dinsdag 7 september 2010

Review: Zoeva Bamboe kwastenset

Photobucket

Ik heb op vakantie mijn Zoeva kwastenset uitgebreid voor jullie getest en in dit artikel kun je lezen of de set aan mijn verwachtingen voldoet, of hij kwalitatief goed is, handig mee te nemen is en hoe de kwasten me bevallen.
De kwastenset bevat 12 mooie, handzame kwasten met een mooie houten handvaten en nylon haartjes.

Welke kwasten zitten er in de set?
- Poederkwast
- Bufferkwast
- Angled blush kwast
- Foundation kwast
- Crease kwast
- Twee oogschaduw kwasten
- Concealer kwast
- Fan kwast
- Angled eyeliner kwast
- Lip penseel
- Wimper/wenkbrauw borsteltje/kammetje

Favoriete kwasten uit de set:
Absoluut de angled blush- en bufferkwast! Wat zijn ze ongelovelijk fijn! Sinds ik de set heb, breng ik mijn blushes alleen maar meer op met de angled blush kwast. Dit is een blijvertje!
De bufferkwast brengt (vloeibare) foundation heel mooi, zuinig en egaal aan. Ik breng foundation eigenlijk altijd aan met mijn vingers, maar deze kwast does the job perfectly!
De grote kwasten in deze set, voor je gezicht, zijn allemaal heerlijk zacht en fluffy.

Mindere kwasten uit de set:
De oogschaduwkwasten vind ik te hard. Misschien ook omdat de haartjes zo glad zijn, maar ik heb het gevoel dat ik honderd keer opnieuw kleur moet oppakken. Ik krijg maar een 'sheer wash of colour' op m'n oogleden. Hier doen de oogschaduwkwasten van Coastal Scents het absoluut beter.
Waar de oogschaduwkwasten wel heel fijn voor zijn, omdat ze zo stevig zijn, is om je 'crease bot' aan te zetten met een donkere kleur. Dit moet je wel een paar keer herhalen omdat ik dus niet het idee heb dat de kwasten veel kleur oppakken door de gladde nylon haren.
Ook de ronde crease kwast vind ik geen hit. Deze is veel te stevig. Eigenlijk hetzelfde verhaal als de oogschaduwkwasten, hij pakt amper kleur op en de haartjes zijn te hard, stug en een tikkie prikkerig in die tere ooglid-plooi.

Welke kwasten zijn nog ongebruikt:
De foundation kwast, fan brush, wenkbrauw/wimper kammetje, lip penseel en de concealerkwast. Ik gebruik de buffer kwast voor mijn foundation, de fan brush vind ik onnodig, het kammetje gebruik ik ook niet omdat mijn wenkbrauwpotlood er één heeft op de achterkant, met zachtere haartjes. Lippenstift breng ik aan met het product zelf. Ik kan het gewoon niet met een kwastje, dat duurt uren.
Concealer breng ik aan met mijn vingers. Kwasten werken daar ook totáál niet voor bij mij.

Mist er iets in de set:
Een goede blendingbrush! Die is toch gewoon onmisbaar? Haal de wenkbrauw/wimper kam/borstel eruit en stop daar een goede blending kwast in, Zoeva!
Verder zou een stipplingbrush (mijn favoriet!) ook niet mogen ontbreken. Vooruit, de fan brush eruit en een mooie stippler erin!
Niet alles zit er dus in. Dit houdt in dat je alsnóg losse kwasten mee moet nemen. Grmbl...

Voordeel aan de set:
Je hebt 12 kwasten bij elkaar in één handige etui. Er is ook nog wat ruimte voor losse kwasten in de insteker van sommige dunne kwasten uit de set. Handig als je op reis gaat, en ook nodig omdat sommige kwasten er niet inzitten.

Nadeel aan de set:
Er zitten kwasten in die ik niet gebruik en die ruimte liever een andere invulling had gegeven.

Conclusie?
Tsja... Er zitten een paar fijne kwasten in. Die zou ik dan ook gewoon loskomen (maar de bamboe penselen zijn helaas niet los te koop). De hele set is een leuk idee maar veel kwasten halen het niet bij de kwasten die ik vorig jaar (los) gekocht heb bij Coastal Scents.
De kwaliteit is wel super. Ik denk dat deze kwasten heel wat wasbeurten, poederbeurten en reizen zullen overleven.
Ik zou de set dus niet opnieuw kopen. Ik ga in het vervolg mijn kwasten maar weer los kopen. Er zitten in zo'n set áltijd kwasten die voor jou onzinnig zijn.

Photobucket

Photobucket

Sorry dat ik geen losse foto's van de kwasten heb. Deze foto's zijn gemaakt voor 't eerste gebruik. Verder zijn ze nu dringend toe aan een wasbeurt, dus ik kan het jullie ook niet aandoen er nu foto's van te maken, haha.

De kwastenset is te koop op http://www.zoeva.de/ en kost €20,00 wat een goede prijs is voor de kwaliteit die je krijgt. Weeg wel even voor jezelf af of een set wat voor je is of dat je je gaat ergeren aan wat je er in mist of wat je zelf nutteloze inhoud vindt.
De verzendkosten bij Zoeva zijn pasgeleden van €11,00 naar €7,50 gegaan. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen! ;)

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo te lezen ben je dus heel tevreden maar aan de andere kant vind je het jammer dat je niet alles gebruikt. De set ziet er wel leuk en goed uit. Liefs, xxxx

Anouk zei

Dat is een redelijke prijs voor zo'n kwastenset. Ik zit al heel lang te twijfelen er eentje te kopen, ik hou deze in mijn achterhoofd.

Jorna zei

Ik had stiekem toch wel meer een 'ÉCHT ideaal!'-gevoel verwacht... :(
Maar opzich is het een prima set.

Sandrine zei

hebben hebben hebben!