woensdag 25 mei 2011

Review; Urban Decay 'The Feminine Palette'

Photobucket

Jullie hebben dit pareltje natuurlijk al voorbij zien komen in mijn shoplog én in een look; het Urban Decay 'The Feminine Palette'! Ik kocht hem afgelopen zaterdag bij de Sephora in Groningen, en heb hem sindsdien élke dag nog gebruikt! Wat een prachtig palette is dit, en wat is de formule van de oogschaduws fijn, zeg!! :) Er zitten 6 prachtige kleuren in het palette, een 24/7 Glide On Pencil in 'Zero' (zwart) en een 'Eyeshadow Primer Potion' in 'Eden'. Een handig alles-in-één-palette dus! Vandaag gaan we dit palette eens even onder de loep nemen! Kijk snel verder voor (véél!) foto's en al mijn bevindingen!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

De oogschaduwpanns zitten in een prachtig palette van stevig karton. Een beetje het idee wat Too Faced ook gebruikt voor haar palettes. Dit palette is in hoogte een stuk minder dik, maar veel meer girly vormgegeven. Me likey! Wat een prachtig palette om naar te kijken, deze 'The Feminine' van UD!
De oogschaduws hebben allemaal een frosty/shimmery finish op 'Midnight Cowboy' na, die is meer glitterig. Ik vind het fijn dat Urban Decay nagedacht heeft over z'n palette en mini versies van het merk's succesnummers erin heeft verwerkt (het 24/7 potlood en de primer potion). Dikke pluspunt!
Ik gebruik dit palette dan ook vaak samen met deze oogschaduwbasis en het potlood, gewoon omdat dat toch voor je neus ligt wanneer je het palette gaat gebruiken.

Photobucket
Stray Dog, SWF, Midnight Cowboy, Aquarius, Dark Horse, Ecstasy 

Photobucket
Stray Dog, SWF, Midnight Cowboy, Aquarius, Dark Horse, Ecstasy

Ik heb de oogschaduws allemaal aangebracht zonder basis. Ik vind de formule van de oogschaduws echt heel fijn! They apply like butter! Alle oogschaduws zijn ook los te verkrijgen, op 'Dark Horse' na. Zoals je ziet zitten er vooral aardetinten in het palette met twee fellere kleurtjes ter opfrissing van je look, om het een edgy finish te geven, zeg maar.

Photobucket
Eyeshadow Primer Potion in 'Eden', 24/7 Glide On Pencil in 'Zero'

De Primer Potion is een hele fijne oogschaduwbasis, alleen ben ik geen fan van de verpakking. De applicator (spons-applicator) zit aan een schuin stokje die blijft haken aan de randen van de verpakking, wanneer je de applicator naar boven 'trekt' om te gebruiken. met als gevolg dat overal e/s primer heen vliegt en dat je dus product verspilt en je humeur gaat ten onder wanneer je hem open wilt maken. Maar áls je hem dan open hebt, dan heb je ook wat! Wat een fijn goedje is dit! Hij legt een complete matte basis op je oogleden, voor een smooth basis van je oogschaduw, die de hele dag ook écht niet creast én die je oogschaduwkleurtjes intenser maakt. Kijk maar:

Photobucket
Links 'Ecstasy' zonder basis, rechts 'Ecstasy' met de primer potion van UD

Het potlood wat UD bij het palette in gestopt heeft is ook een fijnerd! Enige nadeel vind ik de vrij grove punt die, omdat het potlood écht ontzettend creamy is, snel nog botter wordt. Dit is geen potlood om secure scherpe lijnen mee te zetten, hij is wel ideaal om naar boven toe uit te werken met een kwast als basis voor je smokey eyes. Het viel me verder mee dat het potlood, door z'n creamyness, niet ging 'lopen'. Nee, hij bleef perfect zitten, de hele dag! 'Zero' is een zwarte kleur die niet zwart-zwart is, maar wel zwart genoeg.

Al met al; Een héél fijn palette, dit 'The Feminine Palette' van Urban Decay! Ik ben erg blij dat ik nu ook kennis gemaakt heb met dit mooie merk, dat dierproefvrij is en geschikt voor de veganisten onder ons!
Thank you, Sephoraaa!

Urban Decay is te koop bij (ik geloof alle) Sephora. Het 'The Feminine' palette kost €34,00.

Heb jij al kennis gemaakt met Urban Decay?

5 opmerkingen:

Unknown zei

Wauw, nu maak je me wel echt hebberig! Ik wil deze namelijk zo graag hebben! Wat een prachtige swatches! Je mag blij wezen met zo'n palette hihi

Joan zei

Prachtige kleuren zeg! Vooral Aquarius knalt eruit, dit palette zou ik ook wel graag willen hebben. *kwijl* hihi

beautyforgirls zei

Het zijn echt hele mooie kleuren. Ik ben jaloers. Kwijl Kwijl* bij de foto's. Ik wil deze palette ook zo graag.
Liefs, xxx

Anoniem zei

Wow, mooi!

LottedeJ zei

Prachtig, die kleuren! SWF en Aquarius lijken me vooral heel mooi!