maandag 20 juni 2011

Nivea 'Aqua Sensation' (oog- en dagcrème)

Photobucket

Als liefhebber van een fijn laagje crème op mijn gezicht die perfect bij mijn huid aansluit (lees; ik ben heel veel eisend qua crèmes!), werd mijn super geliefde MAC Complete Comfort Cream, die ik deze winter kocht, te voedend voor mijn zomerhuid. Waar mijn winterhuid een meer voedende crème nodig heeft, heb ik zomers maar een dunne gelachtige crème nodig om mijn huid te hydrateren, anders wordt ik net een glimworm.
Op zoek naar een niet te dure, maar fijne gelcrème, besloot ik deze Nivea Aqua Sensation eens mee naar huis te nemen (sucker voor producten met 'aqua' erin, haha!). Ooit kocht ik al eens een Aqua Sensation oogcrème, maar die lag nog dicht tussen mijn voorraad-producten. Ik had er namelijk al één open (Biodermal). Nu was het tijd voor deze beide Nivea-crèmepjes om mijn huidje te laten stralen!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Wat beloven deze Aqua Sensation-producten van Nivea?
De verkwikkende dagcrème: "Stimuleert de vorming van nieuwe aquaporines (hydratatiekanaaltjes van de huidcellen), waardoor de huid intensief en langdurig gehydrateerd wordt. Met SPF15"
De oogcrème: "Een hydraterende oogcontourcrème die wallen en donkere kringen vermindert".

De dagcrème bevat Hydra IQ:
"Hydra IQ is een uniek ingrediënt dat de vorming van nieuwe aquaporines (hydratatiekanaaltjes van de huidcellen) stimuleert, om zo de circulatie van water van cel naar cel te verbeteren. Dit leidt tot een optimale vochtdistributie, zelfs in de diepere epidermale huidlagen".

En dat klinkt allemaal als een verkoelende hydratatieboost for both eyes and face, toch? Ik testte het voor je uit!
Photobucket
Ten eerste; dikke plus voor de verpakking! Deze bestaat uit een doosje waar het potje inzit (van glas met een plastic dop) en een fijne seal over de opening van het potje. En dat vind ik altijd een fijn en hygiënisch idee met crème. Helemaal omdat er altijd mensen zijn die in de winkel met hun vingers werkelijk óveral (foundations, oogschaduws, cremes, doekjes) zitten. Hatehatehate!!! :\

De geur van de crèmes is lekker Nivea-fris! Je voelt je direct opgekikkert wanneer je deze dagcrème op je toet smeert. Heel fijn! De substantie is inderdaad een luchtige gel, die je gemakkelijk over je gezicht verdeelt en waar je niet heel veel, per keer, van nodig hebt. Je gezicht voelt verkoelt, gevoedt (precies genoeg!) en lekker zacht. Én... Hij heeft een SPF15! Altijd fijn wanneer dat in je verzorgingsproducten zit!
De oogcrème is ook erg licht en luchtig (nog iets meer vloeibaar dan de dagcrème zelfs!), en ook daar heb je maar een beetje van nodig om je hele oogcontouren mee in te smeren. Ook deze crème is lekker koel en verfrissend. Of hij echt wallen en zwarte kringen tegengaat, kan ik niet zeggen. Maar een extra beetje hydratatie, verfrissing en ondersteuning voor de tere huid rondom je ogen kan nooit kwaad. Deze crème blijft een klein beetje vettiger dan de dagcrème, maar dat kan ook omdat ik standaard teveel uit 't schattige kleine potje pak (je hebt echt maar een bééééétje nodig!).

Photobucket
Dagcrème

Photobucket
Dagcrème

Photobucket
Oogcrème

Photobucket
Oogcrème

Verder is de dagcrème blauwig van kleur (de variant voor de erg droge huid is gewoon wit) en de oogcrème is wit. Prima, zoals een crème hoort te zijn. Ik vind het in elk geval beide fijne aanwinsten in mijn badkamer. Een heerlijke hydraterende crème die voor mij, op dit moment, precies voedend genoeg is. Like!

De Nivea Aqua Sensation-producten worden verkocht bij de meeste drogisterijen. De verkwikkende dagcrème (pot van 50ml) kost zo'n €11,00, en voor de oogcrème (15ml) betaal je zo'n €9,00. Prima prijzen voor een prima kwaliteit crème!

Heb jij zomers ook een andere dagcrème (minder voedend) nodig? En gebruik je ook een oogcrème?

5 opmerkingen:

LottedeJ zei

Soudns good! De oogcrème zou ik wel eens uit willen proberen, ik ben nog op zoek naar een goeie!

Peggy Timmermans Visagie zei

Ik gebruik een oogcrème van Biotherm en momenteel Aguaradiance van Biotherm als dagcrème. Deze klinkt ook goed!

Nicole zei

mijn dagcreme is bijna op en eigenlijk bevalt hij op het moment iets minder (idd te voedend voor de zomer) Ga zeker eens naar deze kijken in de winkel of het wat voor mij zou zijn.

BeautyLoves zei

Ziet er goed uit! Nivea vind ik ook altijd zo'n betrouwbaar merk :)

beautyforgirls zei

Ik heb hiervan de reinigingsgel. Die is ook zo lekker.
Liefs, xxx