donderdag 10 februari 2011

Geprobeerd; Chocolademasker van BeautyGloss.nl

Photobucket

Zelf gezichtsmaskers maken had ik eigenlijk nooit gedaan. Ik ben nooit verder gekomen dan mijn gezicht te scrubben met koffiedik (Uuuurgh! Viesviesvies! Eén keer, nooit weer!).
Je hebt voor zulke maskers altijd dingen nodig die ik dan niet of gewoon standaard niet in huis heb (honing, yoghurt, cacao-poeder...). Omdat ik toch vaak leuke receptjes tegenkom waar deze (en vooral honing) ingredienten voor nodig zijn, besloot ik honing in huis te halen (en citroensap én cacaopoeder. jeweetmaarnooitwatvoorcreatievebuieniknogkruig... Ehem).

Ik zag afgelopen weekend een filmpje van BeautyGloss.nl, samen met Nikkie (NikkieTutorials.com), waarbij ze samen een home-made Choco-masker gebruikten. Hun huid was na afloop gekalmeerd en superrr zacht. Sounds like heaven, dacht ik, dus dat gingen we proberen.

Photobucket

Wat heb je nodig?
- 1 eetlepel cacao-poeder
- 1 eetlepel (ongeveer) honing
- 1 eetlepel yoghurt
- kommetje
- lepel om te roeren
- eventueel een (foundation-)kwast om het masker aan te brengen

Doe eerst de eetlepel cacao-poeder in het kommetje, gevolgt door de eetlepel yoghurt. Ik heb daarna een flinke kneep gedaan in de honing-tube (ongeveer een eetlepel). Time to stir!
Wanneer je gaat alles roert, lijkt het in eerste instantie of het één droge stoffige cacaoklont wordt, maar dan ineens, als vanuit het niets, verandert het in een mooie gladde massa. And that's what we need!

Photobucket
De cacao...

Photobucket
...gevolgd door de yoghurt en de honing, en dan krijg je deze mooie gladde massa.

Nu is je masker klaar. Ik moet wel zeggen dat wat hier in het kommetje zit eigenlijk net teveel is voor één gezicht, ook al lijkt het juist vrij weinig (heel bizar).
Ik koos ervoor het masker aan te brengen met een (oude!) foundationkwast die ik niet meer gebruikte. Die heb ik gisteren dus omgetovert tot maskerkwast. Haha! Het beviel me heel goed om het masker met een kwast over mijn gezicht te verdelen. Je krijgt er geen smerige handen van en je kunt alles mooi gelijkmatig aanbrengen zonder knoeien.
Wanneer je het masker royaal over je gezicht verdeelt hebt, laat je het 10 / 15 minuutjes zitten. Het masker blijft flexibel, maar droogt wel een ietsje in (afhankelijk van hoe royaal je je masker hebt aangebracht, haha).
En dan kun je tijdens die 10 / 15 minuutjes lekker genieten van de choco-walm die om je heen hangt. Enjoy!

Photobucket
Net aangebracht

Photobucket
Na 15 minuutjes maskeren

Oké... Een beetje freaky ziet het er wel uit, haha!
Na die inwerktijd, kun je je masker gemakkelijk met een vochtig (lauwwarm) washandje verwijderen. Blijf wel boven de wasbak, want het cacao-water komt anders overal (met vieze vlekken tot gevolg).

Photobucket
Tijdens het afspoelen

Dit vond ik zo bizar dat ik het vast moést leggen! Wat ik weggewassen had was weg, en op de andere stukken huid zat het masker nog prima (zonder druppen, terwijl mijn hele gezicht nat was... :/).

Toen ik het masker afgewassen had, heb ik een wattenschijfje met een milde (vitaminen-) tonic over mijn gezicht gehaald. Ik wil geen restjes choco op mijn huid bewaren, hehe.
Vervolgens heb ik een lekkere creme (MAC Studio Moisture Cream) opgesmeerd en heb ik...
...Genoten van mijn SUPER ZACHTE, minder rode huidje! Zoooo! Dit had ik niet eerder meegemaakt, na een masker. Het was alsof er een glad en zacht laagje over mijn huid heengelegt was! Echt super lekker!
Wel was ik blij van de zoete chocolade-met-honing-geur af te zijn, want op den duur werd dat geurtje me een beetje te machtig. Brrr!

Conclusie;
Een heel fijn, easy-to-do-masker voor een vrije avond, wanneer je huid wel wat extra aandacht verdient heeft. En een must als je een choco-junkie bent, het masker wat 'te veel is', kun je lekker oppeuzelen (wel voor de die-hard chocolade-freaks hoor! Hij is vrij heftig, haha).
Wees wel voorzichtig met je kleding, cacao-vlekken zijn bijna niet uitwasbaar!

Iets voor jou, als...
... Je graag zelf je maskers maakt;
... Je een masker wilt gebruiken zonder chemische toevoegingen;
... Wanneer je een choco-freak bent;
... Wanneer je droomt van een SUPER ZACHTE huid met een gezonde glow;

Laat maar, als...
... Je de geur van chocola met honing geen 15 minuten ZEER INTENS wilt meemaken;
... Je niet van kliederen houdt;
... Je omgeving niet wilt afschrikken met een donkerbruine massa op je gezicht.

Eigenlijk zou je het gewoon eens moeten proberen! Die zachte, gladde huid die óók nog eens minder rood was na afloop moet je eens ervaren! Ik ga dit masker in elk geval zeker vaker gebruiken!

Maak jij wel eens je eigen gezichts-maskers?

6 opmerkingen:

xibalbasblog zei

Lekker die wil ik ook nog wel eens doen!
Ik doe wel eens alleen wat honing met olijfolie en suiker, maar die ben ik een beetje zat.

Jorna zei

Als een srubbend-masker dan, vanwege de suiker? Lijkt mij wel wat!

Germa Brokschmidt zei

haha Zwartepiet!
Ik word wel erg benieuwd, heb het filmpje een tijdje geleden ook gezien idd. Misschien dat ik het toch n x ga proberen!

Groetjes Germa

Jorna zei

Your skin will be pleased! ;)

Kalypso zei

Dat ga ik zeker proberen. Bedankt voor de tip. Het is dit weekend tijd voor een chocolade masker <3
Liefs, xxx

Jorna zei

Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! :)