vrijdag 10 december 2010

Review: MAC FIX+ spray

Photobucket

De FIX+ van MAC is inmiddels een beroemd product, meniging is er laaiend enthousiast over. Ik kreeg de kans FIX+ te testen in het pakketje wat ik kocht waar een SS foundation, Studio Moisture Cream, Prep+Prime Cream en deze FIX+ spray inzat. Deze mini variant van de FIX+ bevat 30ml product. Opzich nog redelijk veel, je hebt niet zoveel nodig namelijk. Maar wát is dit nou voor watertje?

Volgens MAC:
'Een water-spritz van vitaminen en mineralen. De FIX+ is verreikt met huid kalmerende ingredienten, zoals groene thee, komkommer en kamille. De spray is afgetopped met de frisse, natuurlijk energieke geur van Sugi (?). Geeft een mooie glow aan je huid en werkt als een finishingspray voor over je make-up. Spuit het op en je huid drinkt het op!'

Een soort dorstlesser voor je huidje dus, propje vol goede ingredienten die er ook nog eens voor zorgt dat je make-up er minder poederig en cakey uitziet én langer en beter blijft zitten! Sounds nice, isn't it?

Photobucket

De verpakking is gewoon mooi! Strak zoals we gewend zijn van MAC. De dop is heel handig, deze kun je naar links en rechts draaien om hem te sluiten of juist te 'activeren'. Ook qua verpakking is de FIX+ een stylish watertje, dus!
Heel handig ook om mee te nemen in je tas, helemaal deze mini versie. Ik heb hem momenteel gewoon op mijn kaptafel staan, maar ik denk dat hij in de toekomst zeker in mijn tas met me mee zal gaan!

Hoe werkt het?
Ik gebruikt de spray als ik een verfrissing wel kan gebruiken. Dan spritz ik gewoon wat, wel op afstand, over mijn gezicht heen. Een fijne nevel ligt er dan op je huid, die je huidje verkoelt en lekker verzorgt.
Verder gebruik ik de spray vooral als fixatie over mijn make-up, net als ik de Vitamine E Face Mist van The Body Shop daarvoor gebruik. Als je klaar bent met je look, spritz je wat FIX+ over je hele gezicht heen. Klaar!
De make-up ziet er niet zo powdery meer uit en versmelt meer met je huid dan wanneer je geen fixatiespray gebruikt. Het eindresultaat is een mooie glowy look die er erg natuurlijk uitziet (vooral de foundation, poeder en blush!).

Hoe ruikt het?
De FIX+ spray heeft dezelfde fijne geur als de Studio Moisture Cream van MAC! Hij ruikt naar verse meloenen en komkommers die met z'n tweetjes in de blender gegooit zijn. Gotta love it!

En, blijft je make-up beter zitten?
Absoluut! Ik zie duidelijk verschil wanneer ik de FIX+ wel of niet gebruik. Zonder de FIX+ kan de make-up sneller van je huid glijden. Met de FIX+ is het net of de make-up wat meer 'houvast' heeft.

Photobucket

Conclusie:
Een heel fijn watertje met een heerlijke geur en een strakker, stylish, verpakking. Me likey! Wanneer je deze spray ietwat prijzig vindt, is de Vitamine E Face Mist van The Body Shop een goed alternatief. Voor 100ml VEFM van TBS betaal je namelijk €11,00. Dat is €5,00 minder dan de FIX+ van MAC.

De FIX+ spray kost, in een gewone verpakking van 100ml, €16,00. Je kunt de FIX+ spray kopen bij MAC counters en stores.

Gebruik jij weleens een finishingspray of poeder?

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Nog nooit gebruikt.
Maar deze klinkt best goed.
Liefs, xxx

Sam zei

Nee ik heb nog nooit een finishing spray gebruikt, helaas.
Het klinkt wel heerlijk!

Jorna zei

Het is echt heel fijn! Je make-up voelt na gebruik ook lichter aan op je huid.

NeonRocks zei

Deze staat al een tijdje op mijn wishlist, ik ben er zo benieuwd naar!

Evelien ♥ OhFashion.nl zei

Leuk - maar wel erg prijzig!

Jorna zei

Dat klopt. Net zo goed is de spray van de Body Shop. Werkt wel écht heel fijn!
Ik gebruik dit soort sprays ook als ik op vakantie ben (Afrika) en waar creme me van mijn gezicht afzweet. Dit is lekker licht en luchtig!

Miss_M zei

Ik heb de Fix+ vorig jaar zomer ook aangeschaft. Ik gebruik hem hoofdzakelijk om mezelf een beetje af te koelen op warme dagen, als finishing spray vergeet ik hem eerlijk gezegd altijd te gebruiken. De spray is vooral heerlijk als je hem in de zomer in de koelkast bewaard.

Een prettig detail vind ik trouwens dat de spray geen parabenen bevat, terwijl er in de Vit. E spray van de TBS 5(!) verschillende parabenen zitten.

Rachel zei

Klinkt goed! Ik zou hem ook wel willen proberen :)