zaterdag 18 december 2010

My Everyday Brushes + het opbergen van kwasten

Photobucket

Gisteren heb ik mijn kwasten weer uitgebreid in de sop gezet. Het leek me toen een leuk idee om met jullie te delen welke kwasten ik nou elke dag gebruik, wanneer ik me opmaak. Kwasten zijn écht de basis van een mooie make-up!
Mening make-up lover heeft een berg kwasten. Uiteindelijk gebruik je daar maar een deel van, puur omdat juist díe kwasten je goed bevallen, je nog geen betere manier gevonden hebt om je make-up aan te brengen of omdat je een kwast bent tegengekomen die goed is voor een ander doeleind dan waar 'ie eigenlijk voor gemaakt is.
Per kwast heb ik beschreven waar ik hem voor gebruik. Kleine kwasten-reviews dus!

Gezichtskwasten:
Photobucket

Zoeva Bufferbrush (uit de Zoeva Bamboe penselenset)
Deze gebruik ik al een paar maanden om mijn foundation aan te brengen, en oh god! I can't do without this cutie anymore! Hij zorgt ervoor dat mijn foundation mooi egaal en natuurlijk verdeelt wordt.
Ik doe een beetje foundation op de rug van mijn hand, stip het op mijn gezicht met mijn vingers en 'buffer' het vervolgens op mijn huid door ronddraaiende bewegingen te maken met de kwast.
Verder heb ik, door gebruik van deze kwast, maar een beetje foundation nodig! Hij zorgt er dus voor dat het mooi aangebracht wordt én dat ik langer met een tube of fles foundation kan doen.
Foundation die stroef aanbrengt met je vingers, is voor deze kwast een eitje. Ik bracht voorheen altijd foundation aan met mijn vingers, nu gebruik ik dus deze bufferkwast. Even nalopen met je vingers langs je neus, mond en ogen en you're set to powder!

Coastal Scents C309 Jumbo Chisel Powder Brush
Ik vind het altijd fijn om poeder aan te brengen met een grote, fluffy kwast. Deze sweept lekker over je gezicht en is fijn zacht.
Eigenlijk is 'ie al wel toe aan vervanging, maar bij gebrek aan een betere... Ik vertroetel hem dus maar, totdat hij écht niet meer wil! Sinds ik deze kwast heb, laat hij veel kleur los bij het wassen en worden de haartjes steeds een stukje stugger. Maar ik leer er dus maar mee leven, haha. Het aanbrengen van de poeder doet 'ie nog steeds prima, al gaan de looks van de kwast toch wel achteruit, haha.

Coastal Scents Duo Fibre/Stippling Brush
Mijn ABSOLUTE favoriet onder mijn kwasten. Ik snap niet dat ik ooit zonder deze kwast mijn make-up heb kunnen doen. Sjeez! Ik gebruik deze kwast vooral voor bronzer. Hij zorgt ervoor dat het effect van het bruine poedertje niet te heftig en onnatuurlijk wordt. Ik heb deze kwast ook wel eens gebruikt voor creme-blushers. Ook daar is hij perfect voor. Wanneer ik blush heb aangebracht wat wat te heftig is geworden, ga ik er met deze kwast, ronddraaiend, overheen. Makes it more subtle! Deze kwast is echt pure liefde! Ik kan er ook altijd van genieten dat, wanneer ik hem weer gewassen heb, de top weer 100% wit is (op de foto heb ik de kwast alweer 1x gebruikt na het wassen). Of is dat gek? Haha!

Zoeva Angled Blush Brush (uit de Zoeva Bamboe penselenset)
Oh, wat een genot om een goede blushkwast te hebben! Sinds ik deze kwast heb, wordt er geen andere kwast meer in mijn blushpann's gedoopt. Hij pakt precies genoeg kleur op, en heeft precies het juiste formaat. De kwast is lekker zacht en ligt fijn in de hand.
In eerste instantie vond ik hem vrij tiny, maar hij is qua maat écht perfect! Hij past precies op je jukbeenderen en geeft op die manier een natuurlijk blos aan je wangen.

Photobucket


Oogkwasten:
Photobucket

Coastal Scents Devine Large Eyeshadow Brush
Een grote oogschaduwkwast! Toen ik mijn kwasten bestelde, wist ik het verschil niet tussen de large en de medium kwast, en bestelde ze dus samen.
Deze kwast gebruik ik eigenlijk alleen voor het aanbrengen van een highlighter op mijn wenkbrauwbot én om een lichte kleur over mijn hele ooglid aan te brengen (zodat het blenden daarna makkelijker gaat). Dit doet deze kwast prima! De haartjes blijven mooi zacht maar toch stevig. Hij is qua looks en werking bíjna hetzelfde als toen ik hem nieuw hand. Goede kwaliteit dus! Hij is gemaakt van ponyhaar.

