woensdag 10 november 2010

Beautyshoppin' in The Gambia (West Afrika)!

Photobucket

Op zoek naar nagellak voor mijn Afrikaanse huwelijk, kwam ik samen met mijn schoonzus op de markt terrecht. Zij zou mijn nagels de volgende dag lakken en een nailart maken. Zo kwam ik erachter dat nagellak vrij makkelijk te verkrijgen is in Serrekunda, Gambia. Ik koos de rood/paarse met glitters voor mij bruiloft en schoonzus kocht daar de zilver/groene variant bij, waar ze een dun kwastje van kniptte. Verder kocht ze een zwarte lak (niet op de foto), waar ze zo'n zelfde dunne kwast bij kniptte en een glitter topcoat (niet op de foto).
Ik kocht voor mezelf een blauw/groene glitter variant, een zilveren lak vol sparkles, een doorzichtige lak vol roze glitters én ik kwam Milani tegen! IN AFRIKA! Hurray! Het roze flesje is eigenlijk van mijn moeder, de oranje/rode lak met glitters is van mij.

Op naar meer foto's, dacht ik zo!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Het merk van de vier bovenstaande flesjes ken ik niet, volgens mij heet het 'Color Cosmetic', wat ik op een stickertje zag staan.

Photobucket
Milani 'Just Peachy'

Photobucket
Milani (zit geen naamstickertje op)

Photobucket
S.H.C. Glitter 'topcoat'

Ik betaalde per flesje, ongeacht merk, €0,62. Like, that's pretty good huh? Maar goed, wat kun je nou precies verwachten van een lakje met zo'n prijs, in Afrika? Ik verwachtte niet zoveel...
How was I wrong?! De vier Color Cosmetic lakjes zijn 100% dekkend in één laag! Of het voor nagellak net zo heet als voor, bijvoorbeeld, oogschaduw, weet ik niet. Maar; PIGMEEEENT! <3333
De Milani lakjes zijn een tikje wateriger en de 'Just Peachy' lak dekt in 3 dunne laagjes. Does the trick for me.
De 'glitter topcoat' had ik écht als topcoat gekocht, maar mijn schoonzus had een andere topping gevonden (die trouwens wel teleurstellend was).

Ik ken alleen Milani van deze merken, maar ik ben zo aangenaam verrast door de lakjes van Color Cosmetic!! Écht stunningly GORGEOUS (en wat een inhoud, niet?!)! Binnenkort natuurlijk swatches van de lakjes uit dit artikel.
Ik ga zeker nog eens polish-shoppen, daar! Haha.

Kennen jullie deze merken? En ben jij op vakantie wel eens aangenaam verrast door wat de lokale markt te bieden heeft?

1 opmerking:

Anoniem zei

Wauw, wat een leuke lakjes. Sommige merken kende ik echt niet. Ik vind met een dun kwastje meestal fijner. Daar kun je preciezer mee werken. Liefs, xxx