zaterdag 20 november 2010

MAC 'Studio Sculpt Foundation SPF15' in NW20

Photobucket

Nog zo'n product die ik, net als de Shimmer Cubes van TBS en de scrub van Rituals, al een tijd op mijn verlanglijst had staan. Mijn oude foundation was bíjna op, dus ik mocht eindelijk de Studio Sculpt Foundation van MAC ophalen, van mezelf!

De MUA heeft me goed geholpen en heeft de foundation bij me aangebracht in de counter. Ik was meteen verkocht! Wat een mooi, dekkend, egaal resultaat! En hij bleef er toch natuurlijk (als in; geen dikke plamuurlaag) uitzien! Loved it! En als kersje op de taart; de foundation bevat SPF15! En een zonnefactor in een product is natuurlijk nooit weg.

Photobucket

Photobucket

De foundation komt in een tube met 40ml product. Dat is ietsje meer dan wat gewoonlijk is voor een foundation. Negen van de tien keer bevat een tube/fles foundation 30ml product.

Een tube werkt hardstikke hygienisch natuurlijk; Je knijpt een beetje product uit de tube, op je hand of op een schoteltje en vervolgens draai je de tube weer dicht. Je hoeft dus niet met je handen in het product (pot).
Nog een voordeel van een tube; wanneer je dénkt dat hij op is, knip je hem open en doe je de laatste restjes (wat vaak nog verbazingwekkend veel is!) in een potje. Deze verpakking is dus hygiënisch én economisch. Pluspunten voor MAC!

De Studio Sculpt Foundation volgens MAC:
- Hydraterende werking (fijn voor droge huidjes!)
- Op gel-basis
- Waterproof'
- Geeft niet af op je kleding
- SPF15
- Natuurlijke 'glowy' finish
- Geeft een medium dekking (die op te bouwen is tot volledig)
- Zou je huid vitaal houden terwijl je huid er glad en zacht uit ziet

Swatches:

Photobucket
Drupje SSF

Photobucket
Deels geblend

Photobucket
Helemaal geblend

Zoals je ziet; je hebt maar een klein drupje nodig! Het drupje op de rug van mijn had is eigenlijk al teveel voor mijn hele hand.
Bij het aanbrengen op je gezicht is het eerst even tricky; gebruik eerst een beetje, je kunt later altijd toevoegen.

Mijn ervaringen met de Studio Sculpt Foundation:
Ik vind deze foundation één van de betere foundations die ik tot nu toe geprobeerd heb. Hij verslaat absoluut mijn andere favoriet, de Maybelline NY 'Dream Satin Liquid', die ik al anderhalf jaar gebruik. De dekking van de SSF is beter dan die van de DSL van Maybelline. Toch blijf ik ze allebei gebruiken, want de ene keer heb ik meer dekking nodig (i.v.m. smooth make-up wat uren moet zitten of vervelende plekjes en puistjes) en de andere keer wil ik een lichtere dekking.

Maakt het zijn beloftes waar?De foundation is waterproof tot op zekere hoogte. Een huilbui of miezerregen houdt 'ie prima op je gezicht. Hij geeft inderdaad niet af op je kleren en houdt mijn huidje gehydrateerd! Mijn gezicht heeft een glowy, gezonde look.

Hoe breng je de foundation aan?
Door de gelbasis brengt de foundation prettig aan. Ik doe dit zelf met een buffer kwast of een platte foundationkwast. De gelbasis kan namelijk wat stroef aanvoelen wanneer je hem met je vingers uitsmeert. Dit gaat makkelijker met een kwast.
Na het aanbrengen loop ik de foundation nog even na met mijn vingers (onder mijn ogen, naast mijn neusvleugels en rondom mijn mond). En that's it! Hij zit perfect!

Hoe is de houdbaarheid?
Subliem! De foundation zit aan het einde van de dag op mijn wattenschijfje, ook zonder primer.
Voor mijn bruiloft in Afrika, heb ik de Prep+Prime cream van MAC onder de foundation aangebracht i.v.m. het hete zweet-weer. De foundation heeft er van 's ochtends vroeg tot diep in de nacht purrrfect opgezeten!

Op naar het betere 'Kijk en vergelijk'-werk?

Photobucket
Links met SSF foundation, rechts niks (met flits)

Photobucket
Helemaal aangebracht (met flits)

Zoals je ziet corrigeert de foundation mijn eigen huidskleur mooi, en maakt het een egaal en één kleurig geheel. Omdat ik op het moment net twee weekjes terug ben uit Afrika, is mijn huidje iets donkerder dan normaal. Toch kan ik nog steeds NW20 gebruiken! In de winter, in de MAC counter in Londen, kreeg ik NW20 als advies en in de zomer in de MAC counter in Groningen kreeg ik ook nog NW20 als advies!
Fijn dat ik dus een en dezelfde kleur kan gebruiken, het hele jaar door!

Eén nadeel aan deze foundation; Wees héél voorzichtig met het aanbrengen rondom je ogen. Ik heb het nu twee keer in mijn oog gekregen tijdens het aanbrengen en dat was HELL! So be very careful!

De Studio Sculpt Foundation van MAC is verkrijgbaar bij MAC counters en stores en kost €29,00 voor 40ml product. Laat je voor de kleur even adviseren door de MUA!

Heb jij ervaring met de Studio Sculpt Foundation van MAC? Zou het iets voor jou zijn?

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Je ziet echt wel een flink verschil. Hij heeft echt zijn goeie punten. Ik ben vooral zo blij met de dekking. Echter wilde ik de prijs niet weten. Wel een hoop geld.
Liefs, xxx

Jorna zei

Heb je hem ook? :) Hij is fijn he!
Hij kost wat, maar dan heb je ook wat. I absolutley love this one!

Aline zei

deze staat al een tijdje op de wish list, ga er toch eens achter kijken denk ik.

Jorna zei

Bij mij heeft 'ie ook bijna een jaar op de wishlist gestaan, dankzij de prijs. But it's sooo worth it!

Sam zei

Wow, 30 euro. Nee dat heb ik er niet voor over, omdat ik het toch niet vaak gebruik.

maar hij geeft wel een mooi effect!

Jorna zei

Ja, het is echt een berg geld... Ik draag foundation praktisch elke dag, in elk geval altijd als ik me opmaak. Dan kun je er nog eens in investeren, hehe. (A)