donderdag 28 juli 2011

Review: Catrice 'Photo Finish Liquid Foundation 18h'

Photobucket

Gisteren zag je 'm al even verschijnen in het artikel met mijn favorieten van de afgelopen maand, de 'Photo Finish Liquid Foundation 18h' van Catrice. Een foundation die Catrice afgelopen voorjaar in het vernieuwde assortiment opnam en dat nu al een populair product is van 't budgetmerk. Ik heb op dit moment een aantal foundations open, en ik gebruik elke dag bijna een andere. het ligt er net aan of ik meer dekking nodig heb omdat mijn huid onrustig is, of dat ik liever een foundation gebruik die licht is en met fruitjes erin verwerkt (Bourjois Healthy Mix Serum). Maar eigenlijk is geen van de foundations die ik momenteel heb, mijn preciese kleur. Ze zijn allemaal te rozig of te donker. Het is net of mijn ondertoon wat verandert. Kan dat uberhaupt? Anyways... Ik was erg benieuwd naar deze nieuweling van Catrice nadat ik veel positieve reviews had gelezen. Ik kocht hem afgelopen zaterdag in de één na lichtste kleur, 020 Rosy Beige.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

De verpakking is strak en simpel; I love! Matglas met zwarte en zilveren details. Het product komt uit de verpakking door de zwart plastic pompflacon. Dat werk lekker hygienisch! Ik gebruik het lieft foundation in een pompflacon of tube, omdat je er dan niet met je vingers in hoeft (bacterie bacterie!).
Ook kun je op deze manier het porduct makkelijk doseren. Eén pompje van de Photo Finish foundation is voldoende voor mijn hele gezicht.

Photobucket

Photobucket

Wat beloofd Catrice met deze foundation?
"Voor een perfect resultaat – alsof het geretoucheerd is: de Photo Finish Liquid Foundation 18h met “Soft Focus Effect”. Dankzij lichtreflecterende pigmenten ziet je huid er stralend en gezond uit – tot wel 18 uur lang! De olievrije foundation voelt aangenaam aan op de huid. Verkrijgbaar in vijf tinten met een medium dekking. De Liquid Foundation zit in een chic, matglazen flesje met een handige pompdispenser."

En dat willen we allemaal, helemaal voor de €6,00 die de foundation kost, toch? De foundation doet mij héél erg sterk denken aan mijn favoriete foundation ever; de 'Studio Sculpt Foundation' van MAC! Hij voelt vrij wel hetzelfde aan op de huid, de substantie is gelijk en ook de dekking en lichte glow die de Photo Finish geeft is hetzelfde als wanneer ik de SSF van MAC gebruik! Het enige verschil, wat ik tot nu toe heb kunnen ontdekken, is de kleur. De MAC NW20 is net een taaaad donkerder dan deze Rosy Beige van Catrice. And that makes it perfect for now (met mijn bleke toet. Where's the sun?!)! :D

De Photo Finish Foundation heeft een licht zalvige geur. Lekker! Hij doet me denken aan producten van Nivea. En die geur vind ik heerlijk! Hij ruikt in elk geval lekkerder dan de SSF van MAC, die ik altijd een beetje muffig vind ruiken (een vriendinnetje vindt de SSF naar zonnebrandmelk ruiken. :P).

Photobucket
Half pompje Photo Finish

Photobucket
Uitgesmeerd

Photobucket
Helemaal geblend

Op de rug van mijn hand kun je al wel zien dat deze foundation super mooi dekt. Kleine rode plekjes e.d. zijn als sneeuw voor de zon verdwenen en maken plaats voor een cleane en egale basis! En dat doet de foundation natuurlijk ook op je gezicht! Watch this:

Photobucket

Photobucket

En nee, daar had ik mijn haar nog niet gedaan. ;) Dat doe ik altijd na mijn make-up. Haha! Maar goed. Op de foto's heb ik alleen de Catrice Photo Finish foundation op (en een basis van GOSH, Velvet Foundation Primer). Dus geen poeder, concealer of iets anders. Pretty spectaculair if you ask me! Helemaal als je ervan uitgaat dat mijn huidje zwaar onrustig is, due to the time of the month (ik haat die tijd...). Hij maakt m'n huid mooi egaal qua kleur en onrustige plekjes zijn gecamoufleert, hij laat een lichte glow achter, dekt super maar blijft er natuurlijk uitzien en maakt van mijn huid een flawless basis voor al mijn andere make-upjes! I. Just. L.O.V.E!!!
Écht heel erg vergelijkbaar met de MAC Studio Sculpt Foundation (klik hier voor dat artikel, en voor foto's!)! En dat voor zo'n fijn budgetprijsje? Ik koop hierna gewoon een nieuw flesje Photo Finish in plaats van een nieuwe tube Studio Sculpt! Dat scheelt een euro of 20!

De 'Photo Finish Liquid Foundation 18h' van Catrice is verkrijgbaar in 5 tinten en kost €5,99 per flesje. Catrice wordt verkocht bij het Kruidvat en de Trekpleister.

Heb jij al kennis gemaakt met de nieuwe foundations van Catrice?
Welke foundation gebruik je momenteel en wat is je favoriete foundation ever?

9 opmerkingen:

Anoniem zei

heb hem ook en vind hem ook echt super fijn ! :D

Elien zei

die ga ik halen!!

Madelon zei

Ik heb er al zoveel goeds over gelezen, maar mijn kleur hebben ze dus niet, echt balen :(

Unknown zei

Ik ga hem straks even kopen, want ook ik heb er nu al erg veel over gelezen. Nu MOET ik hem ook hebben.

Nicole zei

heb zelf de lichtste, die helaas wel iets te donker voor me is, maar in de zomer wel te gebruiken...

vind hem aleen nogal dik, meng hem daarom liever met wat dagcreme.

Jorna zei

@Nicole; Ja hij is vrij stevig qua structuur. Toch moet ik wel zeggen dattie gemakkelijk blend en verdeelt, en niet als een pannenkoek op je huid ligt. Maar even mengen met een dagcreme is zeker een optie! Hoe is de dekking dan?

beautyforgirls zei

Ik vind hem persoonlijk niet zo fijn. Hij vlekt op mijn huid :( Maar bij jouw ziet die er best goed uit.
Liefs, xxxx

Nicole zei

@Jorna; hij blend idd wel gemakkelijk,en geeft ook geen pannenkoek effect ofzo, mar vind het gewoon niet zo fijn werken :P
de dekking is iets minder als je hem mengt, maar voor mij zeker goed genoeg. :) Vind het zelf juist mooier als de dekking iets minder is omdat je mijn sproetjes dan nog een beetje kunt zien. Voel me echt niet mezelf als ze (bijna) helemaal bedekt zijn :P

Samantha zei

heb precies de zelfde kleur als jou and i love it to. hij werkt fantastisch is precies de juiste kleur geeft goeie dekking en blijft lang zitten ben er ook erg blij mee