zondag 31 juli 2011

Trouble Shooter; Welke make-up gaat mee op vakantie?

Photobucket

Voor de één een makkie, voor een ander een vervelend klusje; Uitzoeken welke make-up er mee gaat op vakantie! Omdat het inmiddels zomervakantie is, en velen van jullie waarschijnlijk nog lekker even weggaan, leek het me leuk met jullie te delen hoe ik mijn make-up uitkies, en welke producten waarom met mij mee op vakantie mogen. 't Gaat dus écht puur om make-up e.d., niet om kwasten, shampoo's, body butters e.d. Kijk snel verder!

Photobucket

De producten die ik gefotografeerd heb, dienen slechts als voorbeeld van een bepaald soort product. Je kunt hier zelf natuurlijk nog iets aan toevoegen of iets weglaten. Ik ga zelf vaak langere tijd per vakantie weg (vaak 4 weken), omdat ik dan naar mijn man en ouders in West-Afrika (Gambia) ga. Ik neem dus waarschijnlijk een tikje meer mee dan iemand die een weekje gaat zwemmen in Turkije (niet dat daar iets mis mee is, maar zo snap je mijn hoeveelheid make-up misschien beter. ;)).

Photobucket

BASIS PRODUCTEN:

Foundation Primer (MAC Prep+Prime Skin Base)
Onmisbaar (écht!) als je naar een warm land gaat, waar de make-up zonder basis van je gezicht smelt. Wanneer je 's avonds staat te swingen in een club of wanneer je lekker uiteten gaat, wil je wel een make-upje op, en die moet dan ook gewoon lekker blijven zitten, toch?!

Fixing Spray (MAC FIX+)
Heerlijk als verfrissing tussendoor (ook op je make-uploze huidje), zo'n lekkere spray! Ik neem standaard één mee (vaak The Body Shop Vitamine E Face Mist, of deze FIX+ van MAC). Naast dattie lekker verfrissend is in je handtas (zorg dan wel voor een on-the-go formaat, je wilt niet nar huis met een hernia), zijn dit soort sprays ook nog eens super handig om je make-up te fixeren (zodat het langer blijft zitten). En daarnaast kan ik met zweetweer na het douchen geen creme op mijn huid verdragen, dat smelt er gewoon af! Om toch een beetje verzorging aan mijn gezicht te geven, spritz ik even zo'n face mist op!

Basis met hoge SPF (Clarins UV Plus Day Screen High Protection SPF40)
Voor over je dagcreme en onder je make-up; een basis met een hoge zonnefactor. Wat rood verbrande wangen zijn not so charming en ook nog eens super ongezond. Zo'n spulletje mag eigenlijk niet ontbreken in je koffer. Want het nut van een goede factor moge inmiddels wel bekend zijn!

Lipbalm (Rosebud Minted Rose)
Zonder word ik gek, of dat nou in Nederland is of wanneer ik reis; lipbalm! Helemaal wanneer je naar een land gaat waar de zon veel schijnt, of waar je veel in de zee (zout!) of in het zwembad (chloor!) te vinden bent, is een lekkere balm onmisbaar. Je lippen (in elk geval de mijne!) drogen sneller uit in een warm klimaatje met zon, zee en strand! Ik vet mijn lippen ook nog eens extra in voor ik ga slapen, dan kan de balm er lekker een nachtlang intrekken!

Photobucket
GEZICHTSPRODUCTEN:

Blushes (2 stuks; Catrice 'Pink Grapefruit Shake' & MAC 'Gentle' Mineralized Blush):
Ik vind het altijd super mooi om een shimmery blush te gebruiken op een sunkissed gezicht. En daarom gaat 'Gentle' eigenlijk altijd met mij mee op vakantie. Daarnaast neem ik dan nog vaak een andere blush mee. Catrice 'Pink Grapefruit Shake' heeft ook een subtiel shimmertje, en ook Wet 'n Wild 'Pearlescent Pink' mocht al meerder malen mee in de koffer. Die kleur staat echt prachtig op een licht gebruine toet! Ik neem trouwens altijd 2 blushes mee, in licht afwijkende kleuren (één met een koele en één met een warme ondertoon).

Bronzer (Pupa Luminys Baked Bronzer in 'Terracotta')
Nog zo'n product wat je zongebruinde snoet nóg mooier maakt; bronzer! Ik kies ook hier weer voor een baked variant, die een mooie glow aan je gezicht geeft. Je lijkt nog wat bruiner en je teint wordt wat intenser wanneer je een bronzer meeneemt. De gewone 'normale' gezichtspoeder ontbreekt trouwens, kom ik nu achter. Maar ook die is onmisbaar in de koffer voor een anti-glimworm-effect!

Foundation (Bourjois Healthy Mix Serum)
Ik kies zelf eigenlijk altijd voor een lichte, semi-dekkende foundation voor op vakantie. Eigenlijk heeft je gezicht weinig nodig in dat warme weer, maar af en toe wil je toch een foundation gebruiken (wanneer je op stap gaat, of uiteten). Omdat je gezicht al een mooi kleurtje heeft van de zon, heb je geen superdekkende foundation nodig (tenzij je dat zelf toch fijner vindt, natuurlijk). De Bourjois foundation bevat ook nog eens lekkere fruitextracten die goed zijn voor je huid. Smeer er wel een basis onder met SPF, overdag. Neem eventueel twee tinten foundation mee, één lichtere en een donkere, dan kun je mengen naar gelang je teint bruiner wordt.

Concealer (Maybelline NY Dream LumiTouch)
Voor een stralende oogopslag neem ik graag een luchtige concealer mee met lichtreflecterende deeltjes. Hierdoor zie je er nog wakkerder uit, en krijg je die lekkere uitgeruste blik. Neem ook een concealer mee die je voor plekjes en pukkeltjes kunt gebruiken (MAC Studio Sculpt Concealer is ook vaste klant in mijn toilettas).

Oogschaduwbasis (Urban Decay Primer Potion in 'Eden')
Normaal gesproken al onmisbaar, maar op vakantie nog meer! Voorkom dat je oogschaduw in de lijntjes gaat zitten, en neem een goede oogschaduwbasis mee.
Highlighter (poeder of vloeibaar) (Benefit High Beam & MAC MSF in 'Soft & Gentle')
Net als de shimmery bronzer en blush vind ik een highlighter ook écht een onmisbaar product op vakantie! Dit product zorgt voor die prachtige glowy look, die super sexy staat bij een sunkissed gezicht. Ik neem vaak een poeder mee, omdat een vloeibare versie nog wel eens wat stroperig kan worden in de hitte.

Photobucket

OOGPRODUCTEN:

Wenkbrauwproducten (poeder, potlood gel) (Etos Wenkbrauwgel, Pupa potlood & Catrice Eyebrow Set)
Je wenkbrauwen geven uitdrukking aan je gezicht, ook op vakantie! Die wil je dus graag een tintje donkerder maken, zeker wanneer je, net als ik, blonde wenkbrauwen hebben, die na het zien van de zon helemaal doorzichtig worden. I couldn't go without these!

Oogschaduwpalettes (2x, 1 neutraal en 1 met fellere kleuren) (NYX 'Champagne & Caviar' palette & Catrice Papagena LE 'Rumble In The Jungle'-palette)
Kleine oogschaduwpalettes zijn zó handig voor op reis! Deze twee hebben een klein en handig formaatje die je zo nog even bij je toilettas in stopt. Ik draag bijna geen oogschaduw op vakantie (op een neutraal kleurtje na), maar wanneer ik wel een kleurige look wil, of een smokey look tijdens het stappen, dan kan ik best veel kanten op met deze palettes!

Eyeliner (L'Oréal 'Super Liner Luminizer' in 'Black Diamond' & GOSH Extreme Art Eyeliner)
Ook onmisbaar! Ik kan gewoon niet zonder een mooie wing of lijntje boven mijn ogen. Die gaat dus ook mee. Ik neem vaak een gelliner mee (vaak de MAC Fluidliner in 'Black Track'), maar 't nadeel daarvan is, dat je weer een kwastje mee moet (en die moet ELKE keer gewassen nadat je 'm gebruikt hebt, en dat houdt in dat je ook weer babyshampoo mee moet... -_-). Ik ga dus de volgende keer voor een vloeibare liner, en deze is op dit moment mijn favoriet.
Een knallend lijntje is ook fijn, en daarom gaat er ook een Extreme Art Eyeliner van GOSH mee in een aquablauwe kleur (op de onderstaande foto!).
Een oogpotlood is ook onmisbaar en daarom neem ik een random zwart oogpotlood mee (Rimmel London of Urban Decay).

Mascara (Max Factor 'False Lash Effect' of L'Oréal 'Volume Million Lashes Extra Black)
Tenzij je veel zwemt met een laagje mascara op je wimpers, is een waterproof mascara geen must op vakantie. Wanneer ik ga zwemmen doe ik gewoon niks op. ;)
Ik neem altijd een nieuwe mascara mee (omdat ik vaak 4 weken wegga, en dan niet met een half flesje weg wil gaan :P), met een BiggerBetterMore-formule. I love!

Photobucket

LIPPRODUCTEN:

Lipstick (1x nude en 1x knalkleur) (MAC 'Lickable' lipstick en NYX 'Tea Rose')
Ik neem ook altijd een lipstick mee. Eén in een neutrale draagbare kleur en één in een knal kleur (fuchsia of rood). Je weet natuurlijk maar nooit of je nog voor een classy etentje wordt uitgenodigt door de plaatselijke sjeik. ;)

Lipgloss (2 stuks, GOSH On Stage Lip Jam & NARS 'Orgasm')
Ik mag van mezelf maar 2 (soms stiekem 3) lipglossjes mee. Heerlijk vind ik dat! Omdat je met die sunkissed snoet weinig nodig hebt, is een glansje al prima op z'n plek. Daarom ga ik ook vaak voor bijna doorzichtige gloss of kleurtjes die erg natuurlijk staan.

En natuuuuurlijk gaan er ook een hoop kwasten mee, nagellak (een flesje of 3/4) een wimperkruller en zelfs nepwimpers! Om voorbeelden te zien van producten die daadwerkelijk meegingen op vakantie, kun je hier en hier kijken. Best een hoop he? Én toch blijft het in mijn zebra-toilettasje passen. Ik kan niet zonder dat ding, er past lekker veel in. :P Ik reserveer graag wat extra gewicht en ruimte voor mijn make-upjes. Ik ben gewoon een echte beauty-addict. Haha! ;)

Welke make-upjes gaan SOWIESO mee in jouw koffer?

5 opmerkingen:

Unknown zei

Ik vind niet dat je echt abnormaal veel mee neemt. Je hebt wel aardig wat dingen mee, maar ben er niet van geschrokken hihi. Ik neem in ieder geval een primer, foundation, poeder, blush 2 soorten, 2 soorten lippenstift en één of twee oogschaduw palettes mee.

Unknown zei

Leuke post, erg handig om even te vergelijken met wat ik zelf mee ga nemen.
Ik heb (tot grote ergernis van mijn man) aan de hand van jouw lijst nog een aantal 'Oh ja!' spulletjes toegevoegd aan onze bagage :P

Germa zei

Je neemt inderdaad veel mee, maar ik denk ook wel dat je het nodig hebt (voor 4 weken) en idd, je moet rekening houden met het warme weer.
Ik heb net mijn koffer gepakt! Dus ik weet heel goed wat ik mee neem (voor 1 week).
Catrice Photo finish foundation, MF masteriece mascara, Too faced to go palette II, John van G eyeshadowbase, Bourjois Healty mix consealer, FM bronzer, labello, MAC tenderton lipbalm, Maybelline colorsensational lipstick (koraal kleur), Nagellak remover, blanke nagellak, catrice finishing powder en nog wat standaard beautyproducten. Zoals shampoo,douchegel, deo etc.

beautyforgirls zei

Je neemt wel veel mee. Maarja ik kan niet veel zeggen, bij mij hetzelfde probleem:P Hahaha. Er zitten hele fijne producten tussen.
Liefs, xxx

Anoniem zei

Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for?
you make blogging look easy. The overall look of your site is magnificent,
as well as the content!

Look into my web blog; ilcaniledibudrio.altervista.org