zaterdag 18 december 2010

Review: Maybelline NY 'The Colossal Volum' Express' mascara

Photobucket

Toen mijn moeder deze mascara ontdekte, was ze blij verrast; Eindelijk een mascara die wat voor haar korte, bijna onzichtbare wimpers deed! Toen ze drie weken geleden naar Afrika vertrok (mijn ouders gaan daar een bar/restaurant runnen), liet ze één van haar gelieve mascara's achter. Waarschijnlijk één die al bijna leeg is. Ze nam waarschijnlijk twee volle mee, haha.
Deze doet het echter nog prima! Ik had hem al eens gebruikt, maar niet in combinatie met de door mij zo gelieve wimperkruller (can't live without it!).
Dus besloot ik de restjes (wat nog redelijk veel is, heb ik het idee) op te maken voordat de mascara ingedroogd zou zijn.

Photobucket

De knallende gele verpakking met glimmende paarse letters, valt absoluut op tussen de mascara's in de schappen! Pluspunt nummer één! Ik hou van outstanding verpakkingen. Ik krijg al een glimlach op mijn gezicht als ik het flesje zie. Al die vrolijke kleurtjes!

Maar wat beloofd Maybelline NY met deze mascara?
'Volum’Express the Colossal de nummer 1 mascara van Nederland.
Een mascara met een kolossaal effect in één laag. Dankzij het unieke 'Mega Brush' borsteltje worden alle wimpers, zelfs de kortste en kleinste, bereikt.
Daarnaast zorgt de collagene formule ervoor dat de wimpers aan volume toenemen. Dankzij de 'Mega Brush' en de collagene formule krijgen je wimpers kolossaal volume in één laag!'

En we houden allemaal van kolossale wimpers, toch? Ik vond de mascara altijd al fijn, maar in combinatie met een wimperkruller doet hij nóg beter zijn werk!

Photobucket

Het borsteltje van de mascara is éindelijk weer eens van haartjes (wat absoluut mijn voorkeur heeft!) in plaats van het tegenwoordig zoveel gebruikte elastomeer (plastic). Dat maakt dat de mascara zacht aanbrengt en je wimpers makkelijk 'inkleurt'.
Het borsteltje is normaal recht, maar mama buigt de mascara borsteltjes altijd. Prima, want zo kun je nog beter bij de moeilijk te bereiken haartjes in je ooghoeken. De kleur is echt inktzwart in plaats van donkergrijs of faalzwart, wat ik ook een pluspunt vind.

Maar wat is nou het effect op je wimpers? Let's check it out!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Ziet er goed uit toch? Hij separeert je wimpers mooi en brengt op elk haartje een egaal laagje aan. Deze mascara is minder geschikt als je er van houdt om je wimpers flink in te kwasten. Dan gaat 'ie een beetje klonteren. Dit kan ook liggen aan de houdbaarheid van deze mascara die al eventjes open is, natuurlijk.

Conclusie:
Al met al een hele fijne mascara die voor mij vooral pluspunten heeft! Ik gebruik hem regelmatig en hij komt dicht in de buurt (maar vervangen kan 'ie m net niet) bij mijn favoriet, de False Lash Effect van Max Factor.

Gonna buy! als...
...Je een goede mascara zoekt van een drugstore-brand (makkelijk verkrijgbaar)
...Je houdt van veel volume en lengte
...Je houdt van borsteltjes met gewone haartjes i.p.v. elastomeer
...Je van inktzwarte wimpers houdt
...Je gevoelig bent voor vrolijke verpakkingen (just like me!)
...Je een mascara zoekt die de hele dag op zijn plek blijft

Nevermind als...
...Je graag je wimpers laag op laag geeft met mascara (dan kán het zijn dat de Colossal gaat klonteren)
...Je elastomeer borsteltjes verkiest boven gewone 'harige' borsteltjes

De Colossal Volum' Express mascara van Maybelline NY is verkrijgbaar in drogisterijen waar ze Maybelline NY verkopen (o.a. Kruidvat, Trekpleister, Etos, DA etc.).
De mascara kost €13,49 en dat is een prima prijs voor de kwaliteit die je krijgt voor deze drugstore mascara!
De mascara is ook verkrijgbaar in een waterproof- en een 100% black-versie.

Heb jij de Colossal Volum' Express al getest?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik gebruik niks anders dan deze of die paarse. Ik ben er verliefd op. Voor mij is er geen betere. Hihi.
Ik vind het effect mooi en het borsteltje zo fijn.
Liefs, xx

Jorna zei

The Falsies kan mij niet bekoren, die doet zeer weinig voor mijn wimpertjes. Of bedoelde je 'Black Drama' van diezelfde mascara?
Daar heb ik dan weer geen ervaring mee. ;)