maandag 14 maart 2011

Essence 'Cream Eyeliner Palette' (Whoom! Boooomm!! LE)

Photobucket

Veel drugstore merken komen tegenwoordig met gelliners op de markt, en dat is heel fijn voor dames die geen €17,50 over hebben voor de Fluidliner van MAC. Het wordt allemaal een stukje toegankelijker op deze manier, en dat is fijn. Gelliners zijn namelijk mijn fijnste soort eyeliners! Het brengt smooth op, werkt als een trein en geeft mooie, strakke lijnen.
Essence komt in de 'Whoom! Booooomm!!'-collectie (en straks ook in de vernieuwde vaste collectie!) met een verzameling gelliners in één palette! Die moest ik natuurlijk hebben! Ik nam dus snel een paletje mee.

Photobucket

Photobucket
Dat klinkt veel belovend, toch?

Photobucket

Toen ik het kwastje zag en daarbij de tekst in mijn achterhoofd opnieuw oplas, moest ik wel even lachen. 'Bijgesloten een professioneel kwastje waarmee u het product moeiteloos van de binneste naar de buitenste ooghoek kunt aanbrengen.' Oké, het kwastje is prut, throw it! Hiermee gaat het nooit lukken een strakke lijn te zetten.

Het palette is leuk Wonder Woman-achtig vormgegeven met dezelfde cartoonachtige kreten en kleuren als bij de lipglosses uit deze LE. Het palette zelf is van karton en sluit met een zwak magneetje (uitdrogingsgevaar!). Dit is dus geen on-the-go-eyeliner palette, als je het mij vraagt.
Er zitten vier kleuren creamy eyeliner in het palette, een zand/nude-tint, een donkergroene tint, een diepblauwe tint en een donkergrijze tint. Ik had in plaatst van de groene liever een paarse kleur gezien en de zand/nude-tint valt praktisch weg op mijn huid (maar is prachtig op de waterlijn voor een wakkere blik!). Die had van mij liever bruin mogen zijn. Maar goed, je kunt niet alles hebben en wat wil je nou eigenlijk voor €2,99? Het idee is in elk geval erg leuk!

Photobucket

Nu ben ik, qua creamy eyeliners alleen MAC's Fluidliner gewend, en deze haalt het daar natuurlijk niet bij, maar dat had ik ook niet verwacht.
Qua pigment is het een beetje mwah,mwah, vind ik. Het is te doen, maar ook niet meer dan dat. Het palette valt mij eigenlijk een tikje tegen, waarschijnlijk had ik toch nog te hoge verwachtingen van dit budget-product. De zandkleur is heel fijn voor op de waterlijn, dat is ook de enige kleur die 100% matte is. De andere 3 kleuren hebben hier en daar een shimmertje.
De producten trekken snel in lijntjes (zie foto), dus een goede basis gebruiken is een must wanneer je aan de slag gaat met dit Essence-palette.
Een echte musthave vind ik dit palette niet, maar het is wel leuk om mee te oefenen en om lekker mee te spelen. Je kunt de kleuren namelijk ook als basis onder je oogschaduw gebruiken!

Het Cream Eyeliner Palette van Essence kost €2,99 en is tijdelijk verkrijgbaar in de Whoom! Boooomm!!-collectie. Essence is te koop bij de grotere Kruidvat filialen.

Heb jij al items gescoort uit de Whoom! Booooomm!!-LE?

5 opmerkingen:

Lacquer Addicts Anonymous zei

Ik vind de verpakking echt heel leuk maar de pigmentatie ziet er toch niet heel erg goed uit moet ik zeggen...nee deze sla ik even over :)

Anoniem zei

Die nude kleur, die eerste bij de swatch is heel mooi.
Liefs, xxx

Kelly zei

Ik vind de verpakking echt super! Ik hou zelf niet van cream oogschaduws! Ik weet niet goed hoe ik daar mee om moet gaan! Ga je ze nog gebruiken in een look?

Jorna zei

Vast en zeker. ;) Ik heb vandaag de zandkleur op mijn waterlijn en dat is echt wel een hit!

Jorna zei

Oh en, het is eyeliner he, geen oogschaduw. ;)