zondag 12 september 2010

Review; Catrice 'Glamorous Volume' mascara

Photobucket

Jullie hebben hem al voorbij zien komen in de shopblog van afgelopen week, de Catrice 'Glamorous Volume' mascara in '010 Blackest Black'.
Omdat mijn tweede flesje 'Hypnose' van Lancome een beetje op zijn einde begint te raken, vond ik het tijd voor een andere mascara naast mijn favoriet van Max Factor, 'False Lash Effect'.
Het scheelt nogal wat eurie's en als het wél werkt; Waarom dan niet? Ik heb nog nooit een mascara geprobeerd van Catrice, dit is de eerste.
Ik betaalde er, geloof ik, €2,49 voor. Het testen waard, dus!

De mascara komt in een glimmend zwarte huls met een mat 'gouden' dop. De letters op de verpakking zijn ook glamorously in een glimmende goudkleur. Hij ziet er op het eerste oog best chique uit, maar ergens doet hij daardoor ook weer goedkoop aan.

Photobucket

'Wat kun je nou echt verwachten van zo'n mascara?!' dacht ik nog. Helemaal omdat ik niet van elke mascara (duur of budget) effect krijg. Ik moet mazzel hebben in mijn zoektocht naar dé perfecte mascara. Opzich heb ik die gevonden in de Max Factor 'False Lash Effect', maar ik wil af en toe ook wel eens iets nieuws proberen.

Het eerste wat me opviel aan deze mascara is het volle borsteltje met gewone haartjes. Hurray! Even een break uit het polymeer-tijdperk waar we in zitten. Heel fijn! Vreemd aan het borsteltje is het stukje plastic aan het puntje. Foutje? Ik dacht namelijk eerst dat het een klontje mascara was, maar dat was het niet. Voorzichtigheid is geboden dus, dat stukje plastic is aardig scherp.

Photobucket
Zie je het rare 'klontje' aan het uiteinde?
Photobucket

De mascara heeft als enige belofte dat hij je wimpers maximum volume geeft. Klinkt interessant, maar maakt hij dat ook écht waar? Ik bedoel... Voor €2,49? Ik testte het voor je uit!

Photobucket

Photobucket
Zonder de mascara

Photobucket

Photobucket
Met de 'Glamorous Volume' mascara van Catrice.

Opzich werkt hij prima voor een mascara van €2,49. Ik had het niet verwacht! Ik heb wel eens broerdere cheapy mascara's gehad. Voor mij is hij nog net niet precies wat ik zoek, maar opzich beloofd hij ook niet meer dan wat hij doet. Ik zoek in een mascara vooral veel lengte, veel dikte en veel volume. En dat veel dan ook met hoofdletters.
Hij separeert mooi maar ik mis toch een beetje het volume aan de aanzet. Gewoon een beetje meer!
Als je op zoekt met naar een goedkope mascara die je wimpers wel echt laat uitkomen (wat veel goedkope mascara's niet waarmaken) kun je deze prima kopen.
Enige nadeel wat ik heb kunnen ontdekken is dat de mascara vrij snel uitloopt; Eén gaap met een traantje en je mascara is weer vloeibaar. Geen mascara om tegen de wind in naar school of je werk te fietsen, dus!

Catrice is te koop bij de meeste Kruidvat en Trekpleister filialen. De mascara kost ong. €2,49 (zo uit mijn hoofd) en voor die prijs is het een prima product!

Wat vinden jullie van het effect van deze Catrice mascara?

6 opmerkingen:

Marjolein zei

Ik had deze eerst ook, is inderdaad zeker geen slechte mascara voor die prijs!

Sam zei

Ik heb hem twee keer gehad!
Het is echt een goede basic mascara voor als je het even niet duurder kan maken.
Alleen mijn laatste verpakking werd helemaal viezig (ik had hem te lang) dus nu probeer ik weer een ander budget mascara uit =)

Dankje voor de twee reacties op mn blog!
ik ga nog even verder snuffelen op je blog ^^

Jorna zei

@Marjolein;
Ik zag het toevallig op je blog zo pas! Grappig om te lezen hoe hij jou beviel, komt best wel overeen, haha.

@Sam; Graag gedaan! Ik kwam je blog toevallig tegen net, en was even lekker aan het neuzen. Haha! Bedankt voor je kijkje hier. :)
En dit is inderdaad een prima basic mascara. Helemaal voor de prijs!

Anoniem zei

Hmm, zoals ik lees is die best goed voor zijn prijs. Ik koop wel eens zulke mascara. En inderdaad over sommige ben ik tevrede, andere niet:P. Deze klinkt in iedergeval wel goed.
Liefs, xxxx

Myrna zei

Ik heb deze ook! vind het echt een van de betere goedkope mascara's bij mij doet ie gewoon heel goed zn werk

Jorna zei

Hij is opzich prima en hij doet ook wat hij moet doen. maar hij doet mínder dan ik graag zou willen, haha.