maandag 27 september 2010

Review; The Beauty Bakery 'Scenting Crystals'

Photobucket

Vandaag het eerste review over de producten van The Beauty Bakery; De 'Scenting Crystals'.
Ik kocht twee soorten van deze grappige geur kristalletjes; 'Passion Boudoir' (in de webshop heet deze 'Cleopatra's Boudoir') en 'Clean Cotton'.
De kristalletjes komen in handige, afsluitbare, cupjes. Heel fijn! Geen geknoei en doordat het weer afgesloten word, blijft de geur langer intact.
Het gebruik van de 'Scenting Crystals' is super makkelijk; Doe een theelepeltje (of twee) in de geurbrander, steek een waxinelichtje aan en stop die in de houder. Klaar is Kees! Als de brander een ietsje opgewarmt is, zie je al lichte wolkjes rook opstijgen; de geur gaat je kamer vullen!

Photobucket
Photobucket

De cupjes hebben een handige sticker met de naam van het product. Wat direct opvalt is de kleur van de zoutkristallen; Ze hebben de kleur van het etiket! Hardstikke leuk! Er zit 40 gram 'Scenting Crystals' in één cup. En daar houden we van; we kunnen er een aantal keren van genieten!
'Scenting Crystals' zijn, volgens TBB, iets sterker geparfumeerd dan de 'Home Scents' (die ik ook bestelde, binnenkort vind je daarover ook een review op Fabulously Beautiful!).
Toen ik mijn pakketje binnenkreeg, kon ik dan ook niet wachten om de geurspulletjes voor in huis te gaan testen. Ik vind het heerlijk om op de bank te zitten, kaarsjes aan, slechte film op, lekker wierrookje aan...
Ik heb al heel wat producten versleten; Vanille shimmerbars, Soy Scents van The Secret Garden, Arabische wierrook houtjes, suikerwierrook uit Gambia, olie voor op de branders, gewone wierrook... Ik ben een echte grootverbruiker!
Deze 'Scenting Crystals' mochten dus ook niet ontbreken in mijn bestelling bij The Beauty Bakery. Maar vond ik het ook wat? Lees snel verder!!

Photobucket

'Passion Boudoir' is een vrij zware geur. Ik zie dat hij op het moment niet verkrijgbaar bij TBB, zie ik net, maar hij zal er vast binnenkort weer zijn. Ik ruik er iets van kersen in, samen met een ander zwaar, bloemig, parfum. Anyways, de naam van de geur zou de geur het beste omschrijven. Ik vind de geur lekker, maar het is niet helemaal mijn ding. Hij had van mij nog wel een beetje wierrokiger mogen zijn, een tikje sandalhout erdoor, ofzo. Er mist iets...

'Clean Cotton'... Wat kan ik daar aan toevoegen? Deze zoutkristalletjes ruiken naar Robijntje! Vers gewassen linnen wat in de kamer hangt te drogen. Een heerlijke huiselijke geur, super clean en zacht.
Je ziet het beertje van Robijn nog nét niet door je woonkamer dartelen... Love it!

Photobucket
'Passion Boudoir' in de brander

En, is het wat?
Nee. Daar kan ik eigenlijk kort over zijn.
Ik was dolenthousiast toen ik ze ging gebruiken en ze begon te ruiken (ze zien er prachtig uit en ruiken heerlijk in de cups!), maar mijn enthousiasme hield maar 30 minuten aan. Je zag de geuren uit de kristallen trekken en vervolgens was er geen geur meer. Er kwam geen geur meer van de kristallen af en ook de lekkere geur in huis was in 'rook op gegaan'... Like; What the *#%!@*#?!
The Beauty Bakery schrijft ook niets over hoe lang je de geur kunt ruiken, wanneer je 'm in de houder hebt gedaan (...). Ik vind 30 minuten echt te kort. Helemaal als je na gaat dat de fijne geur dan ook uit de huis weg is...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Op de foto's kun je goed zien hoe de kleur, en dus de geur, uit de kristalletjes wegtrekt. Je ziet goed waar nog geur zit, en waar de geur al helemaal geabsorbeerd is. Op de laatste foto loopt het al bijna tegen het einde...

Zo jammer! Ik had gehoopt dat de kristalletjes langer bleven geuren... :(
Ikzelf ga de 'Scenting Crystals' niet opnieuw aanschaffen.
De twee brandertjes kocht ik een poos terug bij de Xenos, voor een €1,00/€1,50. Ze verkopen ze nog steeds (in veel verschillende vormen, kleurtjes en designs.

Eén cupje 'Scenting Crystals' kost €1,50 en kun je kopen bij The Beauty Bakery.

6 opmerkingen:

Angélique zei

Het ziet er goed uit!

Anoniem zei

Heel jammer. En ik had zulke hoge verwachtingen hiervan. Dit had ik dus niet verwacht. Niet meer aanschaffen dus. Liefs, xxxx

Jorna zei

@Angélique; Schijn bedriegt. ;)

@Kalypso; Ik baalde ook best hard, zo jammer!

Sam zei

Hmm jammer dat het niet zo lang geurt! Vind ik ook zo jammer, steek je iets op, ruik je het niet!
Heb ik ook nu. (kheb door jou wat opgestoken :P)

Jorna zei

Ook die Scenting Crystals? :P Ik moet ook vaak wat opsteken, van mezelf. :P Haha! Heerlijk.

Anouk zei

Klinkt lekker! Ik heb ook wel is van die blokjes gekocht en die waren heerlijk. Is vragen aan me moeder of die al op zijn, want dan is dit namelijk een leuke vervanging.