woensdag 13 juli 2011

The Body Shop 'Earth Lovers' showergel in 'Watermelon & Eucalyptus'

Photobucket

Een prachtige nieuwe reeks douchegels van The Body Shop, de 'Earth Lovers' collectie. En dit zijn niet zomaar douchegels (al zijn TBS douchegels nooit zomaar douchegels), maar deze douchegels zijn 100% biologisch afbreekbaar en bevatten geen sulfaten, parabenen en kleurstoffen. Er is momenteel best veel te doen om chemische ingredienten in beautyproducten, en daar speelt The Body Shop heel handig op in met deze Earth Lovers-reeks. Daarnaast vind ik het ook een fijn idee dat de douchegel (én de verpakking!) 100% afgebroken kan worden door de natuur en dat ik zo de aarde een handje op weg help 'gezonder' te worden. Maar! Het gaat natuurlijk vooral om de douchegel zelf! Er zijn 7 verfrissende combinaties verkrijgbaar, ik ging voor de 'Watermelon & Eucalyptus'-douchegel. Heerlijk fris voor de zomermaanden!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

De verpakking van de douchegels is lekker groen (letterlijk en figuurlijk ;)) en fris. Op de slanke flacon zit een sticker met een plaatje van de geur-combinatie die zich in de fles bevindt, in mijn geval een watermeloen en een paar blaadjes eucalyptus. Prima verpakking! Hij is qua vorm en grootte precies zo als de limited edition douchegels die TBS rond kerst uitbrengt. Er zit 250ml douchegel in de verpakking. Je knijp gewoon in de flacon om er product uit te krijgen. Easy en effectief! Je pakt zo precies genoeg. De verpakking sluit gemakkelijk door de klik-dop.

Photobucket

Wat zegt The Body Shop over de 'Watermelon & Eucalyptus' Earth Lovers-douchegel?
"Behandel je huid liefdevol met de ongebruikelijke, maar sublieme combinatie van Watermelon & Eucalyptus. Watermeloenextract is een van de beste natuurlijke bronnen van antioxidanten en rijk aan vitamine A, B en C, en staat bekend om zijn intensief verzorgende werking op de huid. Eucalyptus is beroemd om zijn stimulerende, zuiverende, diepreinigende effecten. De extracten ervan worden gebruikt om de huid te verstevigen en te reinigen, en de conditie ervan te verbeteren."

Sounds all pretty fine, toch? Ongebruikelijk is de combinatie watermeloen en eucalyptus absoluut! Maar wanneer je één keer aan de fles snuffelt ben je verkocht. Een heerlijke frisse geur met een vleugje fris fruit (watermeloen dus ;)).
Verder ben ik een sucker voor producten met antioxidanten (groene thee, o.a. ;)) en vitamines.
De douchegel is verder zoals alle andere douchegels die ik ooit gebruikt hebt (de jelly-ones, dan, niet de creamy-ones. ;)). Het enige verschil wat ik kan ontdekken is de substantie, deze Earth Lovers-gel is een stukje vloeibaarder, wateriger dan de stevigere douchegels die ik van TBS gewendt ben. Dat zal wel te maken hebben met de verantwoorde formule. Het werkt hierdoor niet minder prettig, eigenlijk gewoon net zo. Het is even wennen met in de flacon knijpen, voor je een hele hand voor showergel hebt. ;)

Photobucket

De douchegel schuimt wel lekker, en is verder net als de andere TBS douchegels zeepvrij en droogt je huid hierdoor veel minder snel uit. Mijn (gevoelige) huid vind ze héérlijk, die zeepvrije douchegels van TBS! Het zijn echt mijn favoriete douchegels, en deze opmerkelijke geur-combinatie van de Earth Lovers(wat ik een erg goed initiatief vind, trouwens!)-lijn mag daar met veel liefde aan worden toegevoegt!

De Earth Lovers-lijn is vast in het assortiment van The Body Shop, en verkrijgbaar in de filialen en online in de TBS-webshop. Voor een flacon douchegel met 250ml product betaal je €6,00. Een tikje prijzig, dat wel, maar verantwoord én ongebruikelijke geuren (die niet te versmaden zijn!). I absolutely LOVE!

Zou jij voor zo'n verantwoorde douchegel gaan?
Wat is jouw favoriete 'zeepachtige' product onder de douche?

8 opmerkingen:

Joyce zei

Ik vind de perzik versie hiervan zo lekker!

Tatjana zei

Ik had deze ook in de winkel even geroken, hij ruikt lekker! Alleen ik moet eerst mijn mega TBS stash een beetje opmaken voordat ik nieuwe koop!

Jorna zei

@Joyce; Oeh nu word ik nieuwsgieriggg! <3 Ik ga zeker nog eens een douchegel uit deze lijn kopen. Vind de combinaties echt te gek en uniek!

@Tatjana; Yeah, daar zit wat in! :P Ik ben ook druk bezig. Ik had twee douchegels opgemaakt en had toen nog n halve over, dus ik mocht van mezelf er één bijkopen (more is on it way. ZUCHT! Weg voornemen! :P).

Samantha zei

heb 3 verschillende geuren van deze collectie, vind ze echt heerlijk lekker zomerse geuren.

LottedeJ zei

Ik wil deze ook nog graag hebben! En dan vooral deze, omdat ik gek ben op watermeloen én op de geur van eucalyptus! Fijne, uitgebreide review trouwens.

Mitchin zei

Klinkt lekkerrrrrrr =))) Dank je wel voor de review =))

beautyforgirls zei

Deze lijkt mij echt heerlijk, de geur alleen al.
Liefs, xxx

Nicole zei

Heb hem ook, de geur vind ik eecht heel lekker!
vind het alleen wel jammer dat het toch wt waterig is, maar verder is hij echt heel fijn.