zondag 27 maart 2011

Mee op vakantie; Boeken

Photobucket

En dit keer zijn het 6 stuks die in mijn koffer zijn belandt. Dat lijkt veel, maar ik ben een maand weg, en ik heb het eens gepresteerd in twee weken tijd 5 boeken uit te lezen. Zoals je al kon lezen in het Tijdschriften-artikel, verslind ik alles met letters, wanneer ik op vakantie ben. Ik vind het écht heel lekker om mezelf terug te trekken met een goed boek. Tijdschriften lees ik vaak tussendoor. Met een boek nestel ik me op een plekje (bed, bank of onder de mangoboom in onze tuin) en daar blijf ik vervolgens zitten lezen tot mijn ogen het niet meer aan kunnen, en dan neem ik een pauze. Haha! Vaak ga ik diezelfde dag nog wel weer verder in mijn boek. Ik kan helemaal opgaan in de verhalen!
Vandaag laat ik zien welke 6 boeken ik meenam naar Gambia!

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Alle drie de boeken van de L.A. Candy-serie van Lauren Conrad

Photobucket
De boeken van Kluun en Waris Dirie zijn pas uit, 'Mond dood' is een handige travelsize.

Ik ben stiekemaan in Nederland al begonnen in 'L.A. Candy', het eerste deel van de Lauren Conrad-serie. En ik kan alvast zeggen dat het heerlijk wegleest, precies wat ik ervan gehoord had en dus verwacht. Leest als een trein dus. Love it!

Ik ben helemaal fan van Waris Dirie en haar boeken, en die heb ik dan ook allemaal gelezen. Ik was dan ook blij verrast te zien dat er een nieuw boek verschenen was, van haar hand!
Eén van haar boeken (Mijn Woestijn) is verfilmt, 'Desert Flower', en die heb ik ook thuis in de DVDkast staan. Een prachtige, heftige en emotionele film over vrouwenbesnijdenis, de gevolgen ervan en de strijd die Waris er tegen voert. Waris is tegenwoordig super model!

Kluun is ook één van mijn favoriete schrijvers. Ik heb 'Komt Een Vrouw Bij De Dokter (het boek is trouwens wel 10000x beter dan de film!)' en 'De Weduwnaar' in één ruk en al jankend (wie niet?) uitgelezen. Ik ben dan ook reuze benieuwd naar zijn nieuwste werk 'Haantjes'.

'Mond dood' is een autobiografisch verhaal over een jonge vrouw die met een Egyptenaar trouwt. Een man die vandaag de dag door de Europese geheime dienst wordt beschouwd als één van de gevaarlijkste Al Quaida-terroristen. Het schijnt een erg indrukwekkend en beangstigend boek te zijn. Ik lees graag zulke 'Bewogen Vrouwenlevens'-boeken (m'n boekenkast staat er vol mee, ze geven aan dat je blij mag zijn met je eigen leven), en ik ben dan ook erg benieuwd naar dit boek van Doris G. Ik kocht hem in een compact-versie die me ideaal lijkt voor in het vliegtuig.

Wanneer ik terug ben zal ik de boeken zeker voor jullie reviewen! Helemaal nu we richting de zomer gaan (boeken lezen in de tuin, anyone?!) zal ik meer en meer lezen en ik deel dit graag met jullie als jullie dat leuk vinden. Let me know!

Welk boek lees jij momenteel? Lees je veel?

4 opmerkingen:

Mitchin zei

Veel leesvoer =))) Ik ben niet zo handig van de paperbacks, ze gaan bij mij heel vaak kapot... I ga toch liever voor een harde kaft ^_^"" En ben benieuwd naar je "Haantjes" review =))
Ben je nog in Gambia? Hoe is het daar? Wanneer kom je terug?

Sam zei

Oeeh heerlijk :) lijken me hele leuke boeken.

Op het moment lees ik Warenar voor school en ik moet Mariken nog een keer lezen. Verder heb ik de laatste tijd de rest van mn boekenlijst gelezen. Een boek wat er echt uit sprong voor mij was 'Een Schitterend Gebrek' van Arthur Japin. Ik heb ook net Dansen op Magnolia Street uit, ook een leuk meidenboek. Nu lees ik Paul Tucci en ik. :)

Ik houd van lezen!

Lacquer Addicts Anonymous zei

Ik hou van de boeken van Sophie Kinsella/Madeleine Wickham en Emily Griffin!

Anoniem zei

Ik ben nu de boeken van laurenconrad aan het lezen. Die zijn zo leuk.
Liefs, xxx