donderdag 24 februari 2011

Review; Essence 'SOS Nail Care Balm'

Photobucket

Een favoriet item wat al een poos in mijn stash ligt te verstoffen, is de 'SOS Nail Care Balm' van Essence. Een mauve-kleurige balm die je gebruikt om je nagelriemen mee te verwennen. En aangezien ik 'nagelriemen verwennen' net als 'oogschaduwbasis aanbrengen' niet standaard in mijn pretpakket heb zitten, vergat ik dit potje nogal eens... Oeps!
Ik dook hem laatst weer op, en sindsdien heb ik mijn nagelriemen al een paar keer ingesmeert, hurray! Ik laat hem nu dan ook in het zicht staan, zodat ik er niet onderuit kom. Haha!
Maar wat is dit nou precies voor goedje? Hoe gebruik je het en hoe ziet het eruit?

Photobucket

Photobucket

De balm zit in een klein doorzichtig potje met een witte deksel. De verpakking bevat 7 gram product. Dat klínkt weinig, maar hier doe je behoorlijk lang mee. Ik heb mijn potje al een poosje, en ik heb hem ook al een paar keren gebruikt. Als je naat de substantie in het potje kijkt, lijkt het net of ik er pas één keer mijn nagelriemen mee heb ingesmeert, isn't it? :) Je hebt per keer en per nagel écht een miniscuul likje balm nodig.

Wat belooft de SOS Nail Care Balm van Essence?

'The ultimate treatment for your nails! This balm provides dry cuticles and brittle nails with moisture and care.'
Oftewel; De ultieme behandeling voor je nagels! Deze balm hydrateert en verzorgt droge nagelriemen en broze nagels. En dat kan ik momenteel wel gebruiken, om eerlijk te zijn. Haha!

Waar ruikt hij naar?
De balm heeft een lichtzoetige, aangename, frisse geur. Een beetje amandel-achtig met een drupje olie erin, ofzo. Ik vind de geur best lekker!

Hoe is de substantie?
De substantie is vrij vreemd. Ik verwachtte een lekkere romige creme (net als een dagcreme, bijvoorbeeld), maar toen ik mijn vinger in dit goedje dipte, bleek de substantie vrij stevig en een tikje kleverig te zijn.
Maar voor je nagels werkt dit prima!

Hoe gebruik je dit product?
Ik smeer een likje op mijn nagelriemen en masseer hier mijn hele nagel en nagelbed mee in. Vervolgens laat ik de balm zo'n 30 minuten intrekken en wanneer er dan nog restjes balm te vinden zijn, was ik dit onder de kraan weg met water en zeep.

En, helpt het dan ook echt?
Direct na gebruik zijn mijn nagelriemen lekker zacht en soepel! Precies wat je wilt, nadat je een cuticle-balm opgebracht hebt. Mijn nagels zelf zijn ook glad en glanzend en zien er gehydrateerd uit. Velletjes zijn niet in één keer weg, maar dat belooft dit product ook niet.
Mijn nagelriemen kunnen, nadat de balm ingetrokken is, makkelijk voorzichtig worden terug geduwt met een bokkenpootje. Mijn nagels zijn niet echt sterker (alsin, minder gespleten) geworden, maar dat had ik ook niet verwacht. Daar moet je het leger voor inzetten, haha.

Photobucket
Likje balm
Photobucket
Ingesmeerd; het enige nadeel is dat de balm niet transparant is... Die randjes blijf je zien tijdens het intrekken.

Conclusie:
Een prima budget product voor je nagels en nagelriemen! Tuurlijk verricht het geen wonderen zoals een professioneel product zou doen, maar hij is prima voor meiden die nog niet veel (zoals ik) doen met hun nagelriemen en hier toch eens mee willen expirimenteren. Dat is ook waardoor ik dit potje kocht.

De SOS Nail Care Balm van Essence kost €1,99 en is te koop bij de grotere Kruidvat en Trekpleister-filialen.

Welk product gebruik jij voor je nagels/nagelriemen?

8 opmerkingen:

Lies zei

Ik gebruik eigenlijk ook bijna nooit iets voor mijn nagel riemen (shame on me!). Dus ga dit zeker ook een keer proberen.

Heel handig en duidelijk artikel!

Anoniem zei

Ik heb nog nooit zoiets gebruikt. Maar het klinkt opzich wel goed. Ik ben bang dat de substantie iets te stevig is. Maar het is inderdaad een goede oplossing voor meiden die nog niet zoveel met hun nagelriemen doen. (Zoals ik dus...) Hahaha. Misschien ga ik hem wel proberen.
Liefs, xxx

Perfectly Unordinary zei

Ik heb deze ook en bij mij zie je ook van die opgedroogde randjes als hij ingetrokken is! Dat vond ik een minpuntje. Maar wel ideaal om eens te proberen!

Kelly zei

Het klinkt als een erg fijn product! Ik heb zelf lemony flutter, van Lush voor mijn nagelriemen en ik ben daar helemaal fan van haha!

Bianccc zei

Nice het klinkt goed , het lijkt me echt super goed voor je nagelriemen , ik denk dat ik hem wel gaat proberen.

liefsx

Evelien ♥ OhFashion.nl zei

Hmm klinkt erg fijn, ik ga het ook eens proberen!

Kelly zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Kelly zei

Die heb ik ook, werkt heel fijn. ♥