zondag 21 november 2010

How to; Take Care of Your Nails!

Photobucket

We weten allemaal onderhand wel dat je goed voor je handen en nagels moet zorgen, vooral nu het buiten kouder wordt. Maar hoe doe je dat nou allemaal? Ik zal je door de weg die 'nagel verzorging' heet, heen leiden. Vandaag nog!

Wat kun je doen om mooie nagels te krijgen?
Nou, een hele hoop! Mooie nagels zit hem niet alleen in het verwennen van je nagels en nagelriemen met cremepjes en lak. De basis van mooie nagels komt, net als de basis van een mooie egale huid, van binnenuit. Water drinken, dus! Water zuivert je lichaam van afvalstoffen en dat is gunstig voor je hele lichaam.

Verder is het wel degelijk belangrijk je handen én nagels in te smeren met een lekkere Hand & Nail creme. Door de kou in de winter krijg je al snel last van rauwe plekjes en schrale knokkels. Probeer er een gewoonte van te maken je handen elke dag te verwennen met je lekkere massage met Hand & Nail creme. Je handen zullen je dankbaar zijn! Creme zorgt voor een goede hydratatie waardoor je schrale plekjes voorkomt of verhelpt, en waardoor je nagels minder broos zullen zijn.
Verder help je je nagels niet wanneer je vaak je handen wast (zoals ik.. Ahum). Zeep droogt uit en water opzich zelf ook. Schoonmaakmiddelen zijn helemaal funest voor de tere huid op je handen en voor je nagels. Uitdrogend to the bone! Schoonmaken met handschoenen aan biedt uitkomst, maar dat vind ik zelf minder prettig werken.
Probeer dus na het schoonmaken je handen extra in het zonnetje te zetten door een goed hydraterende creme aan te brengen.

Je nagels vallen en staan met goed verzorgde nagelriemen. Vanuit je nagelriem groeit je nieuwe nagel. Wanneer je je nagelriemen verwaarloost, kun je er donder op zeggen dat je broze, bobbelige nagels krijgt.
Maar hoe verzorg je die nagelriemen nou eigenlijk?
Voordat je je nagelriemen (voorzichtig!) terugduwt met een bokkepootje (het liefst van hout!) smeer je ze in met een olie of balsem die je nagelriemen zachter maakt. Die vergemakkelijkt het terugduwen.
Wanneer je je nagelriemen hebt terug geduwt, en je ziet een hoop 'extra velletjes', dan kun je dit (careeeful!) wegsnijden met een apart nagelriem mesje. Wees voorzichtig, je wilt niet in het leven snijden!

Verder is het natuurlijk belangrijk dat je je nagels schoon houdt (met een nagelschaartje of vijl), en dat je ze op een mooie lengte (ligt er natuurlijk aan wat jij fijn vindt) houdt. Je kunt je nagels knippen of vijlen. Wanneer je wilt vijlen, kies dan het liefst voor een glasvijl. Deze zijn longlasting en veel beter voor je nagels dan kartonnen of metalen vijlen. Verder is het ook zaak af en toe je nageloppervlak met een buffervijl te polijsten. Een buffervijl is een kartonnen vierkantje met 3 zijdes (soms met een extra vijl-zijde). Met zijde 1 haal je onregelmatigheden weg, met zijde 2 zorg je voor een glad oppervlakte en zijde 3 polijst je nagels.
Je nagels zullen er nu verzorgt en glanzend uitzien, zonder dat je een lak hebt gebruikt!

Photobucket
Buffervijl van Ever Since, Handcreme van Ever Since, Nagelriem olie (vol mineralen) van Ever Since, Nagelriem mesje met een bokkepootje van Beauty Essentials, Rosewood sticks van Essence, SOS Nail Care Balm van Essence en een glasvijl van Ever Since

Op de foto hierboven staan mijn favoriete nagel verzorgingsproducten. Ik gebruik een aantal producten van Ever Since, wat ik vorig jaar kocht in Londen (in een setje). Deze werken heel fijn. De creme en de olie ruiken hemels! De buffervijl loopt wel een beetje op zijn einde nu, na bijna een jaar. Binnenkort maar een substitute opscharrelen, ergens. Iemand nog tips?
Ik ben ook helemaal fan van de SOS Nail Care Balm van Essence. Een lekker vettig goedje met de geur van amandelen (and it's pink!!) wat ik 's avonds vaak op mijn nagelriemen en nagelbed smeer, voor ik ga slapen.
Laatst had ik pijnlijke nagelriemen (achter mij agenda in mijn tas blijven haken, met koude handen; AUW!), en ik heb er twee avonden deze balm opgesmeert. Mijn nagelriemen zijn veel minder pijnlijk en gewoon bijna hersteld!

Photobucket
Catrice First Aid, Catrice Smoothing Base Coat, Knoflook basislak (home made) en Trind Base Coat

Als je, na het verzorgen van je nagels en kek kleurtje wilt lakken, is het áltijd belangrijk een goede basis lak te gebruiken. Dit voorkomt het verkleuren van je nagels en zorgt er voor dat je nagellak sneller dekt. Verder zijn er base coats die een 'ridge filler' bevatten. Deze 'vullen' oneffenheden van je nagel op, waardoor je een glad en egaal oppervlakte krijgt.
Favoriete base coat is die van Trind. Dat ik die niet eerder ontdekt heb...

Ik ben ook niet altijd even goed bezig met het verzorgen van mijn nagels. Eigenlijk puur uit luiheid. Toch merk ik, wanneer ik wel even tijd aan ze besteed, ze veel sterker en gezonder ogen! Het loont dus wel. Get yourself together en doé het gewoon! Je zult nog meer plezier hebben van je nageltjes!

Mijn nagels 'au naturel', op het moment:
Photobucket

Spenderen jullie veel tijd aan het verzorgen van je nagels en handen?

6 opmerkingen:

Nail-Gloss zei

goed artikel!

Roxanne zei

Wat een leuk artikeltje :)

Anoniem zei

Elk weekend neem ik een heerlijke manicure voor mijzelf. Liefs, xxx

Jorna zei

Dankjewel!

@Kalypso; Begrijp ik het dan goed en lak je één keer per week je nagels en haal je één keer per week je oude lak eraf? Ziet dat er dan niet compleet gehavend uit? Bij mij houdt nagellak niet zo vaak... :( Ik lak m'n nagels zo'n twee, soms drie keer in de week.

Jorna zei

niet zo vaak = niet zo lang.

Anoniem zei

niet op letten ik ben 11 maar je nagels worden sterker als je vitamine b8 eet en wanneer je nagels ribbelig zijn eet je te weinig ijzer heb je witte streepjes op je nagels kun je daar niks aan doen je hebt je dan op die plek gestoten....
OMG lijk wel een neurolooch men.... XD ben beetje versaafd aan nagels.....