dinsdag 27 september 2011

Parfum; Nina Ricci 'Ricci Ricci'

Photobucket

Nu de zomer (Zomer? Waar? Wie?) uit ons landje aan het wegtrekken is, en de herfst weer in aantocht, kunnen de zwaardere parfums weer afgestoft worden! Heerlijk! Ik houd heel erg van zwoele, zoete geuren en die zijn vaak een tandje te zwaar om in de zomer rijkelijk op te sprayen. Hoera voor de herfst, dus! Een nieuw pareltje op mijn parfumplank is een geurtje van Nina Ricci, 'Ricci Ricci'. Jullie kennen vast allemaal de kat-achtige dame die over de daken van Parijs sluipt, in de commercial voor dit geurtje. Te gek is die namelijk! Het parfum zelf is net zo te gek, want sinds ik hem kocht is het het enige geurtje wat ik draag. Lees snel verder!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Het geurtje komt in een simpel flesje met paars/rode kleurtonen met een prachtige strik-dop. Deze 'pimpt' als het ware het hele flesje op. Me like! Er staat verder nul tekst op het flesje (alleen op het ronde stickertje op de onderkant kun je lezen om welk geurtje het gaat). Super simpel, maar in dit geval is het echt 'less is more'!
'Ricci Ricci' van Nina Ricci is sinds 2009 in de parfumerie en luxere drogisterij te vinden. De geur wordt door OnlineDrogist zo omschreven:

"Ricci Ricci is een frisse, sensuele, bloemige geur met vele contrasten. Een gemakkelijk te dragen op en top vrouwelijke geur voor de optimistische, wereldse vrouw die zeker is van zichzelf."

Ik vind de geur heerlijk! Hij is warm (dat frisse ruik ik er minder in), zwoel en heeft inderdaad veel verschillende, zware noten die je neus binnen vliegen wanneer je 'm opsprayt.

Photobucket
Geurnoten van 'Ricci Ricci'
Top: Rabarber, Bergamot
Hart: Moonflower, Indische Tuberoos & Centifolia roos
Basis: Patchouli, Sandelhout

Zoals je ziet zitten er bloemige en oosterse geurnoten verwerkt in dit parfum. Dat maakt hem voor mij onweerstaanbaar. I just lovvve this kind of perfumes! Helemaal nu de kou er weer aan komt.
Ik kocht een flacon van 30ml eau de parfum (omdat ik een parfummetje erbij wilde, niet omdat ik 't echt nodig had, haha!) voor €48,50 bij de DA. De prijzen verschillen heel erg in de winkels, heb ik al gezien. Bij de Etos hebben ze 'm voor €42,00 (geloof ik!). Zeker het onderzoeken waard dus!
Ik heb in elk geval mijn herfstgeur van 2011 al op de kop getikt. ;)

De meest leuke parfumcommercial ooit:


'Ricci Ricci' van Nina Ricci wordt verkocht bij de luxere drogisterij en bij de parfumerie. Er zijn flacons met 30ml, 50ml en 100ml parfum verkrijgbaar.

Houd jij van dit soort parfums? Draag je ze het hele jaar door of ook vooral in de koude seizoenen?

7 opmerkingen:

Germa zei

Klinkt als een heerlijke parfum! Ik heb zeker geurtjes voor de zomer en de winter. In de winter draag ik graag Black XS van Pacco Robanne en Diamonds van Armani. In de zomer heb ik vooral Love & luck van ADhardy en Parlez moi di amor van John Galiano gedragen. <3 parfums!

beautyforgirls zei

Ik hou er zeker van, deze is echt heerlijk.
Liefs, xxx

Nicole zei

klinkt heel lekker!
vind het flesje ook erg mooi :)

Unknown zei

De reclame had me al erg nieuwsgierig gemaakt en na het lezen van je artikel moet ik zeker even gaan ruiken bij de drogist. Wat een mooie verpakking. Less is inderdaad more.

Unknown zei

Ik heb zelf de special edition, de Dancing Ribbon versie, maar die is juist heel fris en zomers! (: Ik ben fan van Chlóe voor de winter!

Unknown zei

Ik vind deze parfum ook echt heerlijk voor in de zomer!

Anoniem zei

weet iemand misschien wie het parfumflesje heeft ontworpen van Ricci Ricci?