eyeliner. De lipstick komt dan goed tot z'n recht en het wordt niet 'too much'. Maar goed, het blijt een gevalletje 'love it or hate it'. Mijn haat tegen Saint Germain is uiteindelijk veranderd in liefde. ;)

MAC Saint Germain lipstick zit in het vaste MAC assortiment en wordt verkocht bij de counters en stores. Alle MAC lipsticks kosten €18,00.

Wat vind jij van Saint Germain; Yay or Nay?

10 opmerkingen:

Tatjana zei

Ik heb Saint Germain ook!
Mooie kleur, alleen ik moet altijd wel even aan de kleur wennen als ik hem op heb. :)

Selina zei

Niet direct de kleur die ik voor mijzelf zou uitkiezen maar het staat jou wel erg mooi!

deijsprinses zei

Ikzelf zou het niet durven maar het staat je zeker!

Carola zei

Wat een mooie kleur, hij staat je erg goed

Nicole zei

heel mooi! hij staat je ook heel goed :)

helaas staan dit soort roze lipstick kleuren mij niet.

Amy-Denise zei

Tof kleurtje!

Unknown zei

Ik vind het een hele mooie kleur!

Josephine zei

WAUW! Het kleurtje staat je echt héél mooi <3

Germa zei

Mooie lipstick. Staat je goed. Volgens mij ben jij echt een koeltype. Mij staan deze kleuren niet zo mooi.

Anoniem zei

I blog quite often and I truly thank you for your content.
The article has truly peaked my interest. I am going to take a note of your
site and keep checking for new details about once a week.
I subscribed to your RSS feed as well.

My website: mattsjansson.blogspot.com