woensdag 30 maart 2011

Review; Bio Silk 'Silk Therapy' serum

Photobucket

Sinds ik haarserums ontdekte, kan ik er niet meer zonder! Ik heb heel lang een serum van de kapper gebruikt, maar die is uit de handel gegaan (super jammer, al heb ik het idee dattie in een ander jasje is gestoken. To be continued. :P).
Het einde van mijn Wella-serum bleek in zicht, en ik moest toch een ander fijne serum zien te scoren. Een tijdje terug zat er een Bio Silk-testertje in de Marie Claire, en dat heb ik toen twee keer kunnen gebruiken op mijn natte manen.
Mijn keuze was gemaakt! Het zou de 'Silk Therapy' van Bio Silk worden!

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Het formaat

Het flesje vond ik er in eerste instantie wel erg petieterig uitzien. Schijn bedriegt! Je hebt namelijk per gebruik maar een paar druppels serum nodig, en dat maakt dat je lang gaat doen met dit flesje. Er zit 50ml in het flesje, en ik heb gelezen dat sommigen een jaar kunnen doen met een flesje! En dat maakt dit product dan weer vrij budget-proof, in verhouding. Je betaalt €16,20 (bij haarshop.nl) voor een 50ml flacon Silk Therapy.

Wat beloofd de Silk Therapy?
"Biosilk Silk Therapy van Farouk Systems is een uniek product waarmee zowel de structuur als glans van het haar verbeterd wordt. Biosilk Silk Therapy is geschikt voor normaal en beschadigd haar.

• Natuurlijke zijde proteine
• Vitamine E en U.V. filter.
• Bestaat uit 17 aminozuren ( mensen haar uit 19 aminozuren)
• Bouwt het haar op
• Natuurlijke kruiden
• Vocht regelerend
• Zowel op droog of vochtig haar te gebruiken,
• Zeer geconcentreerd. +/- 10 druppels per behandeling"

En dat zijn natuurlijk nogal wat beloftes en toevoegingen voor zo'n serumpje! Benieuwd of de Silk Therapy zijn beloftes waar maakt? Ik heb het serum nu een paar keer per week gebruikt, zo'n maand lang. Op droog haar en op handdoek droog haar. Ik heb het serum tot het uiterste gedreven!
Ook mijn zus heeft het serum getest, toen ze langs kwam. Zij heeft dezelfde droge pluislokken als ik (what runs in the family...).

Photobucket
Een paar drupjes Silk Therapy

Wat is de substantie van het serum:
Het is een olieachtig watertje, precies wat ik gewend ben van een serum. Het product is niet zo waterig dat het uit je handen loopt, en dat is dan weer een pluspunt!

Hoe ruikt het serum:
Vrij heftig, dat moet ik wel zeggen. In eerste instantie is het wel lekker, maar wanneer je het product vaker in je haar smeert, gaat het wat tegen staan. Het is echt een volle, overheersende geur, vind ik. Daar moet je dus van houden. Verder blijft de geur wel even in je lokken hangen, maar geen uren.

Wat doet het serum?
Hij maakt mijn manen lekker glad en pluisloos, gevoed en SUPER glanzend! Ik kan precies zien waar ik een lok overgeslagen heb, wanneer ik dit in mijn lokken smeer. Helemaal wanneer ik mijn haar gesteilt heb, en het vervolgens afwerk met zo'n olie. Love it! Ook zuslief was zwaar onder de indruk toen ze een aantal druppels Silk Therapy in haar droge bos manoeuvreerde. Haar haar werd zichtbaar getemt, ging heel hard glanzen en werd een stuk steiler!

Conclusie
Een wondermiddeltje voor dames met droog en pluizig (mememe!) haar. Het serum gaat vrij lang mee en is daarbij in verhouding best budget-proof. Hij maakt je haren glad, super glanzend en gevoed en pluisvrij. En dat is precies wat ik wil dat een serum voor me doet!
Dus mocht je nog geen wondermiddel gevonden hebben voor je broze lokken, Silk Therapy is je man!

Bio Silk's Silk Therapy is o.a. te koop bij de Douglas en online op o.a. haarshop.nl. Voor een flacon met 50ml product betaal je online zo'n €16,20, wat in verhouding met hoelang je met zo'n flacon doet, niet duur is.

Heb jij ervaring met het merk Bio Silk?

5 opmerkingen:

Lacquer Addicts Anonymous zei

Ooeee dit klinkt heerlijk! Laat ik nou ook net iemand zijn met droog en pluizig haar :) Dat gaan we maar eens testen! Thnx voor de review!

Kelly zei

Ahhh dit klinkt super! Ik heb ook erg pluizig haar en ik heb van alles al geprobeerd! Dit gaat op mijn wishlist! Thanks voor de review!

Anoniem zei

Dat is een van mijn favoriete producten. Ik heb hier meestal een proef flesje van. Dat is zo goed spul. Maar wel duur.
Liefs, xxxx

Nathalie zei

Ik hoor er vaak veel goeds over, maar heb het nog steeds niet gekocht. Misschien toch maar eens doen ;)

Tessa zei

Als het serum wat ik nu gebruik op is ga ik zeker deze proberen, klinkt super!