woensdag 10 november 2010

Hema Kwasten Review

Photobucket

Een tijdje terug, voor mijn vakantie, kocht ik vier kwasten bij de Hema. Eigenlijk 3 kwasten en een Smudger waar ook een sponsapplicator aanzit. Vandaag lees je in dit artikel of de kwasten me bevallen en vooral ook; Zijn deze cheapy, makkelijk verkrijgbare kwasten een aanrader?

Photobucket
Poederkwast, blending kwast, eyeliner kwast en smudger/sponsapplicator

Ik wilde eigenlijk nog een stel gewone oogschaduwkwastjes meenemen, maar die lagen of nóg niet in de schappen of waren bij het filialen waar ik was, niet te koop. De paarse kwasten zijn misschien Limited, dat weet ik niet. Deze waren ook te koop in het roze of turquoise. Vond ze zo flashy dat ik ze wel mee moést nemen, haha.Photobucket

De poederkwast is een prima kwast met grote, lange haren voor het aanbrengen van poeder en bronzer. De kwast is een beetje meer prikkerig als de poederkwasten van Zoeva en Coastal Scents, die ik in mijn bezit heb. Maar opzich is dat niet heel storend. Ik heb zelf een gevoelig huidje, maar kreeg geen last van de haartjes. Ik vind deze haren een stuk zachter dan de poederkwasten die Hema normaal in de schappen heeft liggen.
Opzich een prima kwast als je niet wilt bestellen of geen grote bedragen aan een kwast wilt uitgeven. Al zou ik, wanneer je wel overweegt bij Zoeva of Coastal Scents te bestellen, hiervoor gaan. De kwasten die ik daarvan heb zijn een stuk zachter en dat brengt een beetje 'liever' aan.
De poederkwast van de Hema kost €4,00.


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Over de blendingbrush kan ik eigenlijk heel kort zijn; I LOVE IT! Hij overtreft de 'Deluxe Crease' van Coastal Scents die ik al een dik jaar gebruik. De kwast bevat echt dierenhaar en is een stukje 'steviger' dan de kwast van CS. Ik gebruik, sinds ik deze blendingbrush heb, de blendingbrush van CS helemaal niet meer. It's just perfect! Dikke tip dus!
De blendingbrush van de Hema kost (maar!) €2,50.Photobucket

Dan de eyelinerkwast; Een fijn, scherp kwastje met synthetische haren. De haren worden beschermd door een plastic 'hulsje', wanneer je hem in de winkel in je mandje gooit (heeft Hema eigenlijk mandjes?). De haren zitten aan het uiteinde redelijk 'vastgeplakt'. Ik weet zelf niet of je dit gemakkelijk kunt 'breken' of uitspoelen. Ik heb hem namelijk zo 'stijf' gehouden omdat ik deze kwast gebruik voor mijn wenkbrauwen.
De eyelinerkwast van de Hema kost ongeveer €2,50.

Photobucket

En dan hebben we de smudger/sponsapplicator nog. Deze kocht ik, obviously, voor de smudge-kant. Dit leek me ideaal; handig om creamy potloodjes te vervagen en oogschaduw onder je oog fijn smokey te maken. Vooralsnog vind ik hem een tikkeltje te stug voor oogschaduw. Dan gebruik ik liever een wattenstaafje. Ik denk nog steeds wel dat dit een fijne tool is voor creamy potloodjes! Dat heb ik nog niet geprobeerd, omdat ik niet vaak zo'n potlood gebruik (en al helemaal niet in de steamy heat in Afrika, haha).
De smudger van de Hema kost ongeveer €2,50.

Al met al zou ik vooral wél gaan voor de blendingbrush, ik kan niet meer zonder! Verder zou ik de andere oogschaduwkwasten vooral eens testen in de winkel. Ik ben er erg benieuwd naar! Ook die kwasten bevatten echt dierenhaar. Sound fine, isn't it?

Heb jij ervaring met de kwasten van de Hema?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik gebruikte deze kwasten voordat ik mijn kwastenset kreeg. Ik vond ze toen echt heel erg fijn en van goeie kwaliteit. Maar na een echte kwastenset te hebben gehad wil je niet meer terug. Hihi. Liefs, xxxx

Jorna zei

Haha, dat is inderdaad zo! Al ben ik nog steeds meer van de losse kwasten, dan van complete sets.