Coastal Scents Devine Medium Eyeshadow Brush
En daar is het medium zusjes van de Devine Large e/s brush! Dit formaat is het formaat dat ik in eerste instantie zocht. De állerfijnste oogschaduwkwast die ik tot nu toe geprobeerd heb. Deze gebruik ik écht áltijd! Hij pakt de kleur goed op, is compact, zacht en toch stevig. Hier kan ik gewoon kort over zijn; I love it!
De kwaliteit van deze kwast is net als de kwaliteit van het grotere zusje; hardstikke prima! Hij bevat ook dezelfde haartje; pony!

Hema Blendingbrush
Ik gebruikte altijd de Deluxe Crease Brush van Coastal Scents, maar sinds ik deze heb, heb ik die van CS nooit meer aangeraakt. Deze hema blendingkwast is van echt haar en overleeft het wassen zelfs! Uitzonderlijk voor een Hema kwast, haha. Hij haart niet uit, is lekker stevig en brengt kleuren mooi aan om vervolgens de harde lijnen zacht te vervagen. Heel fijn kwastje die maar een paar cent kost.

Coastal Scents C151 Small Chisel Fluff Brush
Het ideale kwastje om oogschaduw op je onderste wimperrand aan te brengen! Ik gebruik hem voor niks anders, en wat hij doet, doet hij goed. Hij is gemaakt van geiten/pony-haar, en dat verklaard ook wel waarom de kwaliteit zo goed blijft! Hij ziet er praktisch nog net zo uit als toen ik hem ontving in mijn CS pakket. Alleen het handvat begint wat te bladderen, zie ik. Je kunt niet alles hebben, natuurlijk. ;)
 
Zoeva Oogschaduwkwast (uit de Zoeva Bamboe penselenset)
Aha, een vreemde eend in de bijt! Ik vergat hem bij gezichtspenselen te fotograferen. Ik gebruik deze oogschaduwkwast van Zoeva namelijk voor concealer! De haartjes zijn synthetisch en daardoor prima geschikt voor creamy producten als concealer. Het formaatje is precies goed om plekjes te verdoezelen, langs de randen van je neus te komen en onder je ogen een laagje product te leggen.
 
Zoeva Angled Eyeliner Brush (uit de Zoeva Bamboe penselenset)
Nóg zo'n vreemde snuiter. Deze kwast is bedoeld voor het aanbrengen aan (gel)eyeliner, maar daar is hij veel te groot en lomp voor.
Sinds precies een week gebruik ik hem om wenkbrauwpoeder aan te brengen uit de Catrice Eyebrowset. En raad eens? Daar is 'ie écht voor geknipt!! Sinds ik hem vorige week testte voor de poeder, heb ik hem elke dag gebruikt. Just perfect!
 
Photobucket 

Ook altijd een hot topic; Hoe berg je je kwasten op? Ook dat zal ik vandaag met jullie delen! Mijn oogschaduw-kwasten heb ik in een laag drinkglas, met siersteentjes op de bodem. De gezichtskwasten staan in een soort vaas met Burberryruitjes erop, wat hoger en wat langer. Prima voor de grotere kwasten dus! Op de bodem dezelfde siersteentjes als in het lage drinkglas waar mijn e/s kwasten instaan. Ik kocht het glas bij de IKEA (in een set) en de vaas voor €0,39(!!!!) bij de Action! Er zitten natuurlijk ook kwasten in het glas en de vaas die ik niet altijd gebruik. Verder heb ik nog losse kwasten in de Zoeva opbergmap.

Photobucket

Photobucket

 
Wat zijn jouw favoriete kwasten en hoe berg jij ze op?

5 opmerkingen:

Nail-Gloss zei

Mooie stash!
Ik gebruik hema pennenbakjes om ze in op te bergen, daar zitten 4 vakjes in zodat ze ook gescheiden blijven;)

Mitchin zei

Mooi collectie! Ik heb echt veeel minder kwasten =)) Veel dingen breng ik ook aan met mijn vingers

Anoniem zei

Hihi, ik gebruik zulke kwasten ook bijna altijd. Ik gebruik alleen kwasten van mijn zoeva kwasten set. Die liggen zo fijn in de hand en elke brush geeft weer een ander effect. Je hebt ze creatief verdeeld. Ik vind het 2de potje heel mooi.
Liefs, xxx

Anne (peachyblushes) zei

Ziet er goed uit! Ik heb een kwastenset van Boozyshop :) Die zijn ook erg fijn!

Jorna zei

@Mitchin; Ik gebruikte ook altijd mijn vingers voor foundation en concealer. Maar ben er toch achter gekomen dat dit veel fijner werkt! Vooral met een stroeve foundation.

Enne, thanks chicks! ;)