woensdag 18 augustus 2010

Review: Batiste Dry Shampoo 'Blush'

Photobucket

In veel magazines en op veel beautyblogs is het dé trend vand eze zomer; droogshampoo. Droogshampoo is een poos in het laatje beland van stoffige beauty-items die niet meer passen binnen ons moderene leventje.
Maar eigenlijk is niets minder waar; Mensen hebben het drukker dan ooit en af en toe kan zo'n droogshampoo uitkomst bieden als je geen tijd hebt om je haar te wassen, snel weg moet en toch niet met een vet kapsel wilt rondrennen.

Wat is droogshampoo?
Droogshampoo is eigenlijk geen shampoo. Het is een poedertje (talk) wat je in je haar sprayt en wat vervolgens de vettige deeltje van je haar absorbeerd. Eigenlijk haal je het vet dus niet uit je haar, maar camoufleer je het met de droogshampoo.
Je haar wordt er dus niet echt schoon van, maar tijdens stress-en-snel-snel-snel momenten is het ideaal!
Trouwens ook ideaal voor op vakantie, camperen, festivals etc!

Hoe gebruik je het?
Je kamt je haar van te voren, sprayt het over de vettige delen heen (even je haar in laagjes verdelen en sprayen maar!), maar wel met mate! Het ligt aan je haarkleur, maar de plekken waar je op gespoten hebt kunnen grijzig uitslaan. Geen probleem! Dat is normaal.
Haal even je handen door je haar, haal er eventueel even een handdoek overheen en borstel je haar daarna door totdat je geen grijzige waas meer hebt. Ook als je geen grijze waas op je haar krijgt, is het goed de shampoo door te borstelen. Zo verspreid het beter door je haar en heb je geen delen waar meer droogshampoo zit dan in de andere delen van je haar. And you're good to go!
Als je de kans ziet is het wel het beste je haar gewoon écht te wassen met water en shampoo. Zoals ik al eerder schreef, dit camoufleert en maakt niet schoon.

En, werkt het dan ook echt?
Nou en of! Ik heb het nu twee keer gebruikt (vooral om eens te testen wat het nou was, hoe het nou werkt, of het werkt en natuurlijk om jullie een update te kunnen geven!). Mijn haar is niet meer vet!
Echt ideaal als je geen tijd hebt en snel door moet.

Photobucket

Ik kocht deze 'On The Go' droogshampoo van Batiste bij de Kruidvat, ik geloof voor €1,50. Hij stond toen bij de kassa maar ik zag hem laatst in de mand liggen met mini's.
De geur van de 'Blush'droogshampoo is heerlijk zoet en vrouwelijk! Niet te aanwezig maar wel een fijne geur die je lokken instantly opfrist.
Batiste is een merk dat uit Engeland komt. ik kende het merk helemaal niet, maar heb voor jullie wat research gedaan. Natuurlijk hebben ze een website en wat ik daaruit opmaak, hebben ze alleen droogshampoo's. Verschillende geurtjes, formaten en soorten. Ze hebben hun producten allemaal leuke namen gegeven en fijne kleurtjes gekwast op de verpakkingen.

Batiste is vooral verkrijgbaar in Engeland, maar snuffel eens in de mini-bakken bij de Kruidvat als je benieuwd bent geworden naar dit product.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Heel erg handig. Ik las ook al bij een nadere blog een review erover. Ze verkopen hem ook bij de Kruidvat hier in nederland. Ik ga echt zo'n bus aanschaffen.

Liefs, xxxx

Jorna zei

Is echt het testen waard! Ik vind het een hit. Geen product wat je de hele dag door zou moeten gebruiken maar af en toe is het een prima oplossing.

Keirastyle zei

Woow! Dat klinkt echt ideaal! Ik ga snel eens naar op zoek!