maandag 14 maart 2011

Essence 'Colour-Changing Lipgloss' (Whoom! Boooomm!! LE)

Photobucket

Naast de leuke LE van Catrice, ligt er in het schap van Essence ook een tijdelijke collectie te pronken, die mij qua thema erg doet denken aan MAC 'Wonder Woman'. Toeval?
Ik kocht drie items uit deze 'Whoom! Boooom!!'-collectie van Essence, het Cream Eyeliner-paletje en de twee Colour-Changing Lipglosses. Over die laatste twee kun je vandaag meer lezen, want een lipgloss die van kleur verandert kom je niet elke dag tegen, in de winkels!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Het kleurverloop van beide glossjes

Photobucket

De lipglossjes komen beide in een 10ml tube, bezaait met cartooneske kreten en tekeningetjes. De tube zou de kleur van de gloss moeten hebben, schat ik zo in, maar dit klopt niet helemaal.

Het hele idee is dat, de gloss vanuit de tube een andere kleur heeft dan wanneer je hem op je lippen draagt. Essence wil je graag doen geloven dat de gloss een kleur aan neemt aan de hand van je humeur, maar laat ik je alvast uit die droom halen. Al was dat wel te gek geweest, natuurlijk!
'01 Muse Marilyn' komt als een blauwe substantie uit de tube en '02 Roy's Red' als een gele jelly. Wanneer je ze aanbrengt zijn ze binnen een aantal seconden verkleurt naar de uiteindelijke kleur. Ik denk dat dit met lichaamswarmte te maken heeft.

Photobucket
Links 'Muse Marilyn', rechts 'Roy's Red'

Photobucket
Links 'Muse Marilyn', rechts 'Roy's Red'

Photobucket
Links 'Muse Marilyn', rechts 'Roy's Red'

Zoals je ziet verkleuren de glossjes geleidelijk naar de uiteindelijke tint. Ik vind zelf dat de tinten best veel op elkaar lijken, alleen de ondertoon is een ietsje anders, en 'Roy's Red' is wat dieper roze dan 'Muse Marilyn'.

De gloss belooft verder ook nog als 'lip stain' te functioneren. Wanneer de glans van je lippen af is, zal de kleur er nog op te zien zijn (die is opgenomen in de bovenste huidlaag van je lippen). En dat klopt absoluut!
Ik droeg 'Muse Marilyn' naar de kroeg, afgelopen vrijdag. Normaal zou ik gaan voor een transparante gloss, maar ik wilde het stain-effect toch uittesten. Een kleurtje op mijn lippen naar de kroeg? Dat doe ik eigenlijk nooit. Ik vind het vaak te opvallend en je loopt ongemerkt met alleen 'liprandjes kleur'. Deze gloss heb ik een paar keer bijgesmeert voor het glansje, maar de kleur was écht in mijn lippen getrokken! Loved it!
Wanneer je meerdere laagjes smeert, wordt de kleur ook steeds intenser, hij is wel op te bouwen dus.
Op de lipswatch-foto's hieronder lijken de kleuren vrij sheer, maar toen ik 's ochtends van bed af kwam, waren mijn lippen nog rood/roze!!

Photobucket
'01 Muse Marilyn'

Photobucket
'02 Roy's Red'

Zoals je ziet zijn ze vrij identiek. Ik vind ze wel erg fijn! Ze dragen praktisch als een lipbalm, ze zijn wel wat waterig waardoor je ze wat vaker moet op smeren. Zo wordt de kleurintensiteit ook hoger. De lipgloss ruikt lekker friszoet en is (thank God!) smaakloos.

Conclusie;
Fijne lipgloss voor meiden die wel van een waasje kleur houden, die 'staint' op je lippen, en die liever niet teveel betalen voor een lipgloss. Voor €1,99 heb je namelijk al een tube Colour-Changing Lipgloss. Het is gewoon ook een leuk hebbedingetje. Toch gaaf dat de gloss uit de tube zo'n gekke kleur heeft en roze wordt op je lippies? Ik vind het een hit!

De Colour-Changing Lipgloss van Essence kost €1,99 voor een tube met 10ml product en is er in deze twee tinten. De 'Whoom! Booooomm!!'-collectie is maar tijdelijk verkrijgbaar!
Essence is te koop bij de grotere Kruidvat filialen.

5 opmerkingen:

Kelly zei

Ik vind het er heel erg leuk uit zien! Niet té roze, maar gewoon erg bescheiden!
Thanks voor je review! Nu ben ik aan het twijfelen of ik er ook eentje aanschaf!

Jorna zei

Och, voor €1,99 val je je in ieder geval geen breuk. ;)

Anoniem zei

Hihi, wat raar dat de substantie een andere kleur heeft dan op de lippen ja. Wel mooie kleurtjes.
Liefs, xxx

Mitchin zei

Leuk idee =) Ik kan op je handen wel een verschil zien, maar niet op de lippen. Maar het is in ieder geval origineel =))

Josephine zei

Ha, wat grappig! Bij mij werd muse marylin namelijk donker roze/rood en roy's red knalroze! Het verschilt dus wel heer erg per pH graad...
x