vrijdag 24 december 2010

Review: LUSH 'I Should Coco' zeep

Photobucket

Toen ik vorig jaar december in Londen was met mijn mama, moest ik natuurlijk ook wat kopen bij LUSH. Ik kocht de Sweetie Soap Stack. In één stapeltje zaten drie zeepjes, Rockstar, Honey I Washed The Kids en deze I Should Coco bar.
Ik gebruik de zepen niet onder de douche omdat ik dat 'squeek, squeek'-gevoel niet prettig vind. Ik gebruik de zeepjes gewoon als handzeep bij de wasbak, in de badkamer. Daardoor doe ik vrij lang met zo'n zeepblokje. Als eerst gebruikte ik Rockstar, gevolgd door HIWTK die nu nét op is. Tijd dus voor de I Should Coco bar!

Photobucket
De Sweetie Soap Stack

Photobucket
Ingredienten in het Duits (?!)

De I Should Coco zeep volgens LUSH:
'Echte gecondenseerde kokos verzacht je huid terwijl de gedroogde kokosnoot voorzichtig scrubt. Om het speciaal te maken, hebben we er verzachtende sinaasappelolie aan toegevoegd die je geest doet opleven en ontspannende vetivert om je huid te verstevigen. Meng daarbij geestverfrissende, lichaamverwarmende koriander en je hebt de beste kokoszeep allertijden! Ons motto is dan ook: Gebruik niet zomaar een kokoszeep, gebruik de beste!'

Mijn bevindingen:
Ik gebruik de zeep dus niet onder de douche, maar puur als handzeep. Daarvoor is hij prima. Bij het eerste gebruik ergerde ik me zo aan het schaafsel wat er bovenop de zeep ligt. Daardoor was de zeep stug en hard, wilde niet goed door mijn handen rollen en was het lastig er een schuimende massa van te maken.
Nadat ik de zeep een aantal keren gebruikt had, werd de stugheid en hardheid veel minder. Er zit nog wel schaafsel op, maar veel minder dan in het begin. Je spoelt er natuurlijk veel af tijdens het wassen.
De zeep is verder niet zo schuimend als ik verwacht had. De substantie die eraf komt is meer melkachtig.
Opzich prima, want veel schuim werkt uitdrogend voor je huid.
Na gebruik zijn je handen súper zacht en ruiken ze goddelijk! Niet alleen naar kokos, maar ook naar iets anders waarvan ik de geur niet goed kan opschrijven. Dat moet haast de combinatie van sinaasappelolie en koriander zijn.
Door de kleine stukjes die in de zeep verwerkt zitten (kokosschaafsel), scrubt de zeep lichtjes. En dit vind ik voor mijn handen momenteel erg fijn! Die zijn namelijk droog door het geure weer, en zo gaan de velletjes er gemakkelijk af!

Al met al een fijne zeep, maar wel één met een gebruiksaanwijziging. Zodra je door het stugge begin heen kunt kijken, kun je pas gaan genieten van je kokos-bar!
De zeep is inmiddels niet meer los te koop (niet online in de LUSH winkel at least), maar misschien vind je hem in de normale LUSH winkels wel of in combinatie met de andere zeepjes in de Sweety Soap Stack.

Gebruik jij zeepbars onder de douche?
Of gebruik je ze liever, net als ik, om je handen mee te wassen?

5 opmerkingen:

Tessa zei

Jammer dat ze niet zo moisturising zijn want ik zou ze alleen willen voor in de douche :) x

Jorna zei

Hij maakt je huid wel super zacht! <3

Anne (peachyblushes) zei

Deze ruikt heel erg lekker, net als HIWTK. Rock Star ken ik nog niet :)

Anoniem zei

Hmm, de geur lijkt mij overheerlijk. Hij ziet er ook heel leuk uit. Ik moet echt een keer naar de lush winkel.
Liefs, xxxx

Evelien ♥ OhFashion.nl zei

Haha *squeek squeek*