zondag 14 augustus 2011

Everyday-bakje at this moment

Photobucket

Een systeem waar ik niet meer zonder kan; Het 'Everyday-bakje'. Ik zag het ooit eens op MissLipgloss.nl en sindsdien zijn er al heel wat bakjes en producten de revu gepasseerd. In zo'n Everyday-bakje bewaar je de producten die je elke dag gebruikt, zodat je niet eerst een uur in je stash moet rommelen om dezelfde producten er elke dag uit te vissen. De producten in het bakje zijn dus vrij basic en algemeen. Toch heb ik er op dit moment ook wat meer producten in dan alleen de basis en dat bevalt me prima! Eén keer in de zoveel tijd gaat het bakje op z'n kop, en worden er weer producten uitgehaald die gewoon in mijn stash-lade thuis horen. Zo blijft het bakje overzichtelijk en dus easy in gebruik! Kijk je mee naar wat er momenteel in mijn bakje zit?

Photobucket
De organiser van de Action doet tegenwoordig dienst als Everyday-bakje. :P

Photobucket

Foundations en concealers

- Bourjois Healthy Mix Serum Foundation
- MAC Studio Sculpt SPF15 Foundation
- Catrice Photo Finish Foundation
- Maybelline NY Dream LumiTouch Concealer
- Maybelline NY 24h Super Stay Concealer
- MAC Studio Sculpt Concealer

Ik wissel elke dag mijn basisproducten als concealer en foundation met elkaar af. Het ligt er net aan of mijn huid onrustig is, en dus meer dekking nodig heeft, of dat ik gewoon lekker thuis hang en een vleugje lichte foundation genoeg is, Van de MAC Studio Sculpt Concealer ga ik volgende week een back-up halen. Wat een 'magic-in-a-jar' product, zeg! Ik gebruik hem nu zo'n anderhalf jaar, bijna elke dag, vooral om plekjes te verdoezelen en héél zelden om donkere kringen onder mijn ogen weg te werken. Loveeee dit goedje! Ik denk dat ik met de restjes die nog in het potje zitten best nog even vooruit kan. :)

Photobucket

Poeder, bronzer, blush en highlighter:

- MAC MSF in 'Soft and Gentle'
- Pupa Luminys Baked Bronzer in 'Terracotta'
- MAC Sheertone Shimmer blush in 'Springsheen'
- Rimmel London Stay Matte Pressed Powder
- Maybelline NY Dream Mat Powder

De blush wissel ik om de paar dagen om, maar op dit moment gebruik ik MAC's 'Springsheen' alweer een dag of 4. Wat een heerlijke natuurlijke blos geeft dit poeder me! De MSF belandt ook praktisch dagelijks op mijn jukbeenderen en de Pupa bronzer gebruik ik nu zo'n jaar elke dag. Hij komt uit een Limited Edition van Pupa ('Sunset Glam') van vorig jaar zomer. Ik kocht hem met 50% korting en dit is de fijnste bronzer die ik in mijn stash heb. Je ziet het bolletje lichtjes platter worden, maar ik kan hier nog zo 2 jaar elke dag mee bronzen, denk ik!
De Rimmel London poeder loopt wel hard op zijn eind nu. Dit is mijn tweede doosje van deze poeder, en hij bevalt gewoon goed! Ik heb de Dream Mat Powder van Maybelline als back-up gekocht tijdens de 50%-korting bij 't Kruidvat. Toch gebruik ik 'm af en toe al stiekem (vind het niks dat je bij en Rimmel poeder bijna niks meer in het midden van je kwast krijgt, haha). :P

Photobucket

Oog- en wenkbrauwproducten:

- Etos wenkbrauwgel
- Pupa Eyebrow Pencil in '02'
- Catrice Eyebrow Set
- Urban Decay Primer Potion in 'Eden'
- Rimmel London Soft Kajal potlood in 'Jet Black'
- Urban Decay 24/7 Glide On Pencil in 'Zero'
- Catrice Kohl Kajal potlood in 'wit'
- L'Oréal Super Liner Luminizer in 'Black Diamond'
- L'Oréal Volume Million Lashes in 'Extra Black'

Ik geloof dat ik mijn False Lash Effects mascara van Max Factor als favoriet een beetje heb vervangen door deze mascara van L'Oréal! Hij maakt mijn wimpers GITzwart, and I love the volume it gives me! Hier heb ik ook al een back-up van gekocht tijdens een actie bij de Etos.
De wenkbrauwgel van Etos is 'flesje' nummero 2, en absoluut een favoriet product! Ik gebruikte tussendoor de gel van Essence, maar die was écht flut. Dikke druppen gel die in mijn wenkbrauwen hingen... You get the picture. ;)
De oogpotloodjes zijn al tijden favoriet, en het Urban Decay-potloodje sindskort. Die gebruik ik nu vaker dan de Rimmel London (waarvan dit ook al minstens mijn 4e potlood is!). Daar wil ik graag een fullsize van (maar ik ga denk ik voor één van de nieuwe potloden van Max Factor, i.v.m. de prijs ;) ).

Photobucket

Oogschaduwpalette:

- Too Faced 'Natural Eye Palette'


Ik heb eigenlijk nooit oogschaduwpalettes in mijn Everyday-bakje, maar voor dit prachtige Too Faced palette maak ik graag een uitzondering! Daarbij moét ik ook wel, want dit palette gebruik ik ELKE DAG. Sinds ik hem kocht in maart dit jaar heb ik al zoooooveel ooglooks uit dit palette getoverd! Omdat 'ie wat moeilijk in de organiser past, ligt dit palette er pal naast op mijn make-up tafel.

Photobucket

Overig:

- Wimperkruller (deze is van Beauty Essentials)
- MAC Satin Eyeshadow in 'Shroom'

Twee producten die niet mogen ontbreken zijn deze oogschaduw van MAC en een wimperkruller. Ik krul altijd mijn wimpers voor ik aan de mascara begin, dat geeft zo'n mooie open blik! Ik kan er niet meer zonder! Ik verslijdt best wat wimperkrullers in een jaar (omdat er geen losse, universeel passende, rubbertjes te koop zijn. Dat zou een gat in de markt zijn, jongens!!) en deze van Beauty Essentials (te koop bij Kruidvat) werkt fijn en komt met 3(!) rubbertjes voor een euro of €2.
MAC's 'Shroom' is de bekendste highlighter op de markt, denk ik. Visagisten zijn er laaiend enthousiast over en ook ik ben fan (zie je de pann?!). Ik gebruik deze oogschaduw vaak als highlifhter onder mijn wenkbrauw en soms ook op mijn bewegende ooglid of in mijn ooghoeken (bij de traanbuis). Very pretty! Toch zou ik, wanneer deze op is, liever MAC's 'Vanilla' kopen voor een iets opvallendere highlight. Mijn ervaring is dat deze kleur vooral heeeel mooi staat als ik een lichte sunkissed glow heb (op vakantie is deze e/s een regelrechte hit ;)).

Welke producten zitten er in jouw Everyday-bakje? Ook re-buys? Share!

12 opmerkingen:

Unknown zei

Ik heb niet een special bakje. Ik heb een stoffen bakje van Ebay gekocht met vier verschillende vakjes. Maar het enige wat ik echt dagelijks gebruik zijn mijn mascara en mijn poeder. Verder varieer ik graag.

Germa zei

haha, dat action bakje heb ik ook! 3 euro niet??? Ik heb persoonlijk geen every day bakje. Ondanks dat ik een grote stash heb,heb ik geen every day bakje nodig. Ik heb geen vaste look die ik elke dag draag, elke ochtend zoek ik uit waar ik zin in heb om te dragen. Heerlijk rommelen tussen mn spullentjes.
p.s. het action bakje gebruik ik als 'brushholder'. ;-)

beautyforgirls zei

Zo'n bakje is zo handig. je kunt er ook alles in kwijt.
Liefs, xxx

Tessa zei

Nice! ik maak ook gebruik van een everydaybakje, super handig wanneer je niet veel tijd hebt in de ochtend

LottedeJ zei

Leuk om te zien! Mooie producten heb jij, zeg. Ik ben zo benieuwd naar jouw make-up stash!

linda zei

Ik heb twee bakjes staan, een kruidvat en een action organizer...en een bakje met kwasten..tja wat kan ik zeggen, ik hou ervan om veel keuzeopties bij de hand te hebben!

Laura zei

Ook ik heb het bakje van de Action waarin mijn meeste everyday producten zitten (kwasten wel apart). Dit is echt handig! Toch ligt er ook nog veel los op mijn bureau (a.k.a. make-uptafel). Sowieso zit er foundation, poeder, blush, mascara, oogpotlood en oogschaduw in. Alleen geen lipproducten; die zitten wel altijd in mijn stash ladekastje en die haal ik er per dag gewoon uit (en ik doe ze er ook elke dag weer netjes terug in, dus voor mij geen rondzwervende lipproducten in tassen).

robin zei

de mac msf is mooi ^_^

Unknown zei

Wat handig een Everyday bakje! Je hebt zulke prachtige producten in je stash zitten! Echt jaloers op!

Angélique zei

Leuk om te zien :)

Nicole zei

heel leuk om te zien!
gebruik hetzelfde bakje :)

Ellen zei

Dat is nu eens een goed idee! Hier ligt alles zowat door mekaar, zo'n boeltje. Het zou me 's morgens al wat werk schelen! :-)