donderdag 29 september 2011

Gliss Kur 'Shea Cashmere Direct Repair'

Photobucket

Ik ben altijd op zoek naar fijne producten die mijn geblondeerde stro-afro kunnen temmen. Fijne voedende serums en smeerseltjes zul je in grote getalen aantreffen in mijn badkamer. I just can't live without. Of, dat kan wel, maar dan loop ik erbij als de Lion King. Not pretty! Laatst raadde een vriendin ven me deze cremevoeding van Gliss Kur aan, uit de Shea Cashmere-lijn. Geschikt voor droog, futloos en pluizig haar. Juist; MIJN haar! Mijn vriendin (ook haartype Lion Kiong) scoorde die dag haar tweede flacon, dus dit moest wel een fijn goedje zijn. Toch? Lees snel verder voor mijn bevindingen!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

De verpakking vind ik vrij basic. Hij is wel herkenbaar als product van Gliss Kur, vind ik, die al haar producten zo'n soort jasje geeft. Plastic beige flacons met wat kleuren in de etiketten die aangeven voor welk haar het product geschikt is, en uit welke lijn het product komt. Opzich is daar niks mis mee, natuurlijk. Dit ís Gliss Kur gewoon, en Gliss Kur is een drogisterijmerk (hoewel ik het vroeger, toen ik klein was, best stiekem een beetje als 'top of the bill' bestickerde, haha!). Ik vind dit wel een fijn merk voor lokken die de nodige beschadigingen doormaken (helleu!), De oranje-achtige Repair-lijn is ook super!

Photobucket


Textuur:
Dit goedje is echt een creme; milky, licht lobbig maar nog steeds luchtig! Je smeert een beste drup in je pasgewassen, handdoekdroge, lokken. Ik heb nooit eerder een creamy leave-in conditioner gehad, dus dit was even wennen, maar opzich werkt het precies hetzelfde als een olie, spray of serum. Het enige verontrustende op het etiket is, voor mij, de waarschuwing dat het goedje niet in contact mag komen met textiel. WAAROM NIET?! Dat klinkt alsof er dan een chemische reactie ontstaat... Aaaah! Wil ik dat wel in mijn haar?! :P Iemand een idee waarop deze waarschuwing zou kunnen slaan? Ben wel benieuwd nu!
De cremevoeding ruikt trouwens heerlijk zoetig, met een zweempje vand e typische Gliss Kur-geur (die ik echt heel lekker vindt!)

Mijn bevindingen:
De creme werkt makkelijk door je vochtige lokken heen, en wordt vlot opgenomen door mijn dorstige bos. Ik laat mijn haar altijd aan de lucht drogen (fohnen is éxtra beschadigen en uitdrogen!), en wanneer mijn haar droog is voelt het inderdaad een stuk zachter, minder stug en meer gevoedt! I LUVVV! Beter dan mijn andere smeerseltjes werkt dit goedje niet. Hij doet genoeg en zeker als mijn haar een extra dorstlesser kan gebruiken, smeer ik deze creme er na het wassen in.
Ik vind deze Shea Cashmere-creme een fijne smeerseltje wat gemakkelijk verkrijgbaar is en niet al te duur (€6,30 bij de 'normale' drogisterij, maar voordeliger bij de voordeeldrogist, waar ik mijn flacon kocht).
Zeker een aanrader dus, wanneer je op zoek bent naar een niet al te dure, goed voedende leave-in conditioner. Your hair will love you for it!

Gebruik jij ook altijd iets in je haar nadat je het gewassen hebt?
Ik wel. Er gaan altijd een verzorgende, vochtinbrengen + ontklittende spray in en een dot olie/serum of zo'n creme voeding. Kammen en laat maar drogen!

2 opmerkingen:

Joany zei

Klinkt als een fijn product. Ik heb recentelijk de tsubaki haarverzorgings producten in gebruik. Echt zó fijn!!!

Jorna zei

Dat merk ken ik niet. Is dat ook fijn voor pluizige lokken?