donderdag 10 maart 2011

Nieuwste liefde; Nivea Gekleurde Dagcreme SPF8 'Natural'

Photobucket

Bij de Kruidvat was de afgelopen week een 2+2 gratis actie op alle Nivea-producten. Ik besloot mijn slag te slaan en kocht twee extra pakjes 'Sensitive' make-up remover-doekjes (waar ik écht laaiend enthouisiast over bent! Binnenkort een review!), om mee te nemen op vakantie. Daarnaast koos ik voor de vrouwelijke, en toch lekker frisse, douchegel met oliebolletjes in 'Waterlilly' én ik nam deze gekleurde dagcreme mee!

Een tijdje terug vond ik een testertje in de Marie Claire van de nieuwste Estee Lauder 'Daywear Sheer Tint', en die gebruikte ik tot de laatste druppel. De kleur was iets te bruin voor mijn huid, maar wanneer goed aangebracht zag deze voedende getinte creme er prachtig uit!
Ik besloot een getinte dagverzorging te kopen, en dat werd deze tube van Nivea. En... Ik heb sindsdien geen foundation meer gebruikt!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Zoals je ziet, een platte, witte tube, die wel wat wat wegheeft van een 'gewone' foundation-verpakking (oké, op de witte kleur na dan!). Dagcremes zitten bijna altijd in potjes, props voor de verpakking dus! Die werkt alvast lekker hygienisch.
Wat ik ook heel fijn vond om te ontdekken was de Vitamine E & SPF8 die deze creme bevat! Een zonnefactor in je producten is altijd fijn! De creme is er trouwens in twee tinten; Natural & Bronzed. Misschien haal ik die nog op voor mijn vakantie volgende week (wanneer ik al een beetje gebruind ben).

Wat beloofd deze Gekleurde Dagcreme van Nivea?

Photobucket

En dat zijn best wat beloftes toch, voor een dagcreme? Ik was dan ook erg benieuwd!
Ik deed een kneep in de tube en... Foundation you said?! Wat een romige, dikkige cremeachtige substantie kwam er uit de tube zetten! Gezien ik vooral vloeibare foundation gebruik, was deze versie inderdaad veel vaster en dikkiger. Ik was verbaast! De Estee Lauder variant was wit met pigmentbolletjes en lekker luchtig.
Deze variant is dik en romig. Én bruin! "Oh jee..." was dan ook mijn eerste gedachte....

Photobucket
Drupje 'Natural' gekleurde creme

Photobucket
Uitgesmeerd

Photobucket
Helemaal geblend

(Let trouwens niet op mijn vuurrode winter-knokkels... :$)
Ik moet zeggen, ik vond de kleur van de creme écht vrij heftig. Wanneer dit een 'echte' foundation zou zijn, zou ik er uit komen te zien als een worteltje. Gelukkig is dit niet het geval!
Wat deze creme wel doet? Mijn huid egaliseren, opfrissen, een gezond kleurtje geven (en het toch natuurlijk houden. ik ben trouwens echt wit-wit, Sneeuwwitjeachtig, haha!), een glowy finish achter laten, hydrateren en voeden en eigenlijk dat wat een foundation doet en meer, maar op een mildere wijze (een creme verstopt je porien minder dan een foundation), maar de dekking is echt subliem! Just what I need!


Photobucket
In natuurlijk licht

Photobucket
Met flits

Ik zie wel dat ik het bij de haargrens/voor mijn oor niet goed genoeg heb uitgesmeerd. En dat is dan ook direct het enige nadeel aan deze creme; De structuur is een tikje stroef en droogt snel op/trekt snel in. Je moet echt snel smeren (of kwasten, dat kan natuurlijk ook!), want anders verdeel je de creme niet goed. Maar daar kan ik prima mee leven! Je kunt trouwens ook gewoon je foundation over deze creme aanbrengen, maar dan heb je al wel een hele mooie basis om mee te beginnen!

Iets voor jou wanneer je...
...Niet graag foundation gebruikt, maar toch het effect van founadtion wilt bereiken.
...Een tinted moisturizer met SPF zoekt.
...Een voordelige tinted moisturizer zoekt die makkelijk verkrijgbaar is en zijn werk goed doet.
...Een egalere huid wilt creeeren zonder echt make-up te gebruiken.
...Een tinted moisturizer zoekt die je huid voedt en beschermt.

Niets voor jou, wanneer je...
...Niet van de zijde van je foundation afwijkt.
...Een dagverzorging zonder pigment (kleur) zoekt.
...Stroeve producten niet heel goed kunt handelen.

Ik ben in elk geval heel egr blij met mijn nieuwste liefde op beautygebied! Ik ga de 'Bronzed'-versie ook nog scoren.

De Gekleurde Dagcreme van Nivea is verkrijgbaar in twee tinten, Natural en Bronzed en kost zo'n €8,90 per tube. Je kun Nivea kopen bij de meeste drogisterijen.

Gebruik jij weleens een tinted moisturizer, of ga jij altijd voor foundation (zoals ik altijd deed)?

7 opmerkingen:

Merel zei

Handig artikel! ik zoek nog een fijne getinte-dagcreme voor in de zomer.

Jorna zei

Dan is dit zeker een aanrader! :)

Perfectly Unordinary zei

Dit lijkt me wel interessant! Dagdagelijks grijp ik sneller naar getinte dagcrème dan naar foundation en deze ziet er erg goed uit!

Jorna zei

Dat heb ik dus ook, momenteel! Het bevalt mij erg goed. Welke getinte dagcreme gebruik je?

Perfectly Unordinary zei

Ik heb er nu eentje van Laura Mercier, die zat in een pakketje. Deze van Nivea zal een pak goedkoper zijn :)
En daarvoor heb ik heel lang eentje van Clinique gebruikt, maar die kan ik nu niet meer vinden, discontinued :(

Anoniem zei

Ik heb ook een dagcréme van nivea. De dagcréme voor een normale tot gemengde huid. Ik vind hem onwijs fijn. Deze lijkt mij niet bij mij passen. Ik had hem in de winkel geprobeert en hij vlekt een beetje op mijn huid.
Liefs, xxx

Anoniem zei

Bij mij vlekte hij ook en hy gaf net schilfers heel raar.. mss dat ik hem op de verkeerde manier gebruikt heb?