donderdag 17 februari 2011

Review; MAC 'Complete Comfort Cream'

Photobucket

...En toen de Dior's en Chanels niks deden voor mijn huidje (klik hier voor de Chanel review, hier voor de Dior review), besloot ik gewoon de Studio Moisture Cream van MAC te kopen. Is het niet dat die net uitverkocht was toen ik de creme kwam halen...
De MUA raadde me toen de volgende creme aan, die met de Cham Pale-collectie binnengekomen is en nu in het vaste assortiment zit, de Complete Comfort Cream.
Deze heeft dezelfde samenstelling als de SMC, maar bevat ook ingredienten voor een gekalmeerde huid. Couperose-huidjes zouden het ook goed moeten doen met deze creme, volgens de MUA. Hij vermindert namelijk roodheden en huidirritaties.

Photobucket

Wat zegt MAC over de Complete Comfort Cream?
Kort gezegt en vertaald: Een creme die super vochtinbrengend is, meteen je huid een hydratatie-boost geeft en direct verlichting biedt bij roodheid en irritaties. De creme is super romig, draagt super comfortable terwijl de gevoelige huid baad heeft bij de kalmerende planten- en marine (zee?)-formule. Dat klinkt goed, toch? :)
'A moisturizer formulated to instantly rehydrate the skin and provide immediate and ongoing relief from redness and irritation. Ultra-creamy, provides high-comfort wear while providing sensitive skin with the soothing benefits associated with its calming plant-and marine-based formula.'

Photobucket
De romige substantie in de pot *Rrrrrr!*

Waar ruikt de creme naar?
Naar dezelfde fijne frisse komkommer-meloen-mix als de Studio Moisture Cream! Lovelovelove die geur! <3

Hoe voelt de creme aan?
Lekker licht, luchtig, romig en fris. Eigenlijk hetzelfde als de SMC, alleen is deze creme niet spierwit, maar een beetje gebroken wit met een roze/beige tint

Hoe gebruik je de Complete Comfort Cream?
Je brengt hem aan nadat je je make-up verwijderd hebt en je gezicht hebt gereinigt. Lekker royaal aanbrengen op je gezicht en hals en je ziet de creme op je huid wegsmelten.

Hoe is de verpakking?
Helaas zitten de fullsize (50ml) cremes van MAC altijd in een pot. :( De 30ml versie die ik van de SMC had, zat wel in een tube. Love that, want dat is eens stuk hygienischer dan zo'n pot waar je telkens met je vingers in moet... Maar goed, hoeveel cremes kennen we die fijn zijn én in een tube zitten? Ik neem het maar voor lief en zorg gewoon voor schone handen voordat ik de creme aanraak.
De pot heeft een parelmoer-achtige witte kleur met een matzwarte dop. Hardstikke prima dus.

Photobucket
'Veegje' Complete Comfort Cream

Mijn bevindingen van de Complete Comfort Cream:
Ik vind dit een hele fijne creme. Hij doet precies dat wat ik van een creme verlang; mijn huid voeden en hydrateren, mijn gezicht comfortable achterlaten (in plaats van trekkerig en droog), hij trekt snel in (hij smelt op je huid als een boter!), laat je gezicht zacht en flexibel achter, hij ruikt lekker en ik ben weg van de romige en toch luchtige formule van deze creme.
Oftewel; Ik heb een nog een nieuwe liefde gevonden tussen de MAC Skincare producten!!

Eigenlijk vind ik de Skincare producten van MAC een beetje een ondergesneeuwt groepje producten, ondergesneeuwt door de vele LE's en make-up producten die MAC uitbrengt. Ik wist eerst niet eens dat MAC ook cremes, reinigers, sprays e.d. verkocht. Ik ben heel blij dat ik dat toch ontdekt heb, wat GOD wat een lekkere producten hebben ze!

Voor een pot (50ml) Complete Comfort Cream van MAC betaal je €34,00. Best een prijzig product ja, maar als je na gaat dat je voor een pot 50ml Chanel/Dior bijna €60,00 betaald, geef ik dit geld liever uit aan een product dat wél doet wat mijn huid nodig heeft.
Je kunt trouwens, net als met alle andere merken, gewoon een sample vragen van de cremes. Er zit in een samplepotje genoeg voor ongeveer 6x aanbrengen.

MAC is te koop bij de verschillende counters (o.a. in de Douglas & de Bijenkorf) en in de MAC stores.

Heb jij ervaring met de Skincare producten van MAC?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb er nog geen ervaring mee. Ze zijn vrij prijzig. Maar ik wel ooit er wel wat van aanschaffen.
Liefs, xxx

Germa Brokschmidt zei

Marine is idd zee. Er zal wel zeewier in zitten, dit vind je steeds vaker in verzorigingsproducten!

Anoniem zei

Is het geschikt voor een droge huid ?