maandag 28 februari 2011

Review: de Beautyblender

Photobucket

Na heel lang 'lemmen' had ik dan mijn roze make-up spons, beter bekend als de Beautyblender. Een multifunctionele spons die je voor al je gezichtsmake-up kunt gebruiken. Hij zou je kwasten vervangen en alles mooier aanbrengen.
Laatst besloot ik de BB en de BB cleanser (ik koos de starterskit) mee te bestellen bij Boozyshop.nl, omdat ik bijna op vakantie ga. En kwasten vinden reizen niet zo fijn (ze trekken altijd krom enzo..), dus leek dit me ideaal. Saves a little space in my suitcase! ;)
Maar bevalt deze knalroze eivormige spons ook? Ik laat je vandaag zien en weten hoe 'ie z'n klusje klaart!


Photobucket
De starterskit

Photobucket
De blender in zijn verpakking

Photobucket
Photobucket
Droog

Photobucket
Super squeezable!

Photobucket
Nat

De Beauty...wattes?
De Beautyblender is ontwikkeld door Rea Ann Silva, één van Hollywoods beste MUA's. De spons is zo ontworpen dat je, na het aanbrengen van de gezichtsmake-up, een professionele finish en een egale huid gecreeert hebt.
Blenden is volgens Rea Ann Silva de sleutel tot een perfecte flawless make-up.
De beautyblender zou zuinig omgaan met je producten en zal geen zichtbare sporen (zoals strepen) achterlaten op je gezicht.
Aanbrengen zou 'fool-proof' zijn, doordat hij door de vorm heel gemakkelijk te gebruiken is. Je make-up zal er geweldig en bijna onzichtbaar uitzien, De beautyblender voelt aan als suede, is latex-vrij, hypoallergeen (altijd fijn!) en heeft geen geur.

Hoe gebruik je de blender?
Je gebruikt de spons terwijl hij licht vochtig is. Je doet de BB in een bakje water en laat 'm daar 'verzadigen'. Knijp de spons goed uit en rol hem vervolgens in een handdoek en knijp nogmaals in de spons om de laatste drupjes uit de BB te verwijderen.
Vervolgens breng je je foundation in stipjes aan op je gezicht om dit met de BB te verdelen en samen te blenden met je huid. Je 'smeert' niet met de BB, maar je moet hem in een 'tamponeer' beweging om je gezicht deppen en zo de foundation verdelen met de ronde kant van de spons.
Vervolgens kun je concealer onder je ogen aanbrengen (in stipjes) en dit met de punt kant van de spons in 'tamponeren', eigenlijk net zoals je een stipplingbrush gebruikt, dus!

Kun je de BB alleen voor foundation en concealer gebruiken?
Nee! Dat is juist het mooie, je kunt ál je gezichtsproducten (van vloeibaar tot creamy en poeder) aanbrengen met deze make-up spons!!
Ik heb hem inmiddels gebruikt met vloeibare foundation (Bourjois Healthy Mix Serum), creamy concealer (MAC Studio Sculpt), vloeibare concealer (Bourjois Healthy Mix), mousse blush (Maybelline NY), cream-to-powder blush (Essence), poeder highlighter (MAC) en poeder blush (MAC). En hij doet het overal even goed mee! Vooral, naast foundations en concealers, voor het aanbrengen van creamy blushes is dit een must have tool! Hij zorgt voor een super natuurlijke look.

Photobucket

Photobucket

Hoe vaak maak je 'm schoon en hoe?
Ik heb de starterskit besteld, waar ook een blender-cleanser in zit. Een super handige flacon met een 'zeep' die speciaal gemaakt is om de BB schoon te maken (en hij belooft ook wonderen voor je make-up kwasten!). Er zit een handig 'tuitje' op, waar je de BB oplegt om vervolgens de gel in het tuitje en in de blender te pompen.
Blender gaat vervolgens lekker schuimen en met wrijvende bewegingen over de vuiligheid op de spons verwijder je alles onder de lopende kraan (of in een kommetje water) vrij snel!
Na het schoonmaken de blender goed uitknijpen en weer in de handdoek rollen en vervolgens aan de lucht laten drogen.
Ik maak hem zelf na 3x gebruik schoon, en dat gaat prima! Wanneer je hem voor veel producten tegelijk gebruikt moet je voorzichtig zijn dat je geen blush met je foundation mengt. Ik zou dan aanrader elke keer na gebruik je BB te wassen.
Enne... De cleanser ruikt naar lavendel!! <3

Mijn bevindingen met de Beautyblender:
Foto's zeggen meer dan duizend woorden, toch? Ik zal jullie dan ook laten zien wat het effect is van de BB! Ik heb op de onderstaande foto's de foundation, concealer en mousse blush aangebracht met de blender:

Photobucket

Photobucket

Oftewel; Hij werkt heel erg fijn! Hij brengt mijn foundation mooier en dekkender aan (waar ik dat nodig heb) dan dat een kwast dat voor me doet.
Dit is de allereerste keer dat ik een spons gebruik voor mijn make-up en ik kan niet meer zonder. I'm seriously hooked! En dat na een kleine week al! Ik heb geen foundationkwast (ik gebruikte altijd een buffer/flattop-brush) aangeraakt sinds ik dit knalroze ei op mijn kaptafel heb liggen.
Hij laat alles er super natuurlijk en 'geairbrusht' uitzien, en geeft een prachtige egale glowy finish!

Hij is misschien een tikje prijzig, maar dat zijn goede kwasten ook. Voor de starterkit (de BB en de cleanser) betaalde ik €24,95, en dat is 'ie meer dan waard. Én je hebt maar één tool nodig voor veel verschillende producten, en dat is altijd fijn! Ik zou wel aanraden de cleanser mee te bestellen (in een starterskit) omdat deze gewoon goed zijn werk doet, handig en efficient werkt en ook zorgt voor een langer leven van de spons. De spons zou zo'n 3 maanden meegaan, maar het tegendeel is al bewezen door visagisten die hem meerdere keren op een dag gebruiken en schoonmaken. Wanneer je goed voor hem zorgt kun je er gemakkelijk heel wat maanden meer mee vooruit!

De Beautyblender is o.a. te koop bij de volgende webshops; Enchantra.eu, Boozyshop.nl, Promakeupstore.com.
Je betaalt voor de Beautyblender zo'n 12,95, de Blendercleanser kost los €12,99 en voor de starterskit (BB + cleanser) betaal je €24,95. En écht, hij is z'n geld meer dan waard!

Heb jij al ervaring met de Beautyblender? Zou je de BB gebruiken?

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb er nog geen ervaring mee.
Maar ik wil hem in de toekomst wel aanschaffen. Ik heb er al meerdere reviews over gelezen. En hij dekt inderdaad beter.
Liefs, xxx

Alyssa zei

Als ik alle reviews mag geloven is het een hendig ding :) ikzelf gebruik een ander soort 'spons'..werkt ook heel goed en egaal.

Madelon zei

Zolang ik geen vloeibare foundation gebruik heb ik deze niet niet nodig, mijn kwasten gebruik ik dan liever. Maar mocht ik ooit weer teruggaan naar vloeibaar dan hou ik deze wel in gedachten.

Unknown zei

Ik heb er nog geen ervaring mee, maar ik gebruik ook geen foundation! Het product klinkt wel heel erg prettig! Mocht ik toch een keer foundation gaan gebruiken, dan houd ik deze in mijn gedachten. Ik heb er wel eens wat meer overgelezen!
Leuke review!
Liefs,

Evelien - www.ohmylush.nl zei

De beautyblender wil ik ook al zooo lang <3