zaterdag 12 februari 2011

Dior 'Hydra Life' Pro Youth Comfort- & Sorbet Cream

Photobucket

Het tweede deel van de zoektocht (klik hier voor de intro en hier voor artikel numero uno) was mijn eerste echte ervaring met het merk Dior. Op de parfums van mama na en een keertje lipglossen van een vriendin, had ik eigenlijk nooit wat van dit merk geprobeerd. Ik was dus super benieuwd naar deze twee cremepjes van de 'Hydra Life-lijn'.

Photobucket

Photobucket

In de Dior-tubetjes zit maar 2ml product, waar in de probeer-tubetjes van Chanel 5ml product zat. Een beetje zuinigjes! Je kunt de inhoud van één tube slechts voor 2,5 applicaties gebruiken. Dat vind ik wel een beetje jammer. Je krijgt zo maar een erg beperkt beeld van de creme. In de prijs zit hem dat niet, deze Hydra Life creme kost net zoveel als de Hydramax Active+ creme van Chanel.
Ook deze keer geen swatchfoto's i.v.m. de kleine inhoud van de testertjes.

Photobucket
Comfort creme & Sorbet creme

Ik kreeg, net als van de Chanel-variant, twee verschillende cremepjes mee; een rijkere en een meer luchtige creme.

- Dior Hyrdra Life Pro-Youth Sorbet Cream
Wat belooft Dior ons?
"Pro-Verjongende Sorbetcrème voor de normale tot gemengde huid. Deze smeltende crème bezorgt de huid onmiddellijk een intens fris gevoel.
De superfijne textuur glijdt soepel over de huid en verandert in een fluid die de huid onmiddellijk hydrateert.
De huid bevat opnieuw voldoende vocht en is helder en ongelooflijk zacht.
's Ochtends en/of 's avonds op gezicht en hals aanbrengen."
Hoe bevalt het?
Een lekkere frisse creme met een fijne frisse geur (komkommers?). Hij zorgt er inderdaad voor dat mijn huidje een opkikker krijgt. Toch moet ik twee keer smeren (wanneer de eerste laag is ingetrokken), om de dorst van mijn huid voldoende te lessen. Deze variant is dus eigenlijk net iets te licht voor mijn huid.
Wel is de formule heerlijk! Geen gel, maar wel een lekkere luchtige creme die direct op je huid wegsmelt. Mijn huid is na de tweede laag zacht, gevoed en voelt fris en comfortabel aan.

Photobucket

- Dior Hyrdra Life Pro-Youth Comfort Cream
Wat belooft Dior ons?
"Pro-Verjongende Comfortcrème voor de normale tot droge huid.
Deze royale en romige crème smelt heerlijk op de huid en bezorgt haar een optimaal vochtgehalte en een duurzaam comfort. De huid is voller en delicaat gevoed.
's Ochtends en/of 's avonds op gezicht en hals aanbrengen. Kan ook als nachtcrème gebruikt worden."
Hoe bevalt het?
Deze formulie is eigenlijk precies goed voor mijn huid! Ik heb maar een beetje nodig om mijn huid intens te voeden en dat fijne, comfortabele gevoel te krijgen, zoals bij de twee lagen van de sorbet creme. Je merkt duidelijk dat deze creme een stuk rijker en voedender is dan de sorbet-variant.
Na een tijdje werd mijn huid echter vettig van deze creme.... :S Ik denk dat deze creme vooral lekker is als dagcreme, omdat hij voor overdag net een beetje té is. Je make-up kan dan ook over je gezicht gaan glijden door de vette basis...

Conclusie:
Tsja, ik zit er wéér een beetje tussenin. Ik zou toch wel eerder voor deze Dior-variant gaan dan voor de Chanel-variant, hoeveel ik ook van Chanel houd. Deze cremes passen beter bij mijn huid. Ik zou dan zelf voor de sorbetcreme gaan en daar een extra laagje (wanneer nodig) op mijn gezicht aanbrengen.
Verder zit er een verjongende factor in de cremes die goed zou zijn voor de beginnende rimpels van een dertigjarige. Ik heb dit dus nog niet nodig, al moet ik zeggen dat ik een creme daarom niet zou laten staan.
Niet helemaaaal mijn cremepjes dus. Jammer! :(

Photobucket

Dior is te koop bij de luxuere parfumerien. Voor de Hydra Life Sorbet Cream en voor de Hydra Life Comfort Cream (50ml), betaal je €57,55 per pot.

Wat is jouw favoriete dagverzorging?

1 opmerking:

Anoniem zei

Dior is kwalitatief denk ik net iets beter dan Chanel. Hij past denk ik ook beter bij je huid, zoals je zelf al aangeeft. Ik vind het leuke artikelen. Hopelijk vind je de juiste.
Liefs, xxx