maandag 13 december 2010

Review: Trind Basecoat

Photobucket

Ik gebruikte een jaar lang een cheapy basecoat van LA Colors, maar was hier helemaal niet tevreden over. 'Als dit is, wat een basecoat doet, heb ik liever verkleurde nagels!' was dan ook mijn motto. Na wat research bleek het armoedige resultaat van de basecoat gewoon te liggen aan de kwaliteit. Want wat gebeurde er nou telkens?
Wanneer ik een laagje BC had opgebracht, gleed mijn (gekleurde) nagellak vervolgens van mijn nagels af tijden het lakken. Zo hield je stukken over waar meer of minder lak zat. Not pretty!

Ik besloot toen een base coat te kopen van een kwalitatief goed merk, om te kijken of het nou echt zo ideaal is als dat anderen altijd beweren. Mijn eerste kennismaking met Trind!
Ik kocht deze basecoat, die verkleuring van de nagel tegengaat én het nageloppervlak egaliseert voor een mooie, gladde basis (ridgefiller dus). Dikke prima! Ik was benieuwd...

Photobucket

Wat het eerst opvalt aan de basecoat, is de verpakking. Vooral de dop springt in het oog. Een lange, platte dop die echt heel fijn in de hand ligt.
Het kwastje is fijn breed genoeg en de substantie is ook perfect. Hij smeert lekker uit, droogt snel en legt een héél subtiel kleurtje over je nagels heen. Ze zien er praktisch direct meer verzorgt uit, met een glansje.
De bedoeling van een basecoat is natuurlijk om 'm te gebruiken als basis voor je (gekleurde) lakcreaties.

Ik gebruik deze Trind Basecoat nu zo'n 2,5 maand en hij bevalt me heel goed! Hij maakt inderdaad mijn nageloppervlak glad en zorgt ervoor de dat kleurstoffen (vooral in rode, blauwe, groene en heel donkere lak) niet in mijn nagels trekken.
Wat een nadeel is van buffervijlen (zie dit artikel) is dat je nageloppervlak zelf heel glad wordt. Wanneer je dan een basecoat aanbrengt, twee laagjes gekleurde lak én een topcoat, kun je de hele rimbam vaak als een sticker van je nagels af pulken. Aiii! Maar dat is niks ten nadele van deze Trind Basecoat, die kan dat niet helpen. ;)

Al met al een prima basecoat! Trind heeft mijn opinie zeker veranderd.
Ik gebruik de bc nu elke keer wanneer ik mijn nagels lak, en zit eindelijk in mijn vaste lak routine! Hoera voor mij! Haha.

De Trind basecoat bevat 9ml en kost zo'n €6,50.

Trind is te koop bij o.a. Douglas, DA, Etos en online bij o.a. Trind-Set-Webshop en bij Drogisterij.net.

Gebruik jij ook altijd, wanneer je je nagels lakt, een basecoat? Welke?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, ik gebruik die van catrice. Die vind ik wel fijn.
Maar deze klinkt ook goed.
Liefs, xxx

miszblondiej zei

Deze heb ik ook ol ben er ook zeer tevreden mee.