maandag 3 januari 2011

10 Things You Didn't Knew About Me

Photobucket

Oké, let's face it. Fabulously Beautiful is vooral een site over beauty-gerelateerde dingen. Je komt hier geen rits artikelen tegen die puur en alleen gaan over de persoon áchter Fabulously Beautiful.
Vandaar dat het me leuk leek eens een beetje dieper te gaan. Vandaag lees je hier 10 persoonlijke dingen, die je nog niet van mij wist!

1. Ik ben dól op auto's!
Ja, dat lees je goed. Ik ben een typisch meisje-meisje, maar heb een zwak voor mooie auto's. Ik heb mijn rijbewijs inmiddels bíjna twee jaar en rijd inmiddels al in mijn tweede auto!
Ik kocht, 3 weken na mijn rijbewijs, een Volkswagen Polo (1.4, donkerblauw/paars) uit 1999, maar deze had geen stuurbekrachtiging. Na een jaartje Polo'en, had ik het wel gezien en kocht ik een prachtige, zwarte Volkswagen Golf IV, (1.6 uit 1998). Na al heel wat keren bij de garage te zijn geweest met mijn oude sportmobiel, rijdt 'ie inmiddels om door een ringetje te halen! Love it!
Nu nog sparen voor een VW Golf V/VI. Haha!

Photobucket
Links de Polo, rechts de Golf IV

2. Ik ben freelance coach
Ik ben ADHD/Autistiforme stoornissen coach. Ik begeleid mensen bij de moeilijkheden van elke dag. Ik heb op dit moment een caseload van zo'n 10 clienten, met diagnostiek die van ADHD, PDD-NOS, Borderline, Depressie en Bipolaire stoornissen gaat. Super divers, and that's what I like!
Ik ben geschoold SPW'er, niveau 4, woonbegeleider. Het werk wat ik nu doe vind ik zo fijn! Ik doe het inmiddels alweer zo'n twee jaar, time flies when you're having fun! Haha.

3. Ik weet het altijd beter!
Oh ja wel, ook als ik het fout heb, heb ik het goed! Ik ben een betweter, haha! Ik houd zelf graag de touwtjes in handen, regel alles het liefst zelf en ben super koppig. Mijn mening is de enige juiste. Slechte eigenschap eigenlijk, but I can't help it! I'm an aquarius. (A)

4. Ik kom al sinds mijn 9e in Gambia, West Afrika.
En ik blijf er komen. In 2005 heb ik mijn man daar ontmoet, en afgelopen oktober zijn we getrouwt. Ik zie er naar uit elke dag van mijn leven samen met hem te delen. Lamin is mijn beste vriendje. :)
Ik heb 6 maanden stage gelopen in een gesloten afdeling van een psychiatrische ziekenhuis, in 2007, daar. Een ervaring om nooit te vergeten!

Photobucket
Lamin hielp zelfs mee nagels lakken, toen ik dat zelf nog niet goed kon, met links. <3 (in 2007, haha).

5. Ik ben een echte huismus
Soms kan ik uit de ban springen en wild gaan stappen, maar over het algemeen zit ik veel liever op de bank, in mijn pyjama met vers gewassen haar en lijf, onder een plaidje een fijne film te kijken. Mét een pot thee en zelf gebakken koekjes, cupcakes of een zak chips! I love it!

6. Ik ben net gestopt met roken!
Nieuw jaar, nieuwe voornemens. Toch? Ik ben inmiddels al weer bijna 3 dagen gestopt met roken! Het gaat me allemaal vrij goed af. Dit keer houd ik het vol, want...

7...Ik heb astma.
En de combinatie roken-astma is een niet al te fraaie. Verder heeft vriendlief en ook katlief er een gruwelijke grafhekel aan. Fijn voor de longetjes, portemonnee, omgeving en huid (Ha! Geen grauwe lijkenhuid meer voor mij, eat that!)

8. Ik ben moslim.
Haha! Ja echt! Sinds ik in oktober in de moskee trouwde met Lamin, ben ik gedoopt tot Fatoumata Bintou Ya Rassoul Allah. Aangenaam! ;)
Ik ben moslim geworden uit naam der liefde, ik ben niet praktiserend moslim. Ik eet alleen al jaren bijna geen varkensvlees, maar dat is omdat ik het echt afschuwelijk vind en mijn huid er niet al te best op reageert.

9. Ik ben allergisch voor alles met haar.
Vreeeselijk! Ik leef dan ook op allergietabletten. Zonder kan ik niet meer leven, haha! Ik heb dan eindelijk een kat, en wat ben ik daar blij mee! Ben 2 weken ziek geweest van zijn haartjes, toen ik hem net had maar daarna werd ik beter! Hurray! Nu neem ik elke dag 2 halve tabletjes en dat gaat prima. I loooove my kitty!

Photobucket
Vlak voor ik de schaar erin zette.
  
10. Ik hou van mbalakh, ndaga en reggae.
Na een periode van 3 jaar met dreads van mijn eigen haar en regelmatig tripjes naar Afrika ben ik verliefd geworden op de popmuziek van daar (Gambia en Senegal), Mbalakh/Ndaga. Ik word er zo vrolijk van! Echt heerlijk! Verder ben ik dol op reggae, al jaaaaren komen de beste (geen Bob Marley, please!) artiesten door m'n speakers. Heerlijk! Het zonnetje in huis en in de auto halen toch! Even wat liedjes:


Verder is mijn man, Lamin Saho, toevallig ook nog muzikant (koraspeler/zanger:), een beetje de Marco Borsato van Gambia, zeg ik altijd maar. Haha! ;)
5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hihi, een betweter. Leuk om dit te lezen. Je bent dus net gestopt me roken lees ik. Wel volhouden he meid. Heel goed van je.
Liefs, xxx

Germa Brokschmidt zei

Hey Jorna!
How's life? Leuk dat je een beautyblog hebt. Ik wist het al een tijdje en lees het sinds kort regelmatig. Je bent net zo'n MAC fan als ik. Geinig, want als je mij 4 a5 jaar geleden had gezegt dat je een beautyblog had.Had ik je raar aangekeken met je stoere lokken (en kisten, toch???) haha Hebben we toch nog wat gemeen! Ik zie dat je bent getrouwd met Lamin! Gefeliciteerd! :-D Leuk dat je nu werk hebt in de psygiatrie, dat wou je altijd al toch? Ik zit nu in mijn eindjaar Manager/ondernemer. Weet nog niet of ik door ga leren. Ben een beetje schoolmoe. ;) We shall see...
Veel succes verder met je blog (and life!)! Groetjes Germa

Anne (peachyblushes) zei

Leuk artikel om te lezen, ik ben ook een betweter zoals je beschrijft bij punt 5, en ik ben ook een echte huismus, haha. Leuk dat je zo'n goede band hebt met Afrika. Je foto met dreads is wel cool, dat had ik nooit in je gezien :)

Jorna zei

@Kalypso; Nee, ik begin niet meer. Daar heb ik genoeg redenen voor om dat niet te doen. Haha! ;)

@Germa; Hee, wat leuk! Ik kwam je al eens ergens tegen in een comment bij MissLipgloss.nl. Keek toen ook al raar op mijn neus! ;) Alles verder goed?
Tsja, times change he! :) Ben afgelopen oktober getrouwd inderdaad, was heel mooi!
Schoolmoe kan ik me voorstellen! :P Dat ben ik al 2 jaar. Haha!

@Anne; Nee, ik ben nogal veranderd in de loop der jaren. Haha! ;)

Tessa zei

Interessant om te lezen! zeker omdat je idd zo veranderd bent :d x