zaterdag 6 augustus 2011

Essence '50s Girls Reloaded'-collectie (Loose Powder & Lipstick)

Photobucket

Ik heb even getwijfeld of ik dit artikel nog zou plaatsen. Op veel plekken zal de collectie al wel uit de schappen zijn verdwenen (en hier is het er NOG STEEDS NIET, hoe oneerlijk! :(). Daarnaast zijn jullie natuurlijk al doodgegooid met reviews, swatches en foto's van de producten. Toch heb ik besloten 't artikel wel te plaatsen en mijn bevindingen over deze Limited Edition van Essence te geven. Ik scoorde, in een andere stad, twee producten uit de '50s Girls Reloaded'-collectie met een maritiem-tintje. Ik kocht de Translucent Loose Powder met de naam 'Ahoy!' en een lipstick in de kleur 'Back To The 50s', een mooie rode kleur. Ik had nog graag twee lakjes (de rode en de blauwe) gescoort, en de peachy 'I Am Sailing'-lipstick, but I just wasn't lucky. Yet, in elk geval. ;)...


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Onder het motto 'Beter goed gejat dan slecht bedacht', jatte Essence nog even de MAC-lipstick verpakking mee, en gaf die een goedkope feel, witte kleur en drukte er wat letters op. Wat mij betreft geen probleem. Het geeft de lipstick net wat meer 'sjeu' dan de verpakkingen die ze normaal voor hun lipsticks hebben (als ik zeg kindermake-up, snap je dan wat ik bedoel? ;)).
De kleur 'Back To The 50s' is een prachtige rode kleur met een warme, iets van oranje-achtige, ondertoon. Het is geen blauw-rood, in elk geval. De lipstick is lekker creamy en sterk gepigmenteerd. Heel wat voor een merk als Essence, wat normaliter niet echt (fijne) lipsticks op de markt brengt. pluspunten dus!

Photobucket


Photobucket

Photobucket

En dan op naar het andere item wat ik kocht uit deze navy-collectie, de Translucent Loose Powder. Ik heb opzich niet zoveel met losse poeders. Het vliegt vaak alle kanten op, of je hebt je hele kwast in een waas poeder gedoopt. Ik heb liever pressed-poeders. Toch kocht ik deze poeder, terwijl de woorden van Bobbi Brown (uit de Make-up Manual) door mijn hoofd spookten 'Never use a translucent powder. They're not transparant and they give a grey wash to your face'... En tóch deed ik het! Waarom?! Tsja... Ik wilde het zelf ervaren? En dat deed ik. Sindsdien ben ik fan van dit matterende goedje!

Photobucket

Photobucket

Wanneer je het doosje opent, zie je dit; een mini-sponsje op een dicht klepje (sorry voor het foundation-randje!). Je doet het klepje open en daar zit een sticker (goed zo, Essence!) over de gaatjes van de shifter. Even eraf halen, klepje dicht, even het potje op de kop kantelen, klepje open en kwasten maar! Easy does it. Ik zie deze poeder echt vettige plekjes temmen en glans weghalen uit mijn gezicht. Hij doet dat wat je van een matterende poeder mag verwachten; matteren! I just LOVE!
Hij zorgt ervoor dat mijn foundation én concealer lekker afgepoedert is en goed blijft zitten. Verder zorgt 'ie er dus voor dat mijn gezicht geen glow-in-the-dark-effect heeft, en de glow die ik er wel op wil, kwast ik er vervolgens op met een highlighter.

Photobucket

Het poeder is fijn, zacht en wit. Even goed je kwast aftikken (!!!) voordat je dit goedje aanbrengt. Zo voorkom je die grijze waas waar Bobbi voor waarschuwt in haar boek. ;) Op de foto hierboven heb ik het poeder niet geblend, maar gewoon even aangebracht in een streep, voor de kleur.

Mocht je nog iets op het oog hebben (net als ik!) uit deze '50s Girls Reloaded'-collectie van Essence die ik, wat betreft deze twee producten, echt een verbetering vind voor Essence die vaak net-niet collecties op de markt brengt, wacht dan niet te lang en struin de Kruidvat(s? en?) in je omgeving af. De producten van deze collectie zijn namelijk maar tijdelijk verkrijgbaar.

De Translucent Loose Powder kost €2,99 en voor de lipstick leg je €1,99 neer. Prima budget-prijzen voor fijne producten, if you ask me. Essence wordt exclusief bij Kruidvat verkocht.

Heb jij iets uit deze collectie gescoort of heb je nog iets op het oog?

9 opmerkingen:

robin zei

de lippenstift is erg mooi!

Anoniem zei

Ik heb de nagellakjes en de lipsticks :)
En hier is de nieuwe LE er al.. jeej! :p

Jorna zei

Oh wat gaaf! De Ballerina-nog-iets, toch?

Joany zei

Wat een mooie kleur is die lipstick. Ik heb er al meerdere reviews over gelezen maar ik vind deze foto's echt het duidelijkst. Ik ga ham snel nog op de kop tikken.

LottedeJ zei

Fijne reviews! Ik heb de loose powder ook, en ik ben er dol op! Ik gebruik hem bijna elke dag :)

Kelly zei

De lippenstift is echt prachtig!

Jeske zei

Oeh mooie lipstick!

beautyforgirls zei

Ik vind de lipsticks wel heel erg mooi van deze LE.
Liefs, xxx

Jorna zei

Thanks ladies! :) De producten uit deze lijn vallen mij ook niet tegen. They're pretty fine